ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Σταθερή αξία ο Μότλεϊ, σε φόρμα ο Χίγκινς

Ιωάννης Παπαπέτρου, Ζακ Λεντέι και Γιαμ Μάνταρ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό
Ιωάννης Παπαπέτρου, Ζακ Λεντέι και Γιαμ Μάνταρ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει απόψε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής στη EuroLeague. Στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τη Μονακό σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες, που φιλοδοξούν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, για να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (19:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Η Φενέρ πέρασε μία δύσκολη περίοδο με επτά ήττες σε εννιά επίσημα ματς, όμως σταδιακά αρχίζει να βρίσκει τον πραγματικό της εαυτό και από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 έκανε τέσσερις διαδοχικές νίκες σε EuroLeague και πρωτάθλημα Τουρκίας.

Στον αντίποδα, η Μονακό διατηρείται σταθερά στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ωστόσο στα τελευταία πέντε παιχνίδια της στη EuroLeague έχει ρεκόρ 2-3 και οι εμφανίσεις της είναι επιεικώς μέτριες. Για παράδειγμα συνετρίβη με -24 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και με -20 από την Παρτίζαν. Ακόμη και στις νίκες της δεν έπεισε. Τη Ζάλγκιρις τη λύγισε στο καλάθι σε μία βραδιά καριέρας του Έλι Οκόμπο, ενώ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, περισσότερο "αυτοκτόνησαν" οι "ερυθρόλευκοι" και λιγότεροι κέρδισαν οι Μονεγάσκοι.

Σωστό φαβορί ο άσος στο 1.40, ανεβαίνει στο 2.00 αν σκοράρει τουλάχιστον 13 πόντους ο Τζόναθαν Μότλεϊ, που έχει πλέον εξελιχθεί σε κλασική επιλογή, αφού στα εντός έδρας ματς σημειώνει κατά μέσο όρο 17,2 πόντους. Ο σέντερ της Φενέρ οργίασε στο προηγούμενο με την Μπάγερν, έχοντας 22 πόντους και 17 ριμπάουντ! Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί και απόψε μία γεμάτη βραδιά από τον πιο αθλητικό του σέντερ κόντρα στην πιο physical ομάδα της EuroLeague.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Η Μακάμπι επιβεβαίωσε τη δύναμη της έδρας της στη διαβολοβδομάδα, κερδίζοντας άνετα στην Παρτίζαν, ωστόσο δύο ημέρες μετά έχασε οριακά στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Απόψε έχει το θεωρητικά βατό ματς με την Άλμπα, την οποία είχε κερδίσει με 83-70 στο Βερολίνο στις 22 Δεκεμβρίου (21:05 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Οι πρωταθλητές Γερμανίας πάντως, βρίσκονται σε καλή κατάσταση με επτά νίκες στα τελευταία οκτώ επίσημα και μοναδική ήττα από την πρωτοπόρο της EuroLeague, Ρεάλ. Η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλες, πριν χάσει από τους Μαδριλένους με 84-77, είχε κάνει τρεις κολλητές ευρωπαϊκές νίκες με Βιλερμπάν, Μπασκόνια και Μιλάνο, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 86,3 πόντους.

Γενικά, η Άλμπα παίζει ελεύθερο μπάσκετ, χαίρεται το παιχνίδι και συνήθως πηγαίνει τα ματς σε πολλές κατοχές. Η Μακάμπι στο Τελ Αβίβ είναι αξιόπιστη, έχει ρεκόρ 8-1 και κατά κανόνα σκοράρει πάνω από 80 πόντους. Βάση μας λοιπόν το Over 150,5, που έχει επιβεβαιωθεί στα τελευταία επτά μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως έδρας.

Μαζί με το 11+ πόντοι του "καυτού" Μπόνζι Κόλσον χτίζουμε απόδοση στο 2.05. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 24 πόντους κατά μέσο όρο στη διαβολοβδομάδα με 12/15 δίποντα και 7/11 τρίποντα!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι ισπανικοί "εμφύλιοι" έχουν τους δικούς τους νόμους και πολλές φορές κρύβουν εκπλήξεις και απρόβλεπτους πρωταγωνιστές. Η Μπαρτσελόνα δίνεται απόψε φαβορί στη Βιτόρια, σε απόδοση 1.70, ωστόσο δεν πείθει για να πάμε μαζί της σε τέτοιες τιμές (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Από την άλλη, η Μπασκόνια αρχίζει να "διορθώνει" τη βαθμολογία της, γνωρίζοντας τρεις διαδοχικές ήττες στη EuroLeague από Άλμπα, Μπάγερν και Παρτίζαν, που έκοψαν τη φόρα και τον αέρα της.

Καλύτερα κι εδώ να στραφούμε σε κάποιο ειδικό. Ενδιαφέρον το Over 11,5 πόντοι του Κόρεϊ Χίγκινς, που διανύει περίοδο φόρμας. Στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε είχε 16 πόντους με τη Βιλερμπάν (5/6 δίποντα, 6/6 βολές) και 17 με την Εφές (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές). Επίσης, πέτυχε 13 στην τελευταία άνετη νίκη των Καταλανών στο πρωτάθλημα επί της Μούρθια, ενώ στον πρώτο γύρο με την Μπασκόνια για τη EuroLeague, όταν η Μπάρτσα είχε κερδίσει 96-84, ήταν δεύτερος σκόρερ για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 17 πόντους.

Προγνωστικά EuroLeague

Η Βαλένθια, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, συσπειρώθηκε και έκανε το 2/2 στη διαβολοβδομάδα, κερδίζοντας την Εφές και τη Βιλερμπάν. Τώρα, αναμένεται ενισχυμένη (21:45 Novasports 6HD, Live από το SPORT24), αφού επέστρεψαν ο Κρις Τζόουνς και ο Τζάρεντ Χάρπερ, με τον Άλεξ Μουμπρού πάντως, να τους χρησιμοποιεί προσεκτικά στο τελευταίο παιχνίδι για την ACB με τη Μανρέσα.

Η Παρτίζαν έχει ρεκόρ 7-3 εντός έδρας και μόλις 2-7 εκτός έδρας. Αν θέλει να ορθώσει βλέψεις οκτάδας θα πρέπει να αρχίσει να βρίσκει και αποτελέσματα εκτός Βελιγραδίου. Το αποψινό ματς με την ισόβαθμη Βαλένθια είναι κομβικό για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεδομένου μάλιστα ότι είχε χάσει στον πρώτο γύρο από τις “νυχτερίδες”.

Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή, όμως οι Σέρβοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση με 10 νίκες στα τελευταία 11 επίσημα παιχνίδια και πέντε στα έξι πιο πρόσφατα ματς στη EuroLeague (μοναδική ήττα στο Τελ Αβίβ). Ειδικά αυτές με Μπασκόνια (+18) και Μονακό (+20) ήταν απόλυτα πειστικές. Σε τιμές αουτσάιντερ, αξίζει το ρίσκο στο διπλό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φενέρμπαχτσε – Μονακό: 1 & Μότλεϊ 13+ πόντοι (απόδοση 2.00), 19:45
  • Μακάμπι – Άλμπα: Οver 150,5 & Κόλσον 11+ πόντοι (απόδοση 2.05), 21:05
  • Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα: Χίγκινς Over 11,5 πόντοι (απόδοση 2.15), 21:30
  • Βαλένθια – Παρτίζαν: 2 (απόδοση 2.05), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ