TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Ξανά στα χέρια της Μπάγερν ο τίτλος

Ο Τόμας Τούχελ στο Μπάγερν - Ντόρτμουντ
Ο Τόμας Τούχελ στο Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2023 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Χέρτα για την 30η αγωνιστική της Bundesliga.

Στην Μπάγερν επικράτησε κόκκινος συναγερμός μετά την ήττα με 3-1 στο Μάιντς με ανατροπή. Οι Βαυαροί γκέλαραν για 12ο παιχνίδι φέτος σε 29 αγωνιστικές και είδαν την Ντόρτμουντ να τους προσπερνάει στη βαθμολογία, πέντε στροφές πριν το φινάλε της σεζόν.

Μετά από δέκα διαδοχικές κατακτήσεις, για πρώτη φορά αισθάνθηκαν στο Μόναχο ότι η ηγεμονία τους κινδυνεύει να ανατραπεί. Η ομάδα πραγματοποιεί φέτος τη χειρότερή της σεζόν στο πρωτάθλημα από το 2011 και είχε έξι ολόκληρα χρόνια να τρέξει σερί τεσσάρων επίσημων αγώνων χωρίς νίκη (0-2-2).

Ο Τόμας Τούχελ, που έχει ρεκόρ 2-2-3 από τότε που ανέλαβε, παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ότι υπάρχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης και έδωσε τρεις ημέρες ρεπό (!) στους παίκτες του για να καθαρίσει το μυαλό. Η Μπάγερν ξεκίνησε προετοιμασία την Τετάρτη για το ματς με τη Χέρτα (16:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Το "παρών" στην πρώτη προπόνηση έδωσε και ο επίτιμος πρόεδρος, Ούλι Χένες. Μία επίσκεψη γεμάτη νόημα, που ήρθε να υπογραμμίσει την κρισιμότητα της κατάστασης. “Ήρθε να μου δώσει χαρτάκι για την ενδεκάδα", σχολίασε με χιούμορ ο Τούχελ θέλοντας να χαλαρώσει λίγο το τεταμένο κλίμα.

Από την Παρασκευή το βράδυ ωστόσο, πριν ακόμη η Μπάγερν αγωνιστεί, η κατάσταση πέρασε ξανά τα χέρια της, αφού η Ντόρτμουντ απέτυχε να κερδίσει το γειτονικό ντέρμπι με την Μπόχουμ. Οι Βαυαροί έχουν κάνει τόσα λάθη φέτος, που ουσιαστικά "χαρίζουν" το πρωτάθλημα στην Ντόρτμουντ και όμως αυτή το γυρίζει πίσω στο Μόναχο.

Μετά το 1-1 των κιτρινόμαυρων στη μονομαχία του Ρουρ, η Μπάγερν έχει απόψε την ευκαιρία να περάσει ξανά στην κορυφή, εφόσον κερδίσει εντός έδρας την ουραγό Χέρτα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν πρόκειται να λαθέψει απέναντι στη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, η οποία πλέον βλέπει την παραμονή από το -6 μετά τις χθεσινές νίκες της Στουτγάρδης και της Σάλκε.

Με την πλάτη στον τοίχο η Χέρτα

Η Χέρτα απέλυσε τον Σάντρο Σβαρτς μετά το βαρύ 5-2 από τη Σάλκε και επανέφερε στον πάγκο της για τρίτη φορά τον Παλ Ντάρνταϊ. Ο Ούγγρος τεχνικός είναι παιδί του συλλόγου και ανέλαβε πρόθυμα την αποστολή σωτηρίας. Στο Βερολίνο ευελπιστούσαν πως η έλευση του Ντάρνταϊ θα έδινε άμεσα μία ώθηση στην ομάδα, για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Βέρντερ. Αντ' αυτού, οι πρωτευουσιάνοι διασύρθηκαν με 4-2 (το σκορ ήταν 4-0 στο 63') μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο παρουσιάζοντας σημάδια αποσύνθεσης.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξε και επεισόδιο στην προπόνηση, με τον Ντάρνταϊ να στέλνει πρόωρα στα αποδυτήρια τον χαφ Σούνιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο τεχνικός της Χέρτα ξεκαθάρισε πως θα επιβάλλει την πειθαρχία με οποιοδήποτε κόστος, ωστόσο ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του και μέσα σε πέντε αγωνιστικές πολύ δύσκολα οι Βερολινέζοι θα σώσουν την παρτίδα.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, η Χέρτα θα παραταχθεί με πολλές και σημαντικές απουσίες, καθώς έχουν συμπληρώσει κάρτες ο βασικός χαφ Κεμπφ και ο σημαντικός χαφ Σερντάρ (4 γκολ). Επίσης είναι τραυματίες ο κορυφαίος μεσοεπιθετικός Ρίχτερ (5 γκολ), ο πολύπειρος χαφ Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, ο ταλαντούχος στόπερ Μάρτον Ντάρνταϊ (γιος του τεχνικού) και ο έμπειρος φορ Γιόβετιτς.

Με την ψυχολογία λοιπόν στο ναδίρ και τόσα πολλά προβλήματα θα είναι πραγματικά άθλος αν η Χέρτα σταθεί όρθια στο Μόναχο. Άλλωστε, στη συγκεκριμένη έδρα έχει να κερδίσει 45 χρόνια (!), έχοντας σερί 0-6-21.

Στοιχηματικά, ο άσος στο 1.10, προφανώς δεν έχει το παραμικρό νόημα. Ακόμη και με Over 3,5 να συνδυαστεί οριακά πιάνει το 1.70. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει το ενδεχόμενο η Μπάγερν να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση νίκη, σημειώνοντας πάνω από ένα γκολ μέχρι το 45'.

Οι Βαυαροί, παρά το γεγονός ότι φέτος κινούνται πολύ κάτω από τα συνήθη στάνταρ τους, κατάφεραν να κάνουν ακόμη ένα ρεκόρ στην Bundesliga, αφού έχουν σημειώσει 53 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, επίδοση που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο γερμανικό πρωτάθλημα! Και όλα αυτά, ενώ απομένουν πέντε ακόμη αγωνιστικές. Είναι πράγματι εντυπωσιακό, ότι η Μπάγερν έχει πετύχει μόλις 26 τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και υπερδιπλάσια στο πρώτο. Στο 2.20 το Over 1,5 των πρωταθλητών Γερμανίας στο πρώτο 45λεπτο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Χέρτα: Over 1,5 Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο (2.20), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ