ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Αντιδράει η Μπαρτσελόνα, αξία στο line του Λαπροβίτολα

Ο Νίκολας Λαπροβίτολα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Νίκολας Λαπροβίτολα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα PHOTO CREDITS: BARCA BASKET

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον δεύτερο τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται απόψε τη Ρεάλ στον δεύτερο τελικό της Liga Endesa με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά, μετά το break που υπέστη τη Δευτέρα (22:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ρεάλ επιβεβαίωσε στο Game 1 ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική φόρμα από την Μπαρτσελόνα. Η "βασίλισσα" άλωσε με χαρακτηριστική άνεση (88-75) το Παλάου Μπλαουγκράνα, ξεπερνώντας όλες τις αναποδιές, όπως την απουσία από τον πάγκο του Πάμπλο Λάσο (αναρρώνει από έμφραγμα), τον σοβαρό τραυματισμό του Αντονι Ράντολφ και το γεγονός ότι δεν έπαιξε λεπτό ο ανέτοιμος Σέρχιο Γιουλ.

Οι Μαδριλένοι πήραν διαφορά 13 πόντων από το πρώτο δεκάλεπτο. Στο ημίχρονο βρέθηκαν πάνω με +18 και στην τρίτη περίοδο η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 23 πόντους! Η κυριαρχία της Ρεάλ ήταν καθολική και πρακτικά ο πρώτος τελικός εξελίχθηκε σε ένας μαδριλένικος θρίαμβος. Το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κέρδισε μόνο την τέταρτη περίοδο και απλά έκανε πιο υποφερτό το μέγεθος της ήττας.

Η ουσία πάντως είναι, ότι η Ρεάλ ανέτρεψε με το καλημέρα το πλεονέκτημα έδρας των Καταλανών και πλέον η Μπαρτσελόνα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Οι μπλαουγκράνα είναι υποχρεωμένοι απόψε να αντιδράσουν για να φτάσουν στο 1-1, πριν οι τελικοί μεταφερθούν στη Μαδρίτη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, οι ελπίδες τους για τον τίτλο θα περιοριστούν δραματικά.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος ήδη οκτώ φορές και το ρεκόρ είναι 5-3 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί μετρούσαν πέντε διαδοχικές νίκες πριν χάσουν στον ημιτελικό του Final Four τον περασμένο Μάιο. Τώρα έχει την ευκαιρία η Ρεάλ να χτίσει σερί, αφού προέρχεται από δύο κολλητές νίκες.

Με εξαίρεση τον τελικό του κυπέλλου, τον οποίο η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 64-59, όλα τα άλλα φετινά clasico είχαν από 154 πόντους και πάνω. Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα του Σάρας, για να μπορέσει να κερδίσει θα πρέπει να κατεβάσει τη Ρεάλ κάτω από τους 80 πόντους.

Ακόμη κι έτσι πάντως, το 148,5 είναι βατό όριο για να επαληθευτεί ακόμη μία φορά το Over στα μεταξύ τους ματς. Αν ζητήσουμε παράλληλα και τη νίκη της Μπαρτσελόνα, στη λογική ότι θα λειτουργήσει απόψε ο εγωισμός της και θα δώσει απαντήσεις, παίρνουμε απόδοση σε τιμές οριακά πάνω από 2.00.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Σε ατομικό επίπεδο έχει βγει τελείως λάθος το line στους πόντους του Νίκολας Λαπροβίτολα. Ο Αργεντινός πόιντ-γκαρντ είναι μακράν ο πιο σταθερός επιθετικά παίκτης από την περιφέρεια της Μπαρτσελόνα. Στα τελευταία έξι clasico έχει 17 πόντους κατά μέσο όρο (!), σημειώνοντας πέντε φορές πάνω από 14. Έχει μάλιστα και δύο 20αρες. Τη Δευτέρα, ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 15, έχοντας 4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή.

Παραδόξως, οι μπουκ προσφέρουν το βασικό line στο 9,5. Ο Λαπροβίτολα είναι φυσικά ικανός να ξεπεράσει και μάλιστα άνετα το συγκεκριμένο όριο. Ούτως ή άλλως, η Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί απόψε μία γεμάτη εμφάνιση από τον 32χρονο άσο, προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά. Αξίζει λοιπόν να πάμε λίγο πιο πάνω και να ζητήσουμε από τον Λαπροβίτολα να σημειώσει 12+ πόντους για να πάρουμε απόδοση 2.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: 1 & Over 148,5 (απόδοση 2.02), 22:00
  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Λαπροβίτολα 12+ πόντοι (απόδοση 2.50), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ