ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Μουντιάλ: Τα κόρνερ των ΗΠΑ και οι τελικές της Αργεντινής

Οι παίκτες της Αργεντινής πανηγυρίζουν κόντρα στην Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Στάδιο 974", Ντόχα | Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
Οι παίκτες της Αργεντινής πανηγυρίζουν κόντρα στην Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Στάδιο 974", Ντόχα | Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 © 2022/NATACHA PISARENKO/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ολλανδία - ΗΠΑ και Αργεντινή - Αυστραλία από τη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων και σήμερα (3/12) περνάμε απευθείας στα πρώτα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ο χορός ανοίγει με την αναμέτρηση της Ολλανδίας κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (17:00 ANT1, Live από το SPORT24). Οι "οράνιε" κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο, ωστόσο οι εμφανίσεις τους δεν προκάλεσαν ευχάριστα συναισθήματα.

Στο 2-0 επί της Σενεγάλης, η ομάδα του Λουίς Φαν Χαλ δεν είχε ούτε μία τελική στο στόχο μέχρι να ανοίξει το σκορ στο 84' με τον Κόντι Χάκπο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του γκολκίπερ Μεντί. Στο 1-1 με τον Ισημερινό, η Ολλανδία τέλειωσε το ματς με δύο τελικές και 0,11 xGoals υπέρ! Ακόμη και στο 2-0 επί του Κατάρ, που δεν είναι αντίπαλος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, η εικόνα της Ολλανδίας μόνο κυριαρχική δεν ήταν.

Γενικά, ο Λουίς Φαν Χαλ επιμένει σε έναν αρκετά συντηρητικό τρόπο προσέγγισης, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο αμυντικό κομμάτι. Είναι αλήθεια, πως η Ολλανδία είναι αποτελεσματική, παραμένει αήττητη μέσα στο 2022 (8-3-0) και τρέχει ένα αήττητο σερί 18 αγώνων (13-5-0). Από την άλλη, δεν έχει πείσει ότι μπορεί να προχωρήσει μακριά μέσα στο τουρνουά.

Σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, και μόνο η πρόκριση στους 16 αποτελεί επιτυχία. Βέβαια, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και οι Αμερικάνοι με την παρουσία τους στον όμιλο έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά απέναντι στους "οράνιε".

Η ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ ήταν εμφανώς ανώτερη για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ουαλία. Στο 0-0 με την Αγγλία, έπαιξε στα ίσα τα "λιοντάρια" και μάλλον υπερίσχυσε στα σημεία. Και στον "τελικό" πρόκρισης με το Ιράν, πήρε δίκαια το εισιτήριο για τα νοκ άουτ, κερδίζοντας με 1-0.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό για τις ΗΠΑ από τον όμιλο, είναι ότι και στα τρία παιχνίδια τους κέρδισαν περισσότερα κόρνερ από τον αντίπαλο. Συνολικά, εκτέλεσαν 17 κόρνερ στα ματς με Ουαλία, Αγγλία και Ιράν. Αντίστοιχα, η Ολλανδία εκτέλεσε μόλις 13 κόρνερ απέναντι σε Κατάρ, Ισημερινό και Σενεγάλη. Δεν θα είναι τόσο μεγάλη έκπληξη, αν οι Αμερικανοί κερδίσουν ξανά περισσότερα κόρνερ, όσο δείχνει το 2.80.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μουντιάλ

Στο άλλο νοκ άουτ της ημέρας, η Αργεντινή έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο απέναντι στην Αυστραλία, κάτι ασφαλώς που φαίνεται και στο σετ αποδόσεων, όπου ο άσος δεν ξεπερνάει το 1.20 (21:00 ANT1, Live από το SPORT24).

Η Αλμπισελέστε πέρασε από χίλια κύματα στον όμιλο. Η ήττα της πρεμιέρας από τη Σαουδική Αραβία προκάλεσε νευρικό κλονισμό στην αποστολή. Το άγχος χτύπησε "κόκκινο" στο παιχνίδι με το Μεξικό κι αν δεν το έπαιρνε πάνω του ο Λιονέλ Μέσι, δεν υπήρχε περίπτωση η Αργεντινή να το ξεκλειδώσει.

Η νίκη πάντως απέναντι στους "σομπρέρος" φάνηκε πως απελευθέρωσε την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι. Στην τρίτη αγωνιστική, η Αργεντινή έπαιξε επιτέλους ως διεκδικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κυριολεκτικά πάτησε την Πολωνία. Οι επιθέσεις της διαδέχονταν η μία την άλλη και παρότι δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, διότι έχασε πέναλτι ο Μέσι, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι ενδεικτικό, ότι η Αργεντινή τέλειωσε το συγκεκριμένο ματς με 25 τελικές προσπάθειες! Διόλου απίθανο να δούμε μία παρόμοια εικόνα και απόψε κόντρα στην Αυστραλία, δηλαδή με την παρέα του Μέσι να φτάνει ή και να ξεπερνάει τις 20 τελικές.

Οι Socceroos έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν τη Δανία, ωστόσο το ταβάνι τους δεν είναι για πάνω από τους 16. Η ομάδα του Γκράχαμ Αρνολντ είναι δεδομένο πως θα μαζευτεί στο μισό γήπεδο, με στόχο να κρατήσει το ματς όσο το δυνατόν περισσότερο στο 0-0. Αν η Αργεντινή παίξει με την ίδια... λύσσα όπως κόντρα στην Πολωνία, όπου άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ και κέρδιζε τη μία μπάλα μετά την άλλη, τότε είναι βέβαια ότι θα βγάλει ξανά πολλές τελικές.

Άλλωστε, η Αυστραλία σε ανάλογης δυσκολίας παιχνίδι με τη Γαλλία στον όμιλο, επέτρεψε στους "τρικολόρ" να κάνουν 22 τελικές. Στο 2.08 το Over 18,5 τελικές της Αλμπισελέστε.

Από εκεί και πέρα, έχει λογική ως επιλογή και το 2-3 γκολ σε τιμές διπλασιασμού. Στο συγκεκριμένο εύρος κινήθηκαν και τα τρία παιχνίδια της Αργεντινής στον όμιλο. Η Αυστραλία, ακόμη κι αν στο τέλος λυγίσει, θα προσπαθήσει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση και όχι με ένα βαρύ σκορ. Εννιά από τα τελευταία 12 παιχνίδια των Αργεντίνων, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έληξαν με δύο ή τρία γκολ. Πιθανό να συνεχιστεί το σερί τους και απέναντι στα “καγκουρό”.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολλανδία – ΗΠΑ, 17:00

  • Περισσότερα κόρνερ ΗΠΑ (απόδοση 2.80)

Αργεντινή – Αυστραλία

  • Over 18,5 τελικές Αργεντινή (απόδοση 2.08)
  • 2-3 γκολ (απόδοση 1.99)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ