ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Παραδοσιακά κλειστά τα ματς του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι, στέκεται το 1.70

Προγνωστικά EuroLeague: Παραδοσιακά κλειστά τα ματς του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι, στέκεται το 1.70
EUROKINISSI

Τέσσερα ματς στο αποψινό πρόγραμμα της EuroLeague, βγαίνουν επιλογές από το Βελιγράδι, τη Μόσχα και το Μιλάνο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται απόψε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα (19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) με τις δύο ομάδες να έχουν ρεκόρ 2-5 στις πρώτες επτά αγωνιστικές της EuroLeague.

Οι "πράσινοι" ήταν διπρόσωποι στη διαβολοβδομάδα που πέρασε. Αρχικά ξάφνιασαν ευχάριστα διαλύοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, όμως στη συνέχεια προσγειώθηκαν ανώμαλα χάνοντας στο ΟΑΚΑ με 14 πόντους από τη Βιλερμπάν, σε ένα ματς πάντως που ήταν κλειστό μέχρι το 35’.

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ερυθρός Αστέρας με τη σειρά του έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες (ΤΣΣΚΑ, Αλμπα, Μονακό, Μιλάνο) και προφανώς έχει στοχεύσει το αποψινό ματς για να επιστρέψει στις νίκες. Για τους "ερυθρόλευκους" θα είναι κλειδί απόψε να ελέγξουν το ρυθμό, δεδομένου ότι είναι ομάδα με περιορισμένο επιθετικό ταλέντο και έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στη EuroLeague με 66,9 πόντους.

Αν πάντως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εμφανιστεί έτοιμος απέναντι στο φίσικαλ γκέιμ των Σέρβων, μπορέσει και ελέγξει τα ριμπάουντ με τον Παπαγιάννη και οι Παπαπέτρου (14 πόντους), Μέικον (17,7 πόντους) παίξουν στα γνωστά τους στάνταρ, δεν έχει λόγο να φοβηθεί το ματς.

Ποιοτικά ο Ερυθρός Αστέρας δεν υπερέχει και παρότι η απουσία του Ντέντοβιτς επηρέασε το σετ (το διπλό ανέβηκε από το 2.10-2.20 στο 2.40-2.50), κακά τα ψέματα ο φετινός Νέντοβιτς δεν κάνει καλό στην ισορροπία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, οπότε πρακτικά μιλάμε για μία όχι σοβαρή απώλεια τη δεδομένη στιγμή.

Το διπλό στο 2.50 είναι ένα αουτσάιντερ που σηκώνει ρίσκο, ωστόσο μπορούμε να πάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια σε χάντικαπ 6,5 στο 1.70, συνυπολογίζοντας ότι τα ματς των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα είναι παραδοσιακά κλειστά και ντέρμπι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός στις τελευταίες έξι επισκέψεις του στην πρωτεύουσα της Σερβίας μετράει πέντε ήττες, ωστόσο καμία με διαφορά άνω των έξι πόντων.

Ανταγωνιστική η Φενέρμπαχτσε

Η ΤΣΣΚΑ (4-3) υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (2-5) στη Μόσχα (19:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24) στην πρώτη τους μονομαχία μετά το συναπάντημα στα περσινά playoffs, όπου η ρωσική ομάδα "σκούπισε" τους Τούρκους.

Η ΤΣΣΚΑ βίωσε μία εφιαλτική διαβολοβδομάδα γνωρίζοντας δύο ήττες στη Γαλλία από Μονακό και Βιλερμπάν, παρότι μάλιστα προηγήθηκε και στα δύο ματς με διψήφιες διαφορές. Ακόμη πιο αναπάντεχη ήταν η ήττα που ακολούθησε στη VTB από την Κάλεβ Ταλίν.

Αυτά τα τρία αποτελέσματα μαρτυρούν ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό φεγγάρι. Στα θετικά πάντως λογίζεται η επάνοδος του Σενγκέλια, αν και είναι αβέβαιο σε τι κατάσταση θα βρεθεί μετά τον τραυματισμό του.

Στον αντίποδα, η Φενέρμπαχτσε μολονότι έχει γνωρίσει πέντε ήττες σε επτά αγωνιστικές, διατηρεί θετική διαφορά πόντων! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με εξαίρεση την καθαρή ήττα στο Βερολίνο, όλες οι υπόλοιπες ήρθαν στις λεπτομέρειες. Ειδικά οι τρεις τελευταίες από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, ήρθαν κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ, ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την… αυτοκτονία με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ.

Μέσα λοιπόν στην κατήφεια που επικρατεί στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς για τις απανωτές αποτυχίες στη EuroLeague, υπάρχει και η ελπίδα ότι θα γυρίσει κάποια στιγμή ο τροχός, διότι αφενός το ρόστερ της ομάδας είναι πολύ ισχυρό, αφετέρου σε όλα τα απαιτητικά ματς ήταν ανταγωνιστική.

Με βάση την εικόνα της ΤΣΣΚΑ στα δύο κολλητά ματς στη Γαλλία, η Φενέρμπαχτσε αναμένεται και απόψε ανταγωνιστική. Αλλωστε, η τουρκική ομάδα παραδοσιακά κάνει καλά ματς στη Μόσχα και έχει θετικό ρεκόρ (5-4) στα τελευταία εννιά παιχνίδια της κόντρα στη "ρωσική αρκούδα" εκτός έδρας. Στη λογική λοιπόν ότι η δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης θα το παλέψει όπως έκανε και κόντρα σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, μπορεί να σταθεί το διπλό στο 1.70 με +6,5 πόντους.

Με τους πόντους του Καλάθη στο ντέρμπι κορυφής

Στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στο Μιλάνο (6-1) και την Μπαρτσελόνα (6-1) τα πάντα ασφαλώς είναι ανοιχτά (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24)

Το Μιλάνο είναι αήττητο δέκα σερί ματς εντός έδρας στη EuroLeague (τελευταία ήττα του πέρυσι από την Μπαρτσελόνα) και οι Καταλανοί μετρούν 12 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια τους εκτός έδρας! Εν ολίγοις αίμα και άμμος ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Εδώ μπορούμε να σταθούμε περισσότερο στον Νικ Καλάθη, καθώς το line των πόντων του έχει βγει στους 7,5 πόντους, ένα εφικτό όριο για τον διεθνή Ελληνα πόιντ-γκαρντ. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο οποίος παρεμπιπτόντως ξεκουράστηκε στο τελευταίο παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα, πέρασε το συγκεκριμένο line τέσσερις φορές στα τελευταία πέντε ματς, αφού είχε 9 πόντους με τον Ολυμπιακό, 12 με τη Μονακό, 11 με τη Φενέρμπαχτσε και 9 με τη Μακάμπι στη μοναδική ήττα της Μπάρτσα φέτος. Στο 1.95 απόψε να βάλει τουλάχιστον οχτώ πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 2 +6,5 (απόδοση 1.70), 19:00
  • ΤΣΣΚΑ - Φενέρμπαχτσε: 2 +6,5 (απόδοση 1.70), 19:00
  • Μιλάνο - Μπαρτσελόνα: Καλάθης over 7,5 πόντους (απόδοση 1.95), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ