BIG GAMES BET

Προγνωστικά Ιταλία: Χτυπάει φόρμα η Αταλάντα και απειλεί τη Ρόμα

Ο Μέλε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Μέλε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό © 2022 THANASSIS STAVRAKIS/AP IMAGES

Η Αταλάντα βρίσκει τη φόρμα της και θέλει απόψε κόντρα στη Ρόμα, να πάρει εκδίκηση για τη βαριά ήττα του πρώτου γύρου στο Μπέργκαμο.

Η Αταλάντα έκανε την κοιλιά της για έναν μήνα από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ανακάμπτει και επιστρέφει δριμύτερη στη μάχη για την πρώτη τετράδα στη Serie A.

Στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της, η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι έχει απολογισμό 3-1-1, παίζοντας άσχημα μόνο στην ήττα από τη Φιορεντίνα με 1-0 στο Αρτέμιο Φράνκι. Στα υπόλοιπα τέσσερα ματς, η Dea έδειξε πως πατάει πλέον γερά ξανά στα πόδια της.

Ρόμα - Αταλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο 1-1 με τη Γιουβέντους ήταν εξαιρετική μετά το πρώτο 25λεπτο και άξιζε τη νίκη, όπως μαρτυρούν και τα xGoals (2,46-1,04), ωστόσο ισοφαρίστηκε στο 92' από κόρνερ. Στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το Europa League, απειλήθηκε ελάχιστα. Στο Μπέργκαμο επικράτησε με ανατροπή 2-1 σε ματς που είχε xGoals 1,69-0,30, ενώ στο Φάληρο δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει ούτε μία τελική στο στόχο. Το τελικό 3-0 κρίνεται ίσως λίγο υπερβολικό βάσει των xGoals (0,18-0,76), παρόλα αυτά η Αταλάντα είχε εικόνα ομάδας που ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Η επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε ανοδική φόρμα, ήρθε εμφατικά στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα, όπου συνέτριψε με 4-0 τη Σαμπντόρια, σβήνοντας επιθετικά την αντίπαλό της, όπως δείχνουν και τα xGoals (2,69-0,48).

Απόψε, η Αταλάντα δοκιμάζεται στο Ολίμπικο με τη Ρόμα (19:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24), η οποία εξακολουθεί να μην εμπνέει καμία σιγουριά. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχασε ένα κάρο ευκαιρίες για να καταφέρει τελικά να κερδίσει τη Σπέτσια με πέναλτι στο 98' (1-0) κι ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Με αυτή τη νίκη, οι τζιαλορόσι έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων (0-3-1), παρόλα αυτά δεν δείχνουν ικανοί να κυνηγήσουν την τετράδα και όπως φαίνεται θα περιοριστούν στη μάχη της έκτης θέσης με τη Λάτσιο και τη Φιορεντίνα.

Προγνωστικά Ιταλία: Δεν μπορεί στα μεγάλα ματς η Ρόμα

Η Ρόμα άλλωστε, έχει τεράστιο κόμπλεξ στα μεγάλα ματς. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο ηττήθηκε 2-0 από την Ιντερ στο κύπελλο και τον Ιανουάριο έχασε απανωτά 3-1 από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο και 4-3 εντός έδρας από τη Γιουβέντους σε ένα παιχνίδι που πραγματικά αυτοκτόνησε.

Συνολικά φέτος, η Ρόμα έχει δώσει εννιά ματς κόντρα σε Ιντερ, Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι, Λάτσιο και Αταλάντα και ο απολογισμός της είναι 1-1-7 με γκολ 10-19! Η μοναδική της νίκη ήρθε στον πρώτο γύρο κόντρα στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο με 4-1.

Οι μπεργκαμάσκι λοιπόν, έχουν απόψε κι έναν λόγο παραπάνω να κερδίσουν τη Ρόμα, αφού θα θελήσουν να πάρουν ρεβάνς και για την ήττα τους, τον περασμένο Δεκέμβριο. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι διατηρούν εξαιρετική πρόσφατη παράδοση στο Ολίμπικο κόντρα στη Ρόμα, όντας αήττητοι για το πρωτάθλημα επτά σερί σεζόν (3-4-0).

Στο 2.75 το διπλό της Αταλάντα, η οποία έχει κανονικά στην αποστολή της απόψε τον σούπερ φορμαρισμένο Μαλινόβσκι, που έλειψε στο προηγούμενο ματς. Ο Ουκρανός χαφ λογικά θα μπορέσει να βοηθήσει έστω ως αλλαγή από τον πάγκο. Εξάλλου, ο Γκασπερίνι πήρε μαζί του και τον Μουριέλ, που είχε χάσει τα τρία τελευταία ματς μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρόμα - Αταλάντα: 2 (απόδοση 2.75), 19:00
TAGS BIG GAMES BET XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ