TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Δίνει δικαιώματα η Μπάγερν και ωθεί προς το 2.75

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα στο Champions League
Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα στο Champions League © 2022 ANDREAS SCHAAD / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Μπάγερν με τη Μάιντς, στο πλαίσιο του κυπέλλου Γερμανίας.

Με ακόμη δύο παιχνίδια συνεχίζεται απόψε η φάση των “16” στο κύπελλο Γερμανίας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ασφαλώς η αναμέτρηση της Μπάγερν στο Μάιντς, καθώς οι Βαυαροί έχουν επιστρέψει σε πολύ μέτρια αγωνιστική κατάσταση μετά τη διακοπή (21:45 Live από το SPORT24).

Η Μπάγερν σε τρία ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2023 έχει φέρει ισάριθμες ισοπαλίες με 1-1. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα αυτά καθαυτά, αλλά κυρίως η εικόνα, που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση κανονική Μπάγερν.

Οι Βαυαροί διαχρονικά, εντός συνόρων, "τρομοκρατούν" οποιονδήποτε αντίπαλο βρουν απέναντι τους. Αυτό δεν συνέβη στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της.

Στο εκτός έδρας ματς με τη Λειψία για παράδειγμα, η Μπάγερν έκανε μόλις επτά τελικές και δεν κατάφερε να πιάσει ούτε τη μονάδα στα xGoals (1,03-0,81), κάτι που της συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα στα επόμενα δύο ματς, τα οποία μάλιστα έγιναν μέσα στο Μόναχο. Στο 1-1 με την Κολωνία (xGoals 1,49-0,78) έκανε το χειρότερό της πρώτο ημίχρονο επί ημερών Νάγκελζμαν και τελικά έσωσε την ισοπαλία με σουτ του Κίμιχ εκτός περιοχής στο 90'.

Ολοι περίμεναν αντίδραση κόντρα στην Αϊντραχτ, μετά από δύο κολλητές απώλειες, αλλά η Μπάγερν κινήθηκε ξανά στα ρηχά (xGoals 1,38-0,88). Είναι χαρακτηριστικό, πως οι Βαυαροί, μετά την ισοφάριση του Κόλο Μουανί στο 68', δεν βρήκαν ούτε μία καθαρή ευκαιρία για να φτάσουν στο 2-1.

Η Μπάγερν φέτος κάνει φάσεις για 2,49 xGoals ανά παιχνίδι και κόντρα σε Λειψία, Κολωνία και Αϊντραχτ δημιουργικά έμεινε πολύ πιο χαμηλά από τα συνηθισμένα στάνταρ της. Ο Νάγκελζμαν αρνείται να κάνει λόγο για κρίση, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η Μπάγερν οφείλει να βελτίωση την αγωνιστική της συμπεριφορά, καθώς πλησιάζουν και οι κρίσιμες αναμετρήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους "16" του Champions League (η πρώτη στο Παρίσι στις 14 Φεβρουαρίου), όπου θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή όχι της αγωνιστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η σημαντική προσθήκη του Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σίτι με τη μορφή δανεισμού, που αναμένεται να αναβαθμίσει το δεξιό άκρο της άμυνας, συγκριτικά με τον Μπενζαμίν Παβάρ.

Ο Πορτογάλος θα συμπεριληφθεί άμεσα στην αποστολή για το αποψινό παιχνίδι στο Μάιντς και δεν αποκλείεται να κάνει και το ντεμπούτο του. Από εκεί και πέρα, είναι γνωστές οι απουσίες των Νόιερ, Μανέ, Ερναντές και Μαζραουί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η Μπάγερν είναι ασφαλώς πολυνίκης του θεσμού με 20 τίτλους. Την προηγούμενη διετία πάντως έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε στο β' γύρο, από τη Χολστάιν Κιλ και την Γκλάντμπαχ αντίστοιχα. Με βάση την εικόνα της μέσα στο 2023 δεν θα προξενήσει εντύπωση αν τα βρει και σήμερα σκούρα.

Άλλωστε, η Μάιντς είναι ένα σοβαρό και καλά οργανωμένο σύνολο. Έκανε δύο δυνατές μεταγραφές με τον φορ Αζόρκ (Στρασβούργο) και τον στόπερ Χάνσε-Ολσεν (Γάνδη). Κέρδισε το Σάββατο πειστικά με 5-2 την Μπόχουμ για το πρωτάθλημα και στις τελευταίες δύο υποδοχές της Μπάγερν, στην MEWA Arena, σημείωσε ισάριθμες νίκες με 3-1 τον Απρίλιο του 2022 και με 21 τον Απρίλιο του 2021.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο τεχνικός της Μάιντς, Μπο Σβένσον, έχει στην καριέρα του κερδίσει πέντε φορές εντός έδρας την Μπάγερν. Τις δύο ως προπονητής και τις τρεις ως ποδοσφαιριστής.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Μπάγερν να ξυπνήσει και να κάνει μία... χαψιά τη Μάιντς. Τα αγωνιστικά πάντως δεδομένα μετά τη χειμερινή διακοπή, ωθούν προς την κόντρα, διότι οι Βαυαροί δίνουν δικαιώματα και οι “καρναβαλιστές” είναι ένα σύνολο που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να κάνει τη ζημιά. Με τον άσο στο 6.00, μπορούμε ασφαλώς να πάρουμε μαζί μας και το Χ. Στο 2.75 η διπλή ευκαιρία.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάιντς – Μπάγερν: 1Χ (απόδοση 2.75), 21:45
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ