ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Ιταλία: Η... μεταλλαγμένη Αταλάντα και τα ζόρια του Αλέγκρι

Προγνωστικά Ιταλία: Η... μεταλλαγμένη Αταλάντα και τα ζόρια του Αλέγκρι
@2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Αταλάντα - Φιορεντίνα και Γιουβέντους - Μπολόνια για τη 8η αγωνιστική της Serie A.

Η Αταλάντα τα τελευταία χρόνια είχε την ταμπέλα της επιθετικής ομάδας και αυτού που λέμε στοιχηματικά "όσα βάλουμε και όσα φάμε". Φέτος όμως η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι έχει κάνει μία εντυπωσιακή στροφή στο ρεαλισμό και την κυνικότητα.

Αταλάντα - Φιορεντίνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Μπέργκαμο είναι αήττητη στις πρώτες επτά αγωνιστικές (5-2-0) της Serie A, μετρώντας 6/7 Under 2,5! Το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο για να ισχυριστούμε ότι η Αταλάντα έχει αλλάξει στρατηγική και έχει γυρίσει στις παραδοσιακές ιταλικές ρίζες, όπου κυριαρχεί ο ποδοσφαιρικός συντηρητισμός και η σκοπιμότητα.

Είναι φυσικά εντυπωσιακό να βλέπεις μία ομάδα που πέρυσι δέχθηκε 48 γκολ σε 38 αγωνιστικές, να έχει φέτος την κορυφαία άμυνα με μόλις τρία τέρματα παθητικό σε επτά ματς. Βέβαια, αυτό το επίτευγμα έχει συνοδευτεί και από αρκετά μεγάλη δόση τύχης. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή, η νίκη των "μπεργκαμάσκι" στο Ολίμπικο με 1-0 επί της Ρόμα, ήταν ο ορισμός της μαγικής εικόνας, αφού τα xGoals έγραψαν 3,28-0,14 υπέρ των γηπεδούχων!

Απόψε, η Αταλάντα υποδέχεται τη Φιορεντίνα (19:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24) η οποία έχει ξεκινήσει πολύ μέτρια τη σεζόν. Η δίκαια νίκη επί της Βερόνα με 2-0, πριν τη διακοπή, έβαλε τέλος σε ένα σερί οκτώ επίσημων αγώνων χωρίς επιτυχία (0-5-3) σε πρωτάθλημα και Conference League. Παράλληλα πρόσφερε σημαντικές ανάσες στον Βιντσέντσο Ιταλιάνο, ο οποίος είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις διαδοχικές αποτυχίες κόντρα στη Ρίγας (1-1), την Μπολόνια (ήττα 2-1) και την Μπασακσεχίρ (ήττα 3-0).

Οι "βιόλα" αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο γκολ, αφού στα εννιά προηγούμενα παιχνίδια τους έμειναν άσφαιροι πέντε φορές και σημείωσαν μόλις πέντε τέρματα. Σε αυτό το διάστημα εμφάνισαν 7/9 Under 2,5.

Με βάση λοιπόν την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων μέχρι στιγμής στη σεζόν, δεν αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλο σκορ απόψε και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Under 2,5 από τιμές αουτσάιντερ στο 2.05, έχει υποχωρήσει πλέον στο 1.90 κατά μέσο όρο. Όποιος φοβάται το Under, μπορεί να πάει ένα κλικ πιο πάνω, στο 2-3 γκολ σε τιμές διπλασιασμού, για να πάρει μαζί του και την πιθανότητα να πάει οριακά το ματς στο Over 2,5.

Η Φιορεντίνα άλλωστε μετράει πέντε διαδοχικά 2-3 γκολ, ενώ στο ίδιο εύρος έληξαν τόσο η περσινή συνάντηση (1-2), όσο και η προπέρσινο (3-0) μεταξύ των δύο ομάδων στο Μπέργκαμο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιουβέντους - Μπολόνια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το αποψινό πρόγραμμα στη Serie A ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Γιουβέντους κόντρα στην Μπολόνια (21:45 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Η Γιουβέντους είναι απογοητευτική στο ξεκίνημα της σεζόν και ήδη βλέπει από απόσταση δέκα βαθμών την πρωτοπόρο Νάπολι, που κέρδισε το Σάββατο.

Πριν τη διακοπή, η "μεγάλη κυρία" έτρεξε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη (0-2-3) σε πρωτάθλημα και Champions League. Μετά την ήττα με 2-1 από την Μπενφίκα εντός έδρας, όπου ζόρισε πολύ το έργο της Γιούβε για πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ακολούθησε νέο στραπάτσο στο πρωτάθλημα, με απολύτως δίκαιη ήττα (1-0, xGoals 2,53-1,21) στην έδρα της νεοφώτιστης Μόντσα.

Η κατάσταση πλέον για τον Μάσιμο Αλέγκρι είναι οριακή. Ο έμπειρος τεχνικός κρίνεται πια από παιχνίδι σε παιχνίδι κι αν η Γιουβέντους δεν κερδίσει απόψε την Μπολόνια δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην αντικατάστασή του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη μετριότητα κινείται και η Μπολόνια φέτος, ωστόσο στη δική της περίπτωση η διοίκηση τράβηξε ήδη το χαρτί της αλλαγής προπονητή. Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς αντικαταστάθηκε μετά από 3,5 χρόνια στον πάγκο της, με τον Τιάγκο Μότα, ο οποίος στο ντεμπούτο του ηττήθηκε 1-0 από την Έμπολι.

Οι "ροσομπλού" έχουν μονοδιάστατη επίθεση, η οποία βασίζεται αποκλειστικά στα κέφια του Μάρκο Αρναούτοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Μπολόνια έχει φέτος πετύχει επτά γκολ, εκ των οποίων τα έξι ανήκουν στον 33χρονο Αυστριακό φορ. Το άλλο, το έχει πετύχει ο ταλαντούχος Μούσα Μπάροου, ο οποίος είναι τραυματίας και θα απουσιάσει απόψε.

Αν λοιπόν, η Γιουβέντους δεν καταφέρει να κερδίσει ούτε αυτή τη μέτρια και προβλέψιμη Μπολόνια, τότε ο Αλέγκρι μάλλον θα πρέπει να φύγει μόνος του από τον πάγκο της "μεγάλης κυρίας". Το γεγονός βέβαια ότι η Γιούβε προσφέρεται στο 1.60 εντός έδρας σε παιχνίδι πρωταθλήματος με μικρομεσαία ομάδα, λέει πολλά για το πόσο έχει υποχωρήσει η δυναμική της την τελευταία διετία.

Ακόμη και έτσι όμως, είναι απαραίτητη η αναζήτηση ενός συνδυαστικού στοιχήματος για να χτίσουμε μία πιο ελκυστική απόδοση σε τιμές άνω του 2.00.

Προφανώς, ο πιθανότερος σκόρερ των μπιανκονέρι είναι ο Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος άσος σκόραρε τέσσερις φορές στα τελευταία τρία ματς κόντρα στην Μπολόνια. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει ήδη σημειώσει τέσσερα γκολ, παρότι έμεινε άσφαιρος μέσα στον Σεπτέμβριο.

Πήρε πάντως ώθηση από την εμφάνισή του στην εθνική Σερβίας, αφού άνοιξε το σκορ στο 2-0 επί της Νορβηγίας στο Οσλο, το οποίο χάρισε στους Σέρβους την άνοδο στη League A του Nations League. Σε τιμές άνω του 2.00 το anytime του Βλάχοβιτς. Στο 2.60 σε combo με τον άσο για όσους πιστεύουν ότι θα σταματήσει επιτέλους η κατρακύλα της Γιουβέντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αταλάντα – Φιορεντίνα: 2-3 γκολ (απόδοση 2.00), 19:00
  • Γιουβέντους – Μπολόνια: Βλάχοβιτς Anytime (απόδοση 2.05), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ