ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ικανή η ΤΣΣΚΑ να κοντράρει την Μπαρτσελόνα για το 1.65

Οι Ιτούδης, Χάκετ και Σβεντ σε αγώνα της ΤΣΣΚΑ
Οι Ιτούδης, Χάκετ και Σβεντ σε αγώνα της ΤΣΣΚΑ CSKABASKET.COM

Παιχνίδι με άρωμα Final-4 στη Βαρκελώνη ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ, που υπολογίζει πλέον σε δυνατές επιστροφές.

Το μεγάλο ματς της βραδιάς στη EuroLeague διεξάγεται στο Παλάου Μπλαουγκράνα (22:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24), εκεί όπου η Μπαρτσελόνα (7-2) υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5-4). Η νίκη των Καταλανών είναι καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω του 1.40, ωστόσο το παιχνίδι αναμένεται αμφίρροπο, αφού έχει όλα τα συστατικά ενός ντέρμπι.

Η Μπαρτσελόνα έχει την κορυφαία επίθεση της EuroLeague με 81,2 πόντους και το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο (38,7%), παρόλα αυτά οι εμφανίσεις της δεν προκαλούν τρόμο. Με εξαίρεση το 84-58 επί της Ζενίτ δεν έχει κάνει κάποια άλλη πειστική νίκη κόντρα σε αντίπαλο με φιλοδοξίες οχτάδας.

Τη Μονακό και τον Ολυμπιακό τους κέρδισε στην παράταση, τη Φενέρ με την ψυχή στο στόμα (76-74), ενώ στα δύο εκτός έδρας τεστ με Μιλάνο και Μακάμπι απέτυχε παταγωδώς, αφού γνώρισε ισάριθμες ήττες σημειώνοντας μόλις 70 και 68 πόντους αντίστοιχα. Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την εντός έδρας ήττα (πρώτη για φέτος) από την ελλιπή Βαλένθια, την Κυριακή, για το πρωτάθλημα.

Μέτρια για τα δεδομένα της είναι και η παρουσία της ΤΣΣΚΑ μέχρι στιγμής, ωστόσο οι Ρώσοι είχαν στις πρώτες εννιά αγωνιστικές το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών. Το θετικό για τον Δημήτρη Ιτούδη είναι ότι το απουσιολόγιο πλέον έχει αρχίσει να αδειάζει, άρα η "ρωσική αρκούδα" αναμένεται βελτιωμένη στη συνέχεια.

Μετά τον Σενγκέλια επέστρεψε και ο Γκριγκόνις, ενώ για απόψε έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή και ο Μιλουτίνοβ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα με το Μιλάνο. Πιθανή εξάλλου, είναι και η επάνοδος του Φότγκαν, συνεπώς η ΤΣΣΚΑ αναμένεται απόψε να κατέβει στο Παλάου Μπλαουγκράνα με τα σημαντικότερα όπλα της διαθέσιμα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει βγάλει τρία διπλά την τελευταία πενταετία στη Βαρκελώνη και έχει αποδείξει ότι δεν «μασάει» από ζόρικες έδρες. Το Σαββατοκύριακο δεν είχε υποχρεώσεις στη VTB, επομένως θέμα έλλειψης ενέργειας δεν τίθεται. Σε κάθε περίπτωση, η ΤΣΣΚΑ διαθέτει το ρόστερ, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη δυναμική να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην Μπαρτσελόνα και να κρατήσει τουλάχιστον το χάντικαπ των 7,5 πόντων στο 1.65.

Δεν είναι παίκτης 6,5 πόντων ο Γκριγκόνις

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά, έχει ενδιαφέρον το line πόντων του Γκριγκόνις, το οποίο έχει βγει στους 6,5 πόντους ακριβώς πάνω δηλαδή στον μέσο όρο του από τα δύο παιχνίδια που έχει παίξει φέτος με την ΤΣΣΚΑ στη EuroLeague.

Ο Λιθουανός άσος είχε σημειώσει τρεις πόντους στην πρεμιέρα με το Μιλάνο και πέτυχε 10 την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Μακάμπι, στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Γκριγκόνις δεν είναι παίκτης 6,5 πόντων. Πέρυσι με τη Ζαλγκίρις είχε 13,4 κατά μέσο όρο και πρόπερσι 11,5. Σίγουρα οι απαιτήσεις της ΤΣΣΚΑ είναι πολύ διαφορετικές από αυτές τις Ζαλγκίρις, ωστόσο ο 27χρονος γκαρντ είναι αποδεδειγμένα από τους πιο αξιόπιστους περιφερειακούς που κυκλοφορούν στη EuroLeague και το over 6,5 πόντοι σε απόδοση 2,00 είναι μέσα στις δυνατότητές του.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ: 2 +7,5 (απόδοση 1.65), 22:00
  • Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ: Γκριγκόνις Over 6,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ