TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Το ορόσημο του Μίλερ και η Μπάγερν που αφυπνίζεται

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχο, Τόμας Μίλερ
Ο άσος της Μπάγερν Μονάχο, Τόμας Μίλερ © 2022 NICK WASS/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Βόλφσμπουργκ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η Μπάγερν φέτος έχει δώσει αρκετά δικαιώματα και προς το παρόν δεν έχει πάρει βαθμολογικές αποστάσεις από τους υπόλοιπους στην Bundesliga. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έπαψε να είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Άλλωστε, αν δούμε τις μακροχρόνιες αποδόσεις, το ενδεχόμενο να φτάσει τις 11 σερί κατακτήσεις δεν πληρώνει ούτε 1.15!

Από την άλλη, είναι μάλλον πρωτοφανές οι Βαυαροί να έχουν σε 18 αγωνιστικές μόλις 10 νίκες, δύο λιγότερες αυτή τη στιγμή από την πρωτοπόρο Ουνιόν Βερολίνου και από την Ντόρτμουντ, που κέρδισαν το Σάββατο (04/02) τη Μάιντς και τη Φράιμπουργκ αντίστοιχα.

Είναι αλήθεια, πως η Μπάγερν επέστρεψε αρκετά μουδιασμένα μετά τη χειμερινή διακοπή. Έφερε τρεις ισοπαλίες 1-1 με Λειψία εκτός και με Κολωνία και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης εντός έδρας, πραγματοποιώντας εμφανίσεις πολύ κάτω από τα δικά της στάνταρ.

Την Τετάρτη πάντως, οι Βαυαροί έστειλαν το πρώτο σημάδι αφύπνισης, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση στο Μάιντς για τους "16" του Κυπέλλου Γερμανίας. Το τελικό 4-0 τα λέει όλα για την ευκολία με την οποία επιβλήθηκαν οι πρωταθλητές Γερμανίας.

Ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν, στις δηλώσεις του, παραδέχθηκε πως αυτή η νίκη και κυρίως ο πειστικός τρόπος που ήρθε, ήταν πολύ σημαντική, για να διώξει τις όποιες αμφιβολίες είχαν... τρυπώσει στα αποδυτήρια μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μπορεί η Μπάγερν να διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όμως είναι και αυτοί άνθρωποι και δεν γίνεται να μην επηρεάζονται όταν έρχονται απανωτές γκέλες.

Φυσικά, στο ματς κυπέλλου την Τετάρτη, την παράσταση έκλεψε ο Ζοάο Κανσέλο. Ο Πορτογάλος μπακ, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι και έφτασε στο Μόναχο την Τρίτη, πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού και χρειάστηκε μόλις 17 λεπτά στο ντεμπούτο του, για να δώσει την ασίστ στο 1-0 του Τσούπο-Μοτίνγκ.

Ο Νάγκελζμαν επέλεξε στο Μάιντς να αλλάξει το κλασικό σύστημα της Μπάγερν και αντί για 4-2-3-1 έπαιξε με 3-1-4-2. Έδωσε όλα τη δεξιά πλευρά στον Κανσέλο και όλη την αριστερή στον Κομάν. Η απόφασή του λειτούργησε άψογα και οι Βαυαροί έστησαν πάρτι στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας τρία γκολ ως το 44'. Μένει τώρα να φανεί, αν ο νεαρός τεχνικός επιμείνει στη συγκεκριμένη διάταξη ή θα επιστρέψει στο πιο δουλεμένο 4-2-3-1. Σε κάθε περίπτωση, με την προσθήκη του Κανσέλο και την παρουσία του Αλφόνσο Ντέιβις, η Μπάγερν μπορεί να ισχυρίζεται ότι διαθέτει πλέον το κορυφαίο δίδυμο μπακ στον κόσμο.

Απόψε, η Μπάγερν αγωνίζεται στο Βόλφσμπουργκ με στόχο την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα για το 2023 (18:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Πάνε 16 χρόνια από τότε που η Μπάγερν δεν κέρδισε κανένα από τα πρώτα τρία ματς πρωταθλήματος στο ξεκίνημα του έτους και 48 από τότε που έκανε το 0/4!

Το συναπάντημα με τη Βόλφσμπουργκ είναι αρκετά ιδιαίτερο, διότι στον πάγκο των “λύκων” βρίσκεται ο Νίκο Κόβατς. Ο Κροάτης τεχνικός κατέκτησε το νταμπλ με την Μπάγερν τη σεζόν 2018/19, αλλά τον Νοέμβριο του 2019 απολύθηκε, πληρώνοντας το μάρμαρο για τη μέτρια εκκίνηση των Βαυαρών. Έφυγε δηλαδή από το Μόναχο με τη στάμπα του αποτυχημένου και σίγουρα θα ήθελε να αποδείξει πράγματα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το τάιμινγκ όμως δεν είναι καλό για τον Κροάτη, καθώς φαίνεται πως πετυχαίνει την Μπάγερν στο ανέβασμα. Την ίδια στιγμή, η Βόλφσμπουργκ, μετά από ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 11 αγωνιστικών, έκανε δύο κολλητές ήττες. Πρώτα έχασε δίκαια στη Βρέμη με 2-1 (xGoals 1,80-0,70) για το πρωτάθλημα. Και μεσοβδόμαδα ηττήθηκε με ανατροπή 2-1 στο κύπελλο από την Ουνιόν, ούσα πρακτικά ακίνδυνη μετά το γρήγορο 0-1 στο 5'.

Εξάλλου, η Βόλφσμπουργκ είναι παραδοσιακά από τις αγαπημένες αντιπάλους της Μπάγερν. Στα τελευταία 15 μεταξύ τους ματς για την Bundesliga το ρεκόρ είναι 13-2-0 υπέρ των Βαυαρών.

Ακόμη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι πλησιάζει το πρώτο μεγάλο ραντεβού με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, στις 14/02, επομένως είναι απόλυτα αναμενόμενο ότι η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν θα αρχίσει κάπου εδώ να ανεβάζει στροφές. Ουσιαστικά, τα δύο ματς με Βόλφσμπουργκ και Μπόχουμ για τη λίγκα, θα αποτελέσουν την πρόβα τζενεράλε της Μπάγερν πριν το σπουδαίο παιχνίδι στο Παρίσι.

Όλα λοιπόν, συνηγορούν υπέρ του διπλού, το οποίο για τα δεδομένα των Βαυαρών δεν είναι κακό στο 1.55-1.60. Μπορούμε ωστόσο να το εκτοξεύσουμε ακόμη και στο 4.00, αν ζητήσουμε παράλληλα να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ ο Τόμας Μίλερ.

Η αποψινή αναμέτρηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον εμβληματικό 33χρονο μεσοεπιθετικό των πρωταθλητών Γερμανίας, καθώς θα συμπληρώσει απόψε 427 συμμετοχές σε επίπεδο Bundesliga. Θα πιάσει δηλαδή στην τρίτη θέση όλων των εποχών τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ και θα απέχει μόλις δύο από τον τωρινό CEO της Μπάγερν, Ολιβερ Καν, που είναι δεύτερος. Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Ζεπ Μάιερ με 473, ένα ρεκόρ, που ο Τόμας Μίλερ έχει τη δυνατότητα να το σπάσει την επόμενη σεζόν (έχει συμβόλαιο ως το 2024).

Διόλου απίθανο λοιπόν, ο κάπτεν της Μπάγερν να συνδυάσει αυτό το ορόσημο με ένα γκολ. Άλλωστε, έχει πετύχει 14 τέρματα στην καριέρα του κόντρα στους "λύκους". Απέναντι σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει σκοράρει περισσότερα.

Προγνωστικά Γερμανίας

  • Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν: 2 & Μίλερ Anytime (απόδοση 4.00), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ