ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Final-4: Οι ασίστ του Καλάθη και τα τρίποντα Λάρκιν και Κοζέρ

Ο άσος της Μπαρτσελόνα, Νικ Καλάθης πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη EuroLeague
Ο Νικ Καλάθης πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη EuroLeague INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα ειδικά των παικτών της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ και της Εφές στο Final-4 της EuroLeague.

Η ώρα του κορυφαίου μπασκετικού ραντεβού της χρονιάς σε συλλογικό επίπεδο πλησιάζει και ασφαλώς, πέρα από το αμιγώς αθλητικό κομμάτι, είναι πολύ έντονο και το στοιχηματικό ενδιαφέρον για το Final-4 της EuroLeague, στο οποίο μετέχει και ο Ολυμπιακός.

Πέρα από τις κλασικές αγορές για τους δύο ημιτελικούς και την κατάκτηση του τροπαίου, υπάρχει επίσης πληθώρα αγορών σε ειδικά στοιχήματα για τους παίκτες των τεσσάρων φιναλίστ.

Προγνωστικά και Ανάλυση

Σε ό,τι αφορά στην Μπαρτσελόνα, η οποία θα συγκρουστεί με τη Ρεάλ στον δεύτερο ημιτελικό (19/05 Novasports Prime, Live από το SPORT24), ξεκάθαρο φαβορί για πρώτος της σκόρερ στη διοργάνωση είναι ο Νίκολα Μίροτιτς με απόδοση 1.15 και ακολουθεί ο Νίκολας Λαπροβίτολα με απόδοση 6.00. Ο Αργεντινός γκαρντ έκανε σπουδαία προημιτελική σειρά με την Μπάγερν έχοντας 13,4 πόντους κατά μέσο όρο. Επίσης, σούταρε με το εντυπωσιακό 50% από το τρίποντο.

Στα πέντε ματς με τους Βαυαρούς, ο Λαπροβίτολα είχε 13/26 τρίποντα, ενώ ο Μίροτιτς μόλις 7/20 (35%). Δικαιωματικά λοιπόν, οι στοιχηματικές εταιρίες τον έχουν πρώτο φαβορί στο 1.60 τον Αργεντινό άσο, στην κατηγορία με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα για τους Καταλανούς στο Final-4. Ακολουθεί ο Μίροτιτς με απόδοση 5.00 και αμέσως μετά οι Αμπρίνες (5/13 με την Μπάγερν) και Κούριτς (3/20 με την Μπάγερν) με απόδοση 6.00 και 7.00 αντίστοιχα.

Ο Νικ Καλάθης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μοιράσει τις περισσότερες ασίστ για λογαριασμό των μπλαουγκράνα και για αυτό προσφέρεται μόλις στο 1.05. Στην περίπτωσή του, είναι πιο ενδιαφέρον το 1.80 να έχει τις περισσότερες ασίστ σε ολόκληρο το Final4. Σημειώνεται, ότι από τους παίκτες που θα βρεθούν στο Βελιγράδι, ο Καλάθης είχε τις περισσότερες ασίστ στη regular season (6,0 κατά μέσο όρο), με τους Λάρκιν (5,3) και Σλούκα (4,9) να ακολουθούν.

Επίσης, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, είχε 5,8 ασίστ κατά μέσο όρο στη σειρά με την Μπάγερν και μοίρασε τις 29 από τις συνολικά 76 της Μπαρτσελόνα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα πέντε ματς με την Μπάγερν κανένας άλλος παίκτης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ.

Ένα ειδικό στοίχημα, στο οποίο αξίζει να στραφούμε στο δεύτερο αουτσάιντερ είναι αυτό που αφορά τα ριμπάουντ των παικτών της Μπαρτσελόνα. Οι μπουκ έχουν βγάλει πρώτο φαβορί τον Μίροτιτς στο 1.50 και δεύτερο τον Μπράντον Ντέιβις στο 2.50. Ο Αμερικανός σέντερ μάζεψε έξι ριμπάουντ παραπάνω από τον Μίροτιτς στη σειρά με την Μπάγερν, με τον Γιασικεβίτσιους να τον χρησιμοποιεί πάνω από 24 λεπτά κατά μέσο όρο. Μόνο οι Μίροτιτς και Καλάθης είχαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Προγνωστικά EuroLeague

Σε ό,τι αφορά στη Ρεάλ, πρώτο φαβορί για κορυφαίος της σκόρερ στο Final4 είναι ο Γκερσόν Γιαμπουσέλι στο 1.50. Στις κατηγορίες των ριμπάουντ και των κοψιμάτων θεωρείται δεδομένο ότι θα πρωτεύσει ο Ταβάρες, ο οποίος προσφέρεται στο 1.45 και στο 1.05 αντίστοιχα. Ο θηριώδης σέντερ της Ρεάλ είναι πρώτο φαβορί και για να αναδειχθεί και κορυφαίος ριμπάουντερ στο Final-4 σε απόδοση 2.25 με τον Σάσα Βεζένκοβ να ακολουθεί στο 5.00. Σημειώνεται, ότι ο Ταβάρες κατεβάζει φέτος 7,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ ο άσος του Ολυμπιακού 5,8.

Ωστόσο, ο σέντερ της Ρεάλ αγωνίζεται κάτι παραπάνω από 23 λεπτά, ενώ ο Βεζένκοβ 30, συνεπώς στα δύο παιχνίδια του Final4, είναι πολύ σημαντικό και το ροτέισον που θα κάνουν οι προπονητές. Αν ο Βεζένκοβ για παράδειγμα παίξει συνολικά, σχεδόν δύο περιόδους παραπάνω από τον Ταβάρες, δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στο κομμάτι με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα για τη Ρεάλ, δεν υπάρχει κάποιο δυνατό φαβορί. Τη μικρότερη απόδοση έχει ο Σέρχιο Γιουλ στο 2.50, καθώς στη φετινή EuroLeague είχε 57/186. Ακολουθεί ο Ρούντι Φερνάντεθ στο 4.00, που είχε 53/158.

Εν μέρει λογικό οι μπουκ έχουν στην κορυφή της λίστας τις δύο παλιές καραβάνες της Ρεάλ, διότι εκτελούν τα περισσότερα τρίποντα της "βασίλισσας". Οι Γιαμπουσέλι και Κοζέρ όμως, σουτάρουν φέτος με πολύ καλύτερο ποσοστό και πληρώνουν και πιο πάνω. Ο Γιαμπουσέλι έχει 40% από το τρίποντο (49/120), ενώ ο Κοζέρ 44,1% (40/88).

Είναι εντυπωσιακό, πως οι τέσσερις προαναφερθέντες, σημείωσαν όλοι έξι τρίποντα στο sweep με τη Μακάμπι. Το καλύτερο βέβαια ποσοστό το είχε ο Κοζέρ, ο οποίος χρειάστηκε μόλις εννιά προσπάθειες, σούταρε δηλαδή με 66,7%! Στο 7.00 το ενδεχόμενο ο 34χρονος ο Γάλλος γκαρντ να είναι ο παίκτες με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα της Ρεάλ στο Final-4 του Βελιγραδίου.

Στην Εφές, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το δίδυμο Μίτσιτς – Λάρκιν και όχι άδικα, δεδομένου ότι μιλάμε για τον πρώτο και έκτο σκόρερ αντίστοιχα της φετινής EuroLeague. Ο Μίτσιτς έχει 18,2 πόντους και ο Λάρκιν με 14,6. Οι δυο τους είναι ανάμεσα στα πρώτα τρία φαβορί για κορυφαίοι σκόρερ του Final-4. Ο Σέρβος άσος προσφέρεται στο 4.00 και ο Λάρκιν στο 6.00. Ενδιάμεσα βρίσκουμε τον Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα σε απόδοση πενταπλασιασμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην Εφές, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 (19/05, 19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24), έχει η κατηγορία με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Οι μπουκ δίνουν πρώτο φαβορί τον Μίτσιτς με 1.65, παρότι σούταρε φέτος μόλις με 32,8%. Αντίθετα, ο Λάρκιν που προσφέρεται στο 2.15 είχε ποσοστό 40%. Ο Αμερικανός άσος αποδείχθηκε πιο αξιόπιστος και στη σειρά με το Μιλάνο, έχοντας στα τέσσερα ματς των playoffs 10/28 τρίποντα, έναντι των μόλις οκτώ εύστοχων που είχε ο Μίτσιτς σε 34 προσπάθειες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Final-4: Περισσότερες ασίστ Καλάθης (απόδοση 1.80)
  • Final-4: Περισσότερα ριμπάουντ από την Μπαρτσελόνα Ντέιβις (απόδοση 2.50)
  • Final-4: Περισσότερα εύστοχα τρίποντα από τη Ρεάλ Κοζέρ (απόδοση 7.00)
  • Final-4: Περισσότερα εύστοχα τρίποντα από την Εφές Λάρκιν (απόδοση 2.15)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ