ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Γερμανία: Υποτιμούν οι αποδόσεις το Αμβούργο

Ο Σίλας και ο Γουατάρου Έντο της Στουτγκάτρδης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2022-2023 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 15 Απριλίου 2023
Ο Σίλας και ο Γουατάρου Έντο της Στουτγκάτρδης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2022-2023 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 15 Απριλίου 2023 © 2023/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο παιχνίδι μπαράζ ανάμεσα στη Στουτγάρδη και το Αμβούργο.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στο αποψινό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, είναι το γερμανικό μπαράζ ανάμεσα στη Στουτγάρδη και το Αμβούργο (21:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν σε διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση με έπαθλο μία θέση στην Bundesliga της σεζόν 2023/24. Σημειώνεται ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και ότι τη Δευτέρα θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα του Αμβούργου.

Η Στουτγάρδη τερμάτισε 16η στην Bundesliga. Την τελευταία αγωνιστική είχε την ευκαιρία να αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία του μπαράζ, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας την αδιάφορη βαθμολογικά, Χοφενχάιμ. Σε ματς με xGoals 2,58-0,82 κόλλησε στο 1-1, πληρώνοντας κυρίως την αστοχία της στο πρώτο ημίχρονο, όπου έχασε μεγάλες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών κι ένα κλασικό τετ α τετ του πρώτου της σκόρερ Ζιρασί, στο 40’.

Οι Σουηβοί για δεύτερη διαδοχική σεζόν έπαιξαν με τη φωτιά. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, την τελευταία αγωνιστική, κέρδισαν 2-1 την Κολωνία με γκολ στο 92’ και έτσι απέφυγαν το μπαράζ. Φέτος ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμοι και τυχεροί.

Το θετικό για τη Στουτγάρδη είναι πως θα υποδεχθεί χωρίς προβλήματα απουσιών το Αμβούργο και ότι βελτίωσε αισθητά τα αποτελέσματά της από τότε που ανέλαβε τον πάγκο της, ο Ζεμπάστιαν Χένες. Με τον πρώην τεχνικό της Χοφενχάιμ, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ρεκόρ 3-4-1.

Κουβαλάει... κατάρα το Αμβούργο

Στον αντίποδα, το Αμβούργο θα παίξει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο μπαράζ και ελπίζει να επιστρέψει στα σαλόνια της Α’ Γερμανίας μετά από μία 5ετια. Οι "δεινόσαυροι" παλεύουν με νύχια και δόντια κάθε χρόνο για την επάνοδό τους στην Bundesliga, αλλά πάντα υστερούν στις λεπτομέρειες. Τα πρώτα τρία χρόνια τερμάτισαν στην 4η θέση και τώρα δύο σερί σεζόν κόβουν το νήμα τρίτοι.

Ειδικά φέτος, οπαδοί και οργανισμός βίωσαν το απόλυτο ψυχόδραμα την περασμένη Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική της Τσβάιτε. Το Αμβούργο με νίκη επί της Ζαντχάουζεν και μη νίκη της Χαϊντενχάιμ στο Ρέγκενσμπουργκ θα εξασφάλιζε την απευθείας άνοδο. Η ομάδα του Τιμ Βάλτερ έκανε το καθήκον της, κερδίζοντας με 1-0 την ουραγό και υποβιβασμένη Ζαντχάουζεν. Την ίδια ώρα, η Χαϊντενχάιμ έχανε με 2-1 στο Ρέγκενσμπουργκ ως το 92’ και οι οπαδοί του Αμβούργου εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, θεωρώντας ότι η άνοδος δεν χάνεται.

Τελικά όμως, η μικρούλα Χαϊντενχάιμ, που δεν έχει παίξει ποτέ στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, έκανε μία απίθανη ανατροπή και με γκολ στο 93’ (πέναλτι) και στο 99’ κέρδισε 3-2 και πήρε την μπουκιά από το στόμα των "δεινόσαυρων"!

Το Αμβούργο ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 66 βαθμούς, μία συγκομιδή που πέρυσι θα ήταν αρκετή για να του δώσει τον τίτλο μπροστά από Σάλκε και Βέρντερ, φέτος όμως έφτανε απλά για να βγει τρίτο… Παρά τη διάχυτη απογοήτευση, ο Βάλτερ εμψύχωσε τους παίκτες του και δήλωσε σίγουρος ότι μπορούν να κερδίσουν την άνοδο μέσω των πλέι-οφ.

"Μαζέψαμε 66 βαθμούς, σημειώσαμε 70 γκολ και κάναμε 20 νίκες. Ξέρουμε τι έχουμε πετύχει φέτος. Τώρα όλα εξαρτώνται ξανά από εμάς. Στη Στουτγάρδη δεν μπορεί να είναι χαρούμενοι που θα παίξουν εναντίον μας", σχολίασε ο τεχνικός του Αμβούργου, που το 2019 είχε αναλάβει τη Στουτγάρδη στην Τσβάιτε, αλλά απολύθηκε μετά από έναν εξάμηνο, καθώς η διοίκηση των Σουηβών είχε κρίνει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο.

Το Αμβούργο θα κατέβει ενισχυμένο απόψε, αφού ο εξέτισαν ο πολύτιμος χαφ Ρέις (9 γκολ) και ο καλός εξτρέμ Γιατά (4 γκολ). Στα αρνητικά, ότι τραυματίστηκε ο ποιοτικός χαφ Μπένες (6 γκολ). Σε κάθε περίπτωση, το Αμβούργο είναι μία ομάδα, που έχει διδαχθεί από τον Βάλτερ επιθετικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στο αγωνιστικό της στιλ, κόντρα στη Στουτγάρδη.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Οι "δεινόσαυροι" σκόραραν στα οκτώ από τα τελευταία εννιά παιχνίδια τους εκτός έδρας και αναμφίβολα είναι η πιο ποιοτική επιθετική γραμμή της Τσβάιτε. Δεν έχουν ωστόσο την ίδια αμυντική συνέπεια και εμφάνισαν επτά αμφίσκορα στις εννιά πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Από την άλλη, η Στουτγάρδη μετράει εννιά σερί Goal/Goal και στα τελευταία 38 παιχνίδια της εντός έδρας για το πρωτάθλημα κράτησε το μηδέν πίσω μόλις μία φορά!

Στα συν για τη Στουτγάρδη ότι κόντρα στο Αμβούργο, δεν έχει χάσει μέσα στη Μερσέντες-Μπεντς Αρένα από το 2012/13. Η Στουτγάρδη πάντως, έχει άσχημες μνήμες από το τελευταίο της μπαράζ, καθώς το 2019 είχε υποβιβαστεί στα διπλά παιχνίδια με την Ουνιόν, με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ τότε (2-2, 0-0).

Με δεδομένο ότι το Αμβούργο έχει πολύ βαριά φανέλα και δεν πρόκειται να… μασήσει από την έδρα των Σουηβών, το διπλό έχει ξεφύγει αρκετά σε τιμές άνω του 5.00. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι και πέρυσι το Αμβούργο είχε κερδίσει στο Βερολίνο, τη Χέρτα, πριν τα κάνει… μαντάρα στον επαναληπτικό. Στο 2.25+ η διπλή ευκαιρία, πάνω από το 3.20 φτάνει η απόδοση σε combo με το Goal/Goal, που επιβεβαιώνουν και οι δύο ομάδες κατά κόρον.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στουτγάρδη – Αμβούργο X2 & Goal/Goal (απόδοση 3.25), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ BIG GAMES BET ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ