ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Το combo της Εφές, το 1.85 του Σίκμα κι ένα Over

Ο Μάικ Τζέιμς με τη φανέλα της Μονακό στην EuroLeague
Ο Μάικ Τζέιμς με τη φανέλα της Μονακό στην EuroLeague PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Εφές - Ερυθρός Αστέρας, Αλμπα - Παρτιζάν και Βίρτους Μπολόνια - Μονακό από την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague.

Η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές Αναντολού, ξεκινάει και φέτος ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague. Ο Εργκίν Αταμάν δεν το κρύβει πως στόχος για την ομάδα του είναι το three-peat και έχει κάθε λόγο να το πιστεύει με το ρόστερ που διαχειρίζεται.

Εφές - Ερυθρός Αστέρας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Εφές όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε, αλλά ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, αποκτώντας παίκτες όπως ο Γουίλ Κλάιμπερν (ΤΣΣΚΑ), ο Αντε Ζίζιτς (Μακάμπι), ο Ακίλε Πολονάρα (Φενερμπαχτσέ) και ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γαλλία, στο πρώτο EuroBasket, Αμάτ Εμπαγιέ (Καρσίγιακα).

Πρεμιέρα η Εφές απόψε θα κάνει κόντρα στον εντελώς ανανεωμένο Ερυθρό Αστέρα (20:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι "ερυθρόλευκοι" αρχικά άλλαξαν προπονητή, αφού στη θέση του Ντέγιαν Ράντονιτς, ήρθε ο πρωτόπειρος στη EuroLeague, Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς (μόλις 38 ετών). Από εκεί και πέρα, αποχώρησαν παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο, όπως ο Νέιτ Γουόλτες, ο Όστιν Χόλινς και κυρίως ο Νίκολα Κάλινιτς, που ασφαλώς ήταν πολυτέλεια για τον Αστέρα να τον έχει στο ρόστερ του.

Η ομάδα του Βελιγραδίου προχώρησε συνολικά σε οκτώ προσθήκες, επιλέγοντας και παίκτες γνώριμους στο ελληνικό κοινό, όπως ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Νεμάνια Νέντοβιτς, ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Χασάν Μάρτιν και ο Μπεν Μπέντιλ (πρώην Περιστέρι, Παναθηναϊκός).

Για το αποψινό ματς, οι Σέρβοι θα έχουν δύο πολύ σοβαρές απουσίες στην περιφέρεια, αφού δεν ακολούθησαν την αποστολή ο Νέντοβιτς και ο Ντόμπριτς. Στον αντίποδα, είναι ως γνωστόν εκτός ο Σέιν Λάρκιν, ωστόσο η Εφές έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν με νίκες κόντρα σε Φενέρ και Γαλατά για του Σούπερ Καπ και το τουρκικό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Η Εφές συνηθίζει στον πρώτο γύρο της EuroLeague να είναι αρκετά χαλαρή, ωστόσο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα δεν αναμένεται να προβληματιστεί ιδιαίτερα. Το χάντικαπ βέβαια των 12,5 πόντων είναι αρκετά ψηλά. Η απλή νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης φτάνει στο 1.95 σε combo με το Over 10,5 πόντοι του Ζίζιτς. Στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της σεζόν ο Κροάτης σέντερ σημείωσε συνολικά 32 πόντους! Πέρυσι, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είχε 12,2 κατά μέσο όρο στη EuroLeague.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άλμπα - Παρτιζάν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι είναι το Άλμπα – Παρτιζάν (21:00 Novasports Start, Live από το SPORT24), διότι ουσιαστικά σηματοδοτεί την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη EuroLeague. Ο Μίδας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τις εννιά κατακτήσεις EuroLeague επανέρχεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της ηπείρου με ένα αν μη τι άλλο υποσχόμενο πρότζεκτ.

Η Παρτιζάν εξασφάλισε θέση στη φετινή λίγκα μέσω wild card, ωστόσο οι στόχοι της δεν περιορίζονται απλά στη συμμετοχή. O σερβικός σύλλογος έκανε τέσσερις στοχευμένες προσθήκες με παίκτες που έχουν εμπειρία από τη EuroLeague, όπως ο Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), ο Νάναλι (Μακάμπι), ο Εξουμ (Μπαρτσελόνα) και ο καλός σουτέρ Αντζουσιτς (Μονακό). Δίπλα σε αυτούς υπάρχουν οι γνωστοί μας Κέβιν Πάντερ και Ζακ Λεντέι, αλλά και οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Τριφούνοβιτς και Βούκσεβιτς.

Εν ολίγοις, η Παρτιζάν είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα νιάτων και εμπειρίας και έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατατάσσεται ανάμεσα στις ομάδες που αναμένεται να διεκδικήσουν μία θέση στην οκτάδα. Το χτυπητό κενό εντοπίζεται στη θέση πέντε, όπου βασικός θεωρείται ο Ματίας Λεσόρ, ωστόσο δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της σεζόν η Παρτιζάν να κάνει μία έξτρα προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση.

Στον αντίποδα, η Άλμπα του Ισραελ Γκονζάλες είναι πρακτικά το ίδιο σύνολο με πέρυσι, αφού έχασε μόνο τον Οσκαρ Ντα Σίλβα. Οι Βερολινέζοι θα στηριχθούν ξανά στους διεθνείς Γερμανούς, Τίμαν και Λο, που έκαναν σπουδαίο EuroBasket, τον Τζαλίν Σμιθ και φυσικά τον πόιντ-φόργουορντ Λουκ Σίκμα.

Η Αλμπα είναι ο ορισμός της ομάδας και παρότι το ρόστερ της θεωρείται από τα πιο αδύναμα στη EuroLeague, όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει. Το κακό για τους πρωταθλητές Γερμανίας είναι ότι έχασαν ξανά με τραυματισμό τον κορυφαίο τους σκόρερ, Μάρκους Ερικσον και ως τούτου ξεκινούν πάλι τη σεζόν με ένα σοβαρό χάντικαπ.

Στοιχηματικά το ματς είναι δύσκολο και αναμένεται αμφίρροπο, όπως μαρτυρά το ισχνό χάντικαπ του 1,5 πόντου υπέρ της Άλμπα. Προτιμότερο να στραφούμε στα ειδικά των παικτών και συγκεκριμένα στον Σίκμα, ο οποίος μπορεί να είναι φόργουορντ, ωστόσο κατ' ουσία αποτελεί τον βασικό δημιουργό της Άλμπα, καθώς Λο και Σμιθ είναι καλύτεροι στο εκτελεστικό κομμάτι.

Ο Σίκμα πέρυσι είχε 9 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague και 3,5 ασίστ. Στα πρώτα δύο ματς στη γερμανική λίγκα έγραψε 11 πόντους και 6 ασίστ κόντρα στην Μπάμπεργκ και 16 πόντους και 7 ασίστ απέναντι στο Αμβούργο. Στο 1.85 το Over 12,5 του Σίκμα σε πόντους και ασίστ απόψε.

Βίρτους Μπολόνια - Μονακό: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στις μεγάλες επιστροφές της φετινής σεζόν εντάσσεται και αυτή της Βίρτους Μπολόνια, η οποία επανεμφανίζεται στα σαλόνια της EuroLeague έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο, ο οποίος διέπρεψε στο τελευταίο EuroBasket με την εθνική Ισπανίας κάνει πρεμιέρα απόψε κόντρα στη φιλόδοξη και εξαιρετικά ποιοτική Μονακό (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Η Μπολόνια ενίσχυσε σημαντικά το ήδη λαμπερό της ρόστερ, αποκτώντας τους Λούντμπεργκ (Φοίνιξ), Οτζελέγιε (Λ.Α. Κλίπερς), Μπακό (Μανρέσα) και Μίκι (Ζενίτ). Αναμένεται λοιπόν να είναι από τις βασικές διεκδικήτριες της οκτάδας. Προς το παρόν πάντως, έχει εκτός με τραυματισμό δύο πολύ ηγετικά στελέχη της, τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Τορνίκε Σενγκέλια.

Από την άλλη, η Μονακό, μαζί με τον Ολυμπιακό, ήταν συμπρωταγωνίστρια πέρυσι στην κορυφαία σειρά των πλέι οφ. Μπορεί να λύγισε στο πέμπτο ματς, ωστόσο η παρουσία της ήταν εξαιρετική και ουσιαστικά τα πέντε γεμάτα παιχνίδια κόντρα στους "ερυθρόλευκους" ήταν το απόλυτο χαϊλάιτ της περσινής EuroLeague.

Οι Μονεγάσκοι διατήρησαν στον πάγκο τον Σάσα Ομπράντοβιτς, κράτησαν επίσης τον ηγέτη τους, Μάικ Τζέιμς και πραγματοποίησαν σπουδαίες μεταγραφές (Οκόμπο, Λόιντ, Τζον Μπράουν, Μοερμάν), στέλνοντας το μήνυμα ότι φέτος πάνε για το βήμα παραπάνω, δηλαδή την παρθενική τους πρόκριση σε Final-4.

Η Μονακό πέρυσι ήταν από τις πιο θεαματικές ομάδες της διοργάνωσης, αφού πήγαινε κατά κανόνα τα παιχνίδια της πάνω από τους 80 πόντους. Με τον Τζέιμς στον "τιμόνι" αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος. Σημειώνεται ότι στο τελευταίο της παιχνίδι για τη γαλλική λίγκα, η Μονακό σκόραρε 109 πόντους κόντρα στη Ροάν.

Η Μπολόνια έχει το ταλέντο και την ποιότητα να ανταποκριθεί στον ξέφρενο ρυθμό και την αθλητικότητα της Μονακό. Στη λογική λοιπόν ότι ο νικητής θα κριθεί πάνω από τους 80, πάμε με το Over 158,5 στο 1.75.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εφές – Ερυθρός: 1 & Ζίζιτς Over 10,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 20:30
  • Άλμπα – Παρτιζάν: Σίκμα Over 12,5 πόντοι & ασίστ (απόδοση 1.85), 21:00
  • Βίρτους Μπολόνια – Μονακό: Over 158,5 (απόδοση 1.75), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ