TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Champions League: Αμφίρροπο παιχνίδι στο Λεβερκούζεν για 2.20

Ο Τσάμπι Αλόνσο σε συνέντευξη Τύπου στο Σαντιάγο Μπερναμπέου
Ο Τσάμπι Αλόνσο © 2022 FRANCISCO SECO, FILE/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα Λεβερκούζεν - Πόρτο στο πλαίσιο του δευτέρου ομίλου του Champions League.

Ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της βραδιάς στο Champions League, βάσει αποδόσεων, διεξάγεται στο Λεβερκούζεν, εκεί όπου η Μπάγερ φιλοξενεί την Πόρτο για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (22:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Λεβερκούζεν - Πόρτο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πριν μία εβδομάδα στο Ντραγκάο, η Πόρτο κέρδισε 2-0 τη Λεβερκούζεν με δραματικό τρόπο και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι “δράκοι” άνοιξαν το σκορ, όμως μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε, η φάση γύρισε πίσω και υποδέχθηκε πέναλτι υπέρ των Γερμανών. Ο Πάτρικ Σικ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τον παράδεισο στην κόλαση και ξανά στον παράδεισο. Τελικά, το ημίχρονο έληξε 0-0 και η Πόρτο στην επανάληψη με σκόρερ δύο αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού, τον Ζαϊντού και τον Γκαλένο έφτασε σε μία πολύτιμη νίκη που έχει φέρει σε απόλυτη ισορροπία τη μάχη της δεύτερης θέσης στον δεύτερο όμιλο.

Μετά το παιχνίδι στο Πόρτο, υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις στη Λεβερκούζεν. Με την επιστροφή της ομάδας στη βάση της, ανακοινώθηκε η απόλυση του Χεράρδο Σεοάνε και εντός ολίγων ωρών η πρόσληψη του Τσάμπι Αλόνσο.

Ο Βάσκος πρώην άσος των Λίβερπουλ, Ρεάλ και Μπάγερν ξεκίνησε την προπονητική του πορεία από τη Β' ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ και πρακτικά η Λεβερκούζεν είναι η πρώτη σοβαρή πρόκληση της καριέρας του ως προπονητής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αλλαγή στην ψυχολογία και στο κλίμα της ομάδας ήταν εμφανής το Σάββατο, καθώς στο ντεμπούτο του Τσάμπι Αλόνσο, η Λεβερκούζεν επικράτησε άνετα με 4-0 της Σάλκε, στην ΜπαϊΑρένα. Αυτή πάντως, ήταν μόλις η τρίτη νίκη των “ασπιρινών” την τρέχουσα σεζόν, σε σύνολο 13 επίσημων αγώνων. Οι άλλες δύο ήρθαν με τη Μάιντς εκτός έδρας και με την Ατλέτικο εντός.

Απόψε, θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Τσάμπι Αλόνσο ως τεχνικός στο Champions League. Ο Βάσκος προπονητής έχει να διαχειριστεί τις σημαντικές απουσίες του δυναμικού χαφ Αντριχ και του καλού μπακ/χαφ Φρίμπονγκ, που σημείωσε δύο γκολ κόντρα στη Σάλκε. Αμφότεροι είναι τιμωρημένοι. Επίσης, έχουν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμών ο επιθετικός Αζμούν και ο χαφ Παλάσιος, ενώ παραμένουν σταθερά εκτός οι μεσοεπιθετικοί Βιρτς και Μπελαράμπι. Στον αντίποδα, υπάρχει μόνο μία σοβαρή απουσία, αυτή του πολύπειρου στόπερ Πέπε.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Οι μπουκ δίνουν φαβορί τη Λεβερκούζεν σε τιμές άνω του 2.10. Το ματς πάντως αναμένεται ισορροπημένο και η μπίλια μπορεί να κάτσει οπουδήποτε. Ναι μεν στην Μπάγερ έχει επιστρέψει η αισιοδοξία και το κέφι με την αλλαγή προπονητή, όμως η Πόρτο είναι μία έμπειρη και σκληροτράχηλη ομάδα, που έχει πάρει τα πάνω της με τρεις διαδοχικές νίκες και ασφαλώς δεν είναι καθόλου εύκολο να τη λυγίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η Λεβερκούζεν έχει μόλις τρεις νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια της εντός έδρας σε επίπεδο Champions League. Από την άλλη, η Πόρτο δεν έχει κερδίσει κανένα από τα επτά προηγούμενα ματς (0-2-5) κόντρα σε γερμανικές ομάδες εκτός έδρας. Πατώντας στην παράδοση, που λέει ότι η Μπάγερ σε εννιά ματς στο Λεβερκούζεν με πορτογαλικές ομάδες, δεν έχει κρατήσει ποτέ το μηδέν, θα ξεκινήσουμε με βάση το 1-1. Το 2020, οι "ασπιρίνες" είχαν κερδίσει 2-1 στην ΜπαϊΑρένα την Πόρτο για τους "32" του Europa League.

Το Goal/Goal προσφέρεται σε αρκετά χαμηλές τιμές, στο 1.60. Το ενδεχόμενο όμως να περάσει το παιχνίδι από το 1-1, δηλαδή να εμφανιστεί το συγκεκριμένο σκορ οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, χωρίς να μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα, προσφέρεται σε τιμές στο 2.20+ και είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα πρόταση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λεβερκούζεν – Πόρτο: 1-1 οποιαδήποτε στιγμή στο ματς (απόδοση 2.20), 22:00
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ