ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Φαβορί η Μπαρτσελόνα, έκλεισε την ψαλίδα η Ρεάλ

Προγνωστικά EuroLeague: Φαβορί η Μπαρτσελόνα, έκλεισε την ψαλίδα η Ρεάλ
PHOTO CREDITS: BARCA BASKET

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές, σκυτάλη παίρνει ο δεύτερος ημιτελικός του Final-4, το ισπανικό clasico ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Εδώ οι στοιχηματικές εταιρίες θεωρούν φαβορί τους μπλαουγκράνα με 3,5 πόντους, κάτι λογικό, αφού η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θεωρείται και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο 2.50.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Προγνωστικά και ανάλυση

Η Μπαρτσελόνα τερμάτισε άνετα πρώτη στην κανονική περίοδο της EuroLeague, ωστόσο στα playoffs με την Μπάγερν βρήκε τον μπελά της και χρειάστηκε πέντε ματς για να τσεκάρει το εισιτήριο για Βελιγράδι. Αντίθετα, η Ρεάλ, παρότι έκλεισε κάκιστα τη regular season με ρεκόρ 2-8 στα τελευταία δέκα παιχνίδια της, έκανε περίπατο στα προημιτελικά κόντρα στη Μακάμπι, την οποία "σκούπισε" με 3-0.

Για τη Ρεάλ η φετινή συμμετοχή σε Final-4 είναι η όγδοη από το 2011, με τον Πάμπλο Λάσο στο τιμόνι της. Η δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης απουσίασε το 2021, αλλά επιστρέφει φέτος στο κορυφαίο ετήσιο ευρωπαϊκό μπασκετικό ραντεβού για να διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο την τελευταία επταετία, μετά από εκείνα το 2015 στη Μαδρίτη και το 2018 πάλι στο Βελιγράδι.

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της, θα συμμετάσχει φέτος για 16η φορά σε Final-4, ωστόσο στο παρελθόν έχει κατακτήσει τη EuroLeague μόνο δύο, το 2003 και το 2010. Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφτασε πέρυσι μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκε εκεί από την Εφές. Αυτή ήταν η έκτη ήττα της Μπαρτσελόνα σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή EuroLeague.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν συναντηθεί φέτος έξι φορές. Η "βασίλισσα" κέρδισε το Supercopa τον περασμένο Σεπτέμβριο με 88-83, ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησαν πέντε σερί νίκες των Καταλανών. Δύο για τη EuroLeague (93-80, 86-68), δύο για την ACB (85-75, 108-97) και αυτή στον τελικό κυπέλλου τον περασμένο Φεβρουάριο με 64-59.

Γενικά, η Μπαρτσελόνα δείχνει φέτος να έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου δεν θα υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποια από τις δύο έχει το πάνω χέρι. Η Ρεάλ, όμως σαν να άλλαξε τσιπάκι τον τελευταίο μήνα και αυτή τη στιγμή μοιάζει να βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα από τους μπλαουγκράνα. Ο Λάσο "πάρκαρε" τον Ερτέλ εκτός ροτέισον, πόνταρε αποκλειστικά στο δίδυμο Γκος-Γιουλ για να του κάνει τη δουλειά στον "άσο" και από τις 17 Απριλίου, η Ρεάλ τρέχει ένα σερί εννιά νικών σε ACB και EuroLeague, που της έχει τονώσει την ψυχολογία εν όψει Final-4.

Προφανώς, η Μπαρτσελόνα είναι πιο πλήρης και ποιοτική ομάδα. Ειδικά στην περιφέρεια, με τους Καλάθη, Λαπροβίτολα, Γιοκουμπάιτις και εσχάτως τον Χίγκινς, που επέστρεψε από τραυματισμό, υπάρχει ξεκάθαρη ποιοτική διαφορά. Η Ρεάλ θα προσπαθήσει με τους πολύπειρους Γιουλ, Κοζέρ και Φερνάντεθ να βρει απαντήσεις και κυρίως με το μέγεθος του Χάνγκα και το Αμπάλδε, οι οποίοι μπορεί να παίξουν πιο χαμηλά για να περιορίσουν τη δράση των γκαρντ της Μπαρτσελόνα.

Στη front-line η μάχη μοιάζει πιο ισορροπημένη. Ναι μεν η Μπαρτσελόνα έχει τον MVP, Νίκολα Μίροτιτς και τους εξαιρετικούς Ντέιβις και Σανλί, ωστόσο και η Ρεάλ έχει να αντιπαρατάξει τεράστια κορμιά, όπως ο Ταβάρες και ο Πουαριέ αλλά και μπόλικα μούσκλα με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλι.

Προγνωστικά EuroLeague

Εφόσον η Ρεάλ ελέγξει τα ριμπάουντ, έχει ένα αξιοπρεπές ποσοστό από το τρίποντο και περιορίσει τη ζημιά από την κορυφαία περιφέρεια της Μπάρτσα, έχει καλές πιθανότητες να φανεί απόψε ευθέως ανταγωνιστική.

Σε κάθε περίπτωση, οι ισορροπίες αυτή τη στιγμή μοιάζουν αρκετά πιο εύθραυστες απ' ότι πριν έναν μήνα, όπου η Μπαρτσελόνα είχε το σαφές προβάδισμα. Η Ρεάλ φαίνεται ικανή να το παλέψει και να προσφέρει γερή μάχη στην Μπαρτσελόνα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες δύο συναντήσεις τους, το σύνολο του Σάρας κέρδισε τη μία φορά στην παράταση και την άλλη με +5. Στο 1.55 το διπλό με +6,5 πόντους. Ανεβαίνουμε στο 2.10 αν πάρουμε παράλληλα και το Over 145,5, στη λογική ότι είναι ένα όριο που επαληθεύτηκε 12 φορές στις 13 πιο πρόσφατες συναντήσεις τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: 2 +6,5 & Over 145,5 (απόδοση 2.10), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ