BIG GAMES BET

Προγνωστικά Γερμανία: Επικίνδυνο ματς για την Μπάγερν κόντρα στη Λειψία

Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο Ρέιντζερς - Λειψία
Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο Ρέιντζερς - Λειψία @ 2022 SCOTT HEPPELL / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο ματς της Μπάγερν κόντρα στη Λειψία, που μπορεί να κρίνει τον τίτλο στην Bundesliga.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στο αποψινό πρόγραμμα της Bundesliga δεν είναι άλλο από αυτό ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λειψία (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι Βαυαροί παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας με βραχεία κεφαλή και ξέρουν ότι αν κάνουν το 2x2 στα ματς που απομένουν θα πανηγυρίσουν το 11ο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μπάγερν συνέτριψε με 6-0 τη Σάλκε στο Μόναχο, στην καλύτερή της εμφάνιση με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, μετά το 4-2 στο Κλάσικερ επί της Ντόρτμουντ, όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του. Βέβαια, το ματς με τη Σάλκε, η οποία παλεύει για την παραμονή της και κερδίζει εκτός έδρας στη χάση και στη φέξη δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο.

Η Μπάγερν έχει δώσει πολλά δικαιώματα φέτος, όπως αποδεικνύουν οι συνολικά 12 γκέλες της σε 32 αγωνιστικές. Ο Τούχελ πάντως, με αφορμή την επιβλητική πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ρεάλ, στον τελικό του Champions League, υπενθύμισε τις εμφανίσεις της ομάδας του κόντρα στους "πολίτες" και υποστήριξε πως η Μπάγερν ήταν η μόνη που κόντραρε στα ίσα τη μηχανή του Πεπ φέτος.

Στον αντίποδα, η Λειψία πέτυχε μία δραματική ανατροπή την 31η αγωνιστική. Κέρδισε 2-1 τη Βέρντερ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 70' και έχανε με 0-1 μέχρι το 87'. Τελικά, με δύο ασίστ του Κρίστοφερ Ενκουνκού και γκολ των δύο Ούγγρων, Ορμπάν και Σομποσλάι, έφτασε σε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Χάρη σε αυτή τη νίκη, η Λειψία κρατάει στα χέρια της την έξοδο στους ομίλους του Champions League. Ακόμη και να χάσει απόψε, θα βγει μίνιμουμ τέταρτη εφόσον κερδίσει την τελευταία αγωνιστική, τη Σάλκε εντός έδρας.

Σε κάθε περίπτωση, οι "ταύροι" βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, με επτά νίκες στα τελευταία οκτώ επίσημα παιχνίδια και μοναδική ήττα σε αυτό το διάστημα, το 2-0 στο Λεβερκούζεν. Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Μάρκο Ρόζε δεν άξιζε να χάσει με βάση τουλάχιστον τις ευκαιρίες της και τα xGoals (1,03-2,12).

Για τη Λειψία η σεζόν θα είναι απόλυτα επιτυχημένη, αν τερματίσει στην τετράδα και υπερασπιστεί τον τίτλο της στο κύπελλο, όπου θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Αϊντραχτ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι "ταύροι" έπαιξαν φέτος και στα νοκ άουτ του Champions League, επομένως κινήθηκαν και στην Ευρώπη σύμφωνα με τις προσδοκίες τους.

Φυσικά, αν η Λειψία κόψει βαθμούς απόψε από την Μπάγερν, θα δώσει την ευκαιρία στην Ντόρτμουντ, η οποία παίζει αύριο στο Αουγκσμπουργκ, να ανατρέψει το βαυαρική δεκαετή κυριαρχία. Είναι αβέβαιο αν κάτι τέτοιο εξιτάρει τον Ρόζε, ο οποίος απολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους Βεστφαλούς και τώρα μπορεί να δει τον διάδοχό του, Έντιν Τέρζιτς, να στέφεται πρωταθλητής, εφόσον η δική του ομάδα φρενάρει την Μπάγερν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Όπως και να έχει, η Λειψία είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο σύνολο με παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά, είτε στη μετάβαση, είτε με κάποια ατομική ενέργεια. Η αποστολή της Μπάγερν λοιπόν, μόνο εύκολη δεν αναμένεται. Τα 1.50-1.55 του μπορεί να μοιάζουν μικρά, ωστόσο στα εντός έδρας ματς, οι αποδόσεις των πρωταθλητών συνήθως είναι κάτω από το 1.25, επομένως το συγκεκριμένο σετ σίγουρα κάτι λέει.

Στοιχηματικά, μοιάζει λογική η σκέψη ότι μπορεί να βρει έστω ένα γκολ η Λειψία και να οδηγήσει το ματς προς το Goal/Goal και το Over 2,5. Η Μπάγερν πιθανότατα θα χρειαστεί μίνιμουμ δύο τέρματα για να επικρατήσει. Στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές, κράτησε το μηδέν μόνο τρεις φορές. Πέρυσι, οι Βαυαροί είχαν κερδίσει με 3-2 στο Μόναχο τη Λειψία, ενώ το προπέρσινο ματς είχε λήξει 3-3.

Το combo προσφέρεται σε τιμές λίγο πάνω από το 1.70. Εναλλακτικά, για όποιον θέλει να ρισκάρει για κάτι καλύτερο, είναι ενδιαφέρον το 3.10 στο anytime του Ενκουνκού. Ο Γάλλος σταρ ήταν εξαιρετικός στο ματς με τη Βρέμη και πριν βγάλει τις δύο ασίστ της ανατροπής, σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε μέσω VAR για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης από συμπαίκτη του. Την τελευταία διετία έχει πετύχει 33 γκολ στην Bundesliga και το Μόναχο του πάει ιδιαίτερα, αφού βρήκε δίχτυα εκεί τόσο το 2020/21 όσο και το 2021/22.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπάγερν – Λειψία, 19:30

  • Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.75)
  • Ενκουνκού Anytime (απόδοση 3.10)
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ