ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Σωστά τον πρώτο λόγο Εφές και Μπαρτσελόνα

Ο Γουίλ Κλάιμπερν σε αγώνα της Αναντολού Εφές
Ο Γουίλ Κλάιμπερν σε αγώνα της Αναντολού Εφές © ANADOLU EFES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής για τον δεύτερο γύρο της EuroLeague. Στο Αστρομπάλ η Βιλερμπάν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πριν έναν μήνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, με τους Γάλλους να παίρνουν ένα ανέλπιστο διπλό με νικητήριο καλάθι του Νάντο Ντε Κολό και κορυφαίο τον Γιουσούφα Φαλ, που έκανε double-double με 14 πόντους και 18 ριμπάουντ!

Μοιάζει πολύ δύσκολο, η Βιλερμπάν να κάνει δύο νίκες επί της Μπαρτσελόνα μέσα σε τόσο σύντονο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ βρίσκεται ξανά σε κάμψη με τρεις διαδοχικές ήττες στη EuroLeague, ενώ έχασε και στο γαλλικό πρωτάθλημα από την Μπουλόν-Λεβαλουά, με τον φοβερό και τρομερό Βίκτορ Γουεμπανιάμα (πρώην παίκτης της ASVEL), να πετυχαίνει το καθοριστικό καλάθι για το τελικό 84-83.

Η Μπαρτσελόνα, παρά την απουσία του Σατοράνσκι, είναι προφανώς πολύ πιο ποιοτικό σύνολο και θα προσπαθήσει να ρεφάρει για την ήττα που γνώρισε από τη Βίρτους Μπολόνια, την προηγούμενη εβδομάδα. Άλλωστε, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχει υποστεί σε κανένα σημείο της σεζόν δύο κολλητές ευρωπαϊκές ήττες. Αποδεκτό το χάντικαπ των 4,5 πόντων για το διπλό στο 1.85, καθώς η Μπάρτσα, όποτε νικάει τη Βιλερμπάν, το κάνει με διψήφιες διαφορές (84-71, 80-60, 80-67, 90-64, 76-62).

Προγνωστικά EuroLeague

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι υποδέχεται τη φορμαρισμένη Παρτίζαν (21:05 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Το σύνολο του Όντετ Κάτας έχασε με κάτω τα χέρια στη Μαδρίτη, από τη Ρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική, αφού επέτρεψε στους Ισπανούς να ευστοχήσουν σε 18 τρίποντα! Τo τελικό 98-65 ήταν η τρίτη πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Μακάμπι.

Εντός έδρας πάντως, η "ομάδα του λαού" ανεβαίνει επίπεδο, όπως αποδεικνύει και το ρεκόρ της (7-1). Μοναδική ήττα, μπροστά στο ένθερμο κοινό της, αυτή από την Μπαρτσελόνα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Στον αντίποδα, η Παρτίζαν τρέχει ένα σερί οκτώ νικών σε EuroLeague και Αδριατική Λίγκα. Την περασμένη εβδομάδα συνέτριψε τη Μονακό 100-80, με μία καταιγίδα τριπόντων (15/25). Από αυτά τα 15, τέσσερα άνηκαν στον Ντανίλο Αντζουσιτς, ο οποίος εκτελεί με 53,7% και είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της διοργάνωσης έξω από τα 6.75.

Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, μετά τον Ολυμπιακό, αφού σκοράρει 120,3 πόντους ανά 100 κατοχές και έχει 84,5 κατά μέσο όρο. Για αυτό λοιπόν οι μπουκ έχουν βγάλει στους 166,5 το βασικό line στο Under/Over. Η Μακάμπι πάντως, εντός έδρας παίζει πολύ πιο σκληρή άμυνα και είναι χαρακτηριστικό πως κράτησε στους 72 πόντους την Εφές, στους 68 τη Βαλένθια, στους 74 τον Παναθηναϊκό, στους 69 τη Βιλερμπάν και στους 70 τη Μονακό

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται αμφίρροπη αναμέτρηση και είναι πολύ πιθανό ο νικητής να κριθεί σε μονοψήφια διαφορά. Σημειώνεται ότι η Παρτίζαν, μέχρι την επιβλητική νίκη επί της Μονακό, μετρούσε επτά σερί παιχνίδια, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η διαφορά στο τέλος δεν ξεπέρασε τους 8,5 πόντους. Επίσης, από τις εννιά ήττες της φέτος, οι έξι έχουν έρθει με διαφορά από οκτώ πόντους και κάτω. Στο 1.55 το +8,5 της Παρτίζαν. Στο 2.60 αν ο Ματίας Λεσόρ ξεπεράσει το 20,5 στο άθροισμα πόντων και ριμπάουντ. Το έκανε δέκα φορές στον πρώτο γύρο, μεταξύ αυτών και στη νίκη επί της Μακάμπι με 96-88.

Στο συγκεκριμένο ματς μπορεί να μπει στα υπόψιν και το Over 7,5 πόντοι του Γιαμ Μαντάρ στο καλοπληρωμένο 2.15. Ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Ισραηλινό γκαρντ, καθώς θα αγωνιστεί στην πατρίδα του, κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο της πρώην ομάδας του (Χάποελ Τελ Αβίβ). Ο Ομπράντοβιτς έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα να εμπιστεύεται περισσότερο τον 22χρονο άσο, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους με την Μπάγερν και 15 με τη Μονακό, έχοντας 3/4 τρίποντα.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Το αποψινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Βαλένθια κόντρα στην Εφές (21:05 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η ισπανική ομάδα μετράει τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια της. Την περασμένη εβδομάδα έχασε εντός έδρας από τον πληγωμένο Ερυθρό Αστέρα και την Κυριακή ηττήθηκε στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, με συνέπεια να υποχωρήσει στη 10η θέση της ACB, άρα κινδυνεύει να μείνει εκτός Final-8 για το Copa Del Rey.

Στον αντίποδα, η Εφές είδε κι έπαθε για να λυγίσει τη Βιλερμπάν, αλλά τελικά έκανε τη δουλειά και απόψε θα κυνηγήσει ζεστά το διπλό, καθώς μετράει τέσσερις απανωτές ήττες εκτός έδρας σε EuroLeague (Παρτίζαν, Μακάμπι) και τουρκικό πρωτάθλημα (Φενέρ, Τουρκ Τέλεκομ).

Με δεδομένο ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης παίζουν την Παρασκευή στη Βαρκελώνη, είναι σίγουρο ότι έχουν σημαδέψει το αποψινό ματς για νίκη. Το διπλό λοιπόν είναι σωστό φαβορί στο 1.45 μετά και τα τελευταία νέα με τους τραυματισμούς δύο σημαντικών παικτών της Βαλένθια, του Χασιέλ Ριβέρο (11,2 πόντοι) και του Τζάρεντ Χάρπερ (10 πόντοι). Συν τοις άλλοις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ήδη αρκετές πάγιες απουσίες (Χέρμανσον, Χιμένεθ, Φαν Ρόσομ, Κλαβέρ), καθώς επίσης και ότι η κατάσταση του πρώτου σκόρερ, Κρις Τζόουνς (14,5 πόντοι), επαναξιολογείται καθημερινά, καθώς αγωνίζεται με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι έκπληξη αν η Εφές δεν φύγει νικήτρια από τη Βαλένθια. Στο 1.70 με -3,5 πόντους. Στο 2.10+ αν βάλει και 17 ο Γουίλ Κλάιμπερν, απέναντι στην άμυνα που επιτρέπει στους αντιπάλους να εκτελούν με 56,9% από το δίποντο (δεύτερη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης). Ο Αμερικανός φόργουορντ σημειώνει φέτος 19,1 πόντους στη EuroLeague κι έχει πιάσει 12 φορές το όριο των 17.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα: 2 -4,5 (απόδοση 1.85), 21:00
  • Μακάμπι – Παρτίζαν: 2 +8,5 & Λεσόρ Over 20,5 πόντοι & ριμπάουντ (απόδοση 2.60), 21:05
  • Βαλένθια – Εφές: 2 -3,5 & Κλάιμπερν 17+ πόντοι (απόδοση 2.12), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ