ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Το "αντίο" του clutch Οριγκί και το κίνητρο του Σον

Ο Ντιβόκ Οριγκί πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Έβερτον
Ο Ντιβόκ Οριγκί πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Έβερτον © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της Λίβερπουλ με τη Γουλβς και της Νόριτς με την Τότεναμ.

Η Λίβερπουλ, έξι ημέρες πριν τον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ, υποδέχεται στο Ανφιλντ τη Γουλβς (18:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24) στο τελευταίο της παιχνίδι φέτος για την Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διατηρεί ακόμη ελπίδες για τον τίτλο, θα πρέπει ωστόσο η Αστον Βίλα, του Στίβεν Τζέραρντ, να πάρει την ίδια ώρα αποτέλεσμα μέσα στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, για να δώσει το δικαίωμα στους Reds να προσπεράσουν τους "πολίτες" με νίκη επί των "λύκων".

Λίβερπουλ - Γουλβς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Την Τρίτη, η Λίβερπουλ κέρδισε 2-1 με ανατροπή εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον, παρότι ο Κλοπ έκανε εννιά αλλαγές στην 11αδα, συγκριτικά με τους παίκτες που ξεκίνησαν στον τελικό κυπέλλου, με την Τσέλσι. Από τραυματισμό προέρχεται η τριάδα Σαλάχ, Φαν Ντάικ και Φαμπίνιο. Και οι τρεις έχουν ελπίδες επιστροφής στην αποστολή, ωστόσο ο Κλοπ δεν έχει λόγο να ρισκάρει τη συμμετοχή τους πριν τον τελικό με τη Ρεάλ.

Η Λίβερπουλ είναι αήττητη 17 σερί επίσημα ματς (13-4-0). Επίσης μετράει δέκα διαδοχικές νίκες απέναντι στη Γουλβς, εκ των οποίων οι οκτώ με καθαρή εστία. Η ομάδα του Κλοπ, είτε κατακτήσει το πρωτάθλημα, είτε όχι, είναι δεδομένο πως θα ψάξει μία ακόμη νίκη για να ταξιδέψει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Παρίσι.

Απολύτως φυσιολογικά λοιπόν ο άσος δεν ξεπερνάει ούτε το 1.15 απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Γουλβς, η οποία έχει σβήσει τελείως στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (0-2-4). Προτιμότερο είναι να κυνηγήσουμε ένα γκολ του Ντιβόκ Οριγκί, ο οποίος έπειτα από μία εξαετία στο Ανφιλντ, αποχωρεί το καλοκαίρι.

Ο Οριγκί ποτέ δεν μπόρεσε να καθιερωθεί ως βασικός στραίκερ της Λίβερπουλ. Ήταν πάντα όμως πιστός στρατιώτης και πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες από τον πάγκο. Τα γκολ του, έχουν συνδεθεί με μερικές από τις πιο clutch στιγμές των Reds.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τέρμα που πέτυχε στο ντέρμπι με την Έβερτον το 2018, στο 96' (1-0), ή τα δύο γκολ του (7', 79') που υπέγραψαν την επική ανατροπή επί της Μπαρτσελόνα, το 2019 στα ημιτελικά του Champions League.

Λογικά, ο Κλοπ δεν θα ξεκινήσει απόψε με τον Οριγκί, ωστόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αναμένεται να του δώσει χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να αποθεωθεί από το κοινό της Λίβερπουλ, στο αποχαιρετιστήριο του παιχνίδι στο Ανφιλντ.

Το ενδεχόμενο να πετύχει το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης ο Βέλγος φορ, προσφέρεται στο 6.00. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο, στο Μολινό, ο Οριγκί είχε χαρίσει τη νίκη με 1-0 στη Λίβερπουλ, σκοράροντας στο 94'!

Προγνωστικά Αγγλία

Άλλο ένα ματς, που μπορεί να προσφέρει μία πολύ καλή περίπτωση για ειδικό στοίχημα, είναι το Νόριτς – Τότεναμ (18:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Εδώ στο επίκεντρο βρίσκεται ο Σον, ο οποίος έχει τη δυνατότητα απόψε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Premier League!

Η Τότεναμ, μετά την πειστική νίκη στο ντέρμπι με την Αρσεναλ, έκανε το καθήκον της με την Μπέρνλι και πλέον χρειάζεται έναν βαθμό απόψε για να εξασφαλίσει και τυπικά την τέταρτη θέση, δηλαδή την έξοδό της στο Champions League.

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η υποβιβασμένη Νόριτς, η οποία έχει δεχθεί 16 γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια της (0-1-5), να κάνει απόψε τη ζημιά στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Λογικά, τα "σπιρούνια" θα καθαρίσουν γρήγορα το ματς και από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο αν ο Σον μπορεί να προσπεράσει τον Σαλάχ. Ο Κορεάτης άσος έχει φέτος 21 γκολ, χωρίς ούτε ένα πέναλτι. Ο Σαλάχ προπορεύεται με 22, ωστόσο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην αγωνιστεί απόψε.

Το να σκοράρει ένα γκολ απόψε ο Σον και να τον ισοφαρίσει, προσφέρεται στο 1.55. Ξεπερνάει το 3.00, το ενδεχόμενο να βάλει πάνω από ένα γκολ και να αφήσει στη δεύτερη θέση των σκόρερ τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ – Γουλβς: Τελευταίος γκολ Οριγκί (απόδοση 6.00), 18:00
  • Νόριτς – Τότεναμ: Σον 2+ γκολ (απόδοση 3.10), 18:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ