TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Με φουλ επιθετική λογική και μόνο για τη νίκη

Ο Τζιοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για την Bundesliga 2022-2023 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023
Ο Τζιοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για την Bundesliga 2022-2023 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 © 2023/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σημαντικό ντέρμπι ανάμεσα στη Λεβερκούζεν και την Ντόρτμουντ.

Το μεγάλο ματς της ημέρας στην Bundesliga διεξάγεται στην BayArena, εκεί όπου η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Ντόρτμουντ σε ένα από τα κλασικά γειτονικά ντέρμπι στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (18:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Η Λεβερκούζεν ξεκίνησε καταστροφικά το φετινό πρωτάθλημα και στα πρώτα οκτώ ματς με τον Χεράρδο Σεοάνε στον πάγκο μάζεψε μόλις πέντε βαθμούς. Στα επόμενα εννιά όμως, με τον Τσάμπι Αλόνσο πλέον στο τιμόνι, η εικόνα διορθώθηκε και οι "ασπιρίνες" από τη 16 θέση σκαρφάλωσαν στην όγδοη, με το τέλος του πρώτου γύρου.

Η Μπάγερ ξεκίνησε ιδανικά το 2023. Αρχικά κέρδισε μέσα στο Μπορούσια Παρκ, το ντέρμπι του Ρήνου με την Γκλάντμπαχ, πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-2 (προηγήθηκε με 3-0) και εν συνεχεία επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Μπόχουμ, πραγματοποιώντας σοβαρή και μετρημένη εμφάνιση.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μετράει πλέον πέντε διαδοχικές νίκες κι αν καταφέρει να λυγίσει την Ντόρτμουντ, τότε θα κάνει το 6/6 για πρώτη φορά μετά από σχεδόν επτά χρόνια, όταν στον πάγκο της, ήταν ακόμη ο Ρόγκερ Σμιντ.

Σε κάθε περίπτωση, η Μπάγερ βρήκε τη χαμένη αυτοπεποίθησή της, έχει αρχίσει να παίζει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες και καλύπτει το χαμένο έδαφος από την έξαδα.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ έκανε ένα πολύ μέτριο πρώτο μισό, ωστόσο στα δύο παιχνίδια του 2023 κατάφερε, έστω και δύσκολα να κερδίσει την Αουγκσμπουργκ (4-3) και τη Μάιντς (2-1). Αν λοιπόν, μπορέσει απόψε να βγάλει ένα μεγάλο διπλό στο Λεβερκούζεν, θα ψαλιδίσει τη διαφορά της στους 3 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου, καθώς οι Βαυαροί δεν έχουν επιστρέψει καθόλου καλά από τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Η αλήθεια είναι πως η Ντόρτμουντ δεν έχει ακόμη πείσει ότι μπορεί να απειλήσει τα βαυαρικά κεκτημένα. Με την Αουγκσμπουργκ χρειάστηκε τέσσερα γκολ για να φτάσει στο τρίποντο, αφού η άμυνά της παρουσίασε ξανά τις γνωστές παιδικές ασθένειες. Από την άλλη, κόντρα στη Μάιντς βρήκε το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το θετικό για τον Έντιν Τέρζιτς είναι πως έχει πλέον ένα εξαιρετικά γεμάτο οπλοστάσιο, με το οποίο μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν τη ροή ενός αγώνα. Για παράδειγμα, η μεσοεπιθετική τριάδα Αντεγιέμι, Μάλεν, Μουκόκο δεν τράβηξε στα δύο προηγούμενα ματς. Κανένα πρόβλημα: Ήρθαν από τον πάγκο Ρέινα, Αλέ και Μπάινο-Γκίτενς και έκαναν τη διαφορά με τρία γκολ και μία ασίστ συνολικά. Και μην ξεχνάμε ότι εξέτισε μεσοβδόμαδα ο κορυφαίος χαφ του πρωταθλήματος, Τζουντ Μπέλινγχαμ, ενώ επιστρέφει επιτέλους και ο Μάρκο Ρόις, επομένως ο Τέρζιτς θα έχει στα χέρια του ακόμη δύο παίκτες, που μπορούν με μία ενέργειά τους να φέρουν τούμπα ένα παιχνίδι.

Για την Ντόρτμουντ το σημερινό ματς είναι ένα κρίσιμο τεστ για το αν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Από την άλλη, η Λεβερκούζεν θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό της μομέντουμ για να πλησιάσει κι άλλο την πρώτη εξάδα. Το πιθανότερο είναι πως οι δύο ομάδες θα μας προσφέρουν ένα χορταστικό παιχνίδι, δεδομένου ότι καμία εκ των δύο δεν μπορεί να βολευτεί με την ισοπαλία. Άλλωστε, μιλάμε για δύο φύσει επιθετικά κλαμπ, που βασικό τους όπλο είναι το παιχνίδι μετάβασης, αφού στηρίζονται σε νεαρούς, ενθουσιώδεις και ταχείς ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερ, Φλόριαν Βιρτς, που θεωρείται αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Μουσιάλα, το μεγαλύτερο ταλέντο του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το combo Goal/Goal και Over 2,5 δεν φτάνει ούτε στο 1.80, επομένως για καλύτερη απόδοση, πρέπει να πάρουμε το ρίσκο με Over 3,5, καθώς φτάνουμε στο 2.50. Σημειώνεται ότι το Over 3,5 επαληθεύτηκε οκτώ φορές στις τελευταίες δέκα συναντήσεις τους. Μάλιστα, από το 2020 και μετά έχουν εμφανιστεί και τρία Over 6,5: 4-3 η Λεβερκούζεν τον Φεβρουάριο του 2020 στην BayArena. 4-3 η Ντόρτμουντ τον Σεπτέμβριο του 2021 στο ίδιο γήπεδο. 5-2 η Λεβερκούζεν τον Φεβρουάριο του 2022 στην έδρα των "κιτρινόμαυρων".

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ: Goal/Goal & Over 3,5 (απόδοση 2.50), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ