ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Η Βιλερμπάν που αρέσει και η ανάγκη να βγει μπροστά ξανά ο Μέικον στο 1.91

Ο Ντάριλ Μέικον του Παναθηναϊκού
Ο Ντάριλ Μέικον του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Πέντε παιχνίδια περιλαμβάνει το στοιχηματικό πρόγραμμα της EuroLeague, βγαίνουν προτάσεις από το Βελιγράδι και το ΟΑΚΑ.

Ο Ερυθρός Αστέρας (3-5) φιλοξενεί στο Βελιγράδι τη Βιλερμπάν (6-2), που αποτελεί φέτος την ευχάριστη έκπληξη της EuroLeague (20:00 Novasports Start, Live από το SPORT 24). Η γαλλική ομάδα προέρχεται από τρεις σερί νίκες κόντρα σε ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Ούνικς, παρόλα αυτά φαβορί της αναμέτρησης σε τιμές οριακά πάνω από το 1.70 προσφέρεται ο Ερυθρός Αστέρας.

Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς έσπασε ένα σερί τεσσάρων ηττών κερδίζοντας με επιβλητικό τρόπο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την περασμένη εβδομάδα και τώρα θέλει να δώσει συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις του, χτίζοντας ανοδικό μομέντουμ.

Η Βιλερμπάν πάντως δεν είναι απλή υπόθεση. Στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές έχει χάσει μόνο από τη Μακάμπι και από την πρωτοπόρο Μιλάνο στον πόντο. Είναι μία εξαιρετικά αθλητική ομάδα, παίζει σύγχρονο μπάσκετ, έχει ψηλά κορμιά (Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιουσουφά Φαλ, Βίκτορ Γουεμπανιάμα), που μπορούν να κρύψουν τη στεφάνη και βέβαια μία περιφέρεια που "φυσάει" με τους Οκόμπο (19,6 πόντους – πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης), Τζόουνς (15,9 πόντους) και Λάιτι (10 πόντους).

Ο Ερυθρός Αστέρας βασίζεται κυρίως στην άμυνά του για να επιβάλλεται και να ελέγχει τον ρυθμό, ωστόσο η Βιλερμπάν είναι η δεύτερη πιο εύστοχη ομάδα στα δίποντα (57,2%) στη EuroLeague και πρώτη στα τρίποντα (39,6%)! Οι Γάλλοι σκοράρουν πάνω από 78 πόντους ανά ματς, όταν ο Ερυθρός έχει μόλις 68,62, επομένως αν καταφέρουν να ανοίξουν το τέμπο τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο και για τη νίκη. Με το διπλό λοιπόν σε τιμές αουτσάιντερ, μπορούμε να πάρουμε και κάλυψη 4,5 πόντων για το 1.70.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ούνικς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (2-6) υποδέχεται την Ούνικς (3-5) σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT 24) από όλες τις απόψεις. Αρχικά, ο Δημήτρης Πρίφτης θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, την οποία καθοδήγησε για μία τετραετία (2017-21). Κεντρικό πρόσωπο πάντως θα είναι ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και τώρα θα πατήσει πρώτη φορά ως αντίπαλος το παρκέ των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, διότι είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει αντίδραση μετά τη συντριβή που υπέστη από τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι. Για τις στοιχηματικές εταιρίες, ο άσος είναι ελαφρώς φαβορί πάνω από το 1.70, καθώς η Ούνικς σε τρία ματς εκτός έδρας φέτος, έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες από Φενέρ, Εφές και Βιλερμπάν.

Με δεδομένο ότι ο Νέντοβιτς είναι εξαιρετικά αμφίβολος (η συμμετοχή του θα κριθεί τελευταία στιγμή), ο Φέρελ δείχνει εντελώς έξω από τα νερά του και ο Πέρι μοιάζει γενικά "λίγος", το επιθετικό βάρος εκ των πραγμάτων θα επωμιστεί ξανά ο Ντάριλ Μέικον.

Το line του έχει βγει στους 15,5 πόντους, ένα όριο που πέρασε τέσσερις φορές στα τελευταία πέντε ματς ο Αμερικανός γκαρντ. Δεν τα κατάφερε μόνο στη συνολικά απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Βελιγράδι, όπου ολόκληρη η ομάδα έβαλε μόλις 48 πόντους, εκ των οποίων οι 15 ανήκαν σε αυτόν. Στο 1.91 το 16+ πόντοι του Μέικον μπορεί να αποτελέσει επιλογή κόντρα στην Ούνικς, που δέχεται 78,6 πόντους κατά μέσο όρο εκτός έδρας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ερυθρός Αστέρας - Βιλερμπάν: 2 +4,5 (απόδοση 1.70), 20:00
  • Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ούνικς: Μέικον 16+ πόντοι (απόδοση 1.91), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ