ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Το 7/7 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και το 2.15 του ΜακΚίσικ

Προγνωστικά EuroLeague: Το 7/7 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και το 2.15 του ΜακΚίσικ
EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία επίθεση της EuroLeague με 120,3 πόντους ανά 100 κατοχές, ωστόσο στη μεγάλη μάχη κορυφής με τη Ρεάλ, απέδειξε περίτρανα ότι ξέρει να κερδίσει και με τον "παλιό" τρόπο, επιστρατεύοντας δηλαδή τη σκληρή του άμυνα. Οι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα κράτησαν μόλις στους 60 πόντους την ομάδα του Τσους Ματέο, η οποία φέτος σκοράρει 83,3 ανά παιχνίδι. Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός ανάγκασε τη Ρεάλ να σκοράρει 23,3 πόντους κάτω από τον φετινό της μέσο όρο!

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πλέον το δεύτερο καλύτερο αμυντικό rating (108,1) στη διοργάνωση και είναι σταθερά πρώτοι στο net rating (12,2). Οι αριθμοί τους επιβεβαιώνουν ότι παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη κι αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στο πλεονέκτημα έδρας.

Βέβαια, ο δρόμος της regular season είναι ακόμη μακρύς και δεν επιτρέπεται χαλάρωση. Απόψε, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24), από την οποία είχε χάσει στο Τελ Αβίβ, τον περασμένο Νοέμβριο με 90-84, πληρώνοντας την εμφάνισή του στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου η ομάδα του Οντετ Κάτας επικράτησε με επί μέρους σκορ 27-15. Στο ΣΕΦ πάντως, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά και οι πρωταθλητές Ελλάδος προσφέρονται καθαρό φαβορί στους 8,5 πόντους.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει οκτώ νίκες στα τελευταία εννιά επίσημα παιχνίδια του. Μετά την ήττα από τη Μονακό, κέρδισε τη Βίρτους και τη Ρεάλ στη EuroLeague, ενώ στο πρωτάθλημα, απέδρασε τη Δευτέρα από το Περιστέρι, με νικητήριο καλάθι του Τόμας Γουόκαπ. Μέσα στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 7-3, χάνοντας από Μονακό, Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι και οι επτά ευρωπαϊκές νίκες του στο ΣΕΦ ήρθαν με διψήφια διαφορά.

Για τους ερυθρόλευκους το βασικό ζητούμενο απόψε είναι να κερδίσουν, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθούν δύο πολύ απαιτητικά ματς με Φενέρ (εκτός) και Εφές (εντός). Σε δεύτερο πλάνο βέβαια, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα θα προσπαθήσει λογικά να καλύψει και το -6, με το οποίο έχασε στο Ισραήλ, για να έχει και μαζί της και την περίπτωση της ισοβαθμίας, αν και η Μακάμπι δεν μοιάζει ικανή να φτάσει το ρεκόρ της στα ίδια με αυτά του Ολυμπιακού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Ο άσος με -6,5 προσφέρεται στο 1.65 και μπορεί να αποτελέσει επιλογή, δεδομένου ότι η Μακάμπι έχει το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ (2-8) στη λίγκα και θα παραταχθεί απόψε χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη, τον Λορέντσο Μπράουν, που τραυματίστηκε στο αστράγαλο. Μαζί με το Over 81,5 των ερυθρόλευκων πάμε σε απόδοση διπλασιασμού.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει τους 80 πόντους φέτος στο ΣΕΦ 8/10 φορές στη EuroLeague, ενώ οι δύο τελευταίες εντός έδρας νίκες του επί της Μακάμπι ήρθαν με 90 και 85 πόντους επιθετική συγκομιδή αντίστοιχα. Από την άλλη, το σύνολο του Κάτας, στα τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας δέχθηκε 98 από τη Ρεάλ, 88 από τον Παναθηναϊκό και 96 από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος Ισραήλ.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το 2.15 στο Over 7,5 του Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος είναι φανερά ανεβασμένος στο β' γύρο της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός γκαρντ, που δεν αγωνίστηκε τη Δευτέρα στο Περιστέρι, άρα αναμένεται φρέσκος απόψε, σημείωσε 8 πόντους κόντρα στη Ρεάλ την περασμένη εβδομάδα, ενώ ήταν εκπληκτικός στο διπλό επί της Βίρτους με 21 πόντους (6/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/6 βολές). Η... αμερικανική Μακάμπι είναι μία ομάδα που του ταιριάζει γάντι και την περσινή σεζόν είχε σκοράρει εναντίον της 14 πόντους στο ΣΕΦ και 9 στο Τελ Αβίβ.

Σε ό,τι αφορά την “ομάδα του λαού”, στο επίκεντρο θα βρεθεί ασφαλώς ο Γουέιντ Μπόλντγουιν. Ο Αμερικανός άσος, ελλείψει του Λορέντσο Μπράουν είναι δεδομένο πως θα κάνει το απόλυτο κουμάντο. Ούτως ή άλλως, έχει το ελεύθερο να εκτελεί με όποιον τρόπο επιθυμεί. Στη νίκη επί της Άλμπα, που τραυματίστηκε ο Μπράουν και έπαιξε μόλις 4:27, ο Μπόλντγουιν σημείωσε 33 πόντους. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, που πάλι απουσίαζε ο Μπράουν, έβαλε 29.

Το ενδεχόμενο να βγει απόψε πρώτος σκόρερ του αγώνα προσφέρεται στο 2.77. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο 26χρονος άσος έχει και ισχυρό κίνητρο απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού έφυγε ως ένας παίκτης που δεν μπόρεσε ποτέ να κολλήσει στη φιλοσοφία και το πνεύμα των ερυθρόλευκων. Δεν αποκλείεται λοιπόν να μετατρέψει το ματς σε one man show αδιαφορώντας για το κοινό καλό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Μακάμπι, 21:30

  • 1 -6,5 & Ολυμπιακός Over 81,5 (απόδοση 1.98)
  • ΜακΚίσικ Over 7,5 πόντοι (απόδοση 2.15)
  • Μπόλντγουιν πρώτος σκόρερ (απόδοση 2.77)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ