BIG GAMES BET

Πορτογαλία - Ισπανία: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Σινόμπο", Πράγα | Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Σινόμπο", Πράγα | Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 PETR DAVID JOSEK/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς της βραδιάς ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισπανία για την τελευταία αγωνιστική του Nations League.

Το μεγαλύτερο ματς της βραδιάς είναι αδιαμφισβήτητα το ιβηρικό ντέρμπι ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισπανία για τον δεύτερο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24).

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κριθεί ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο και θα προκριθεί στο Final-4 της διοργάνωσης. Η Πορτογαλία εκμεταλλεύτηκε την απρόσμενη ήττα της Ισπανίας, το περασμένο Σάββατο από την Ελβετία και παίζει απόψε για δύο αποτελέσματα. Αντίθετα, η "φούρια ρόχα" χρειάζεται μόνο νίκη στην Μπράγκα για να κατακτήσει την πρωτιά.

Πορτογαλία - Ισπανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Πορτογαλία το Σάββατο επικράτησε με 4-0 της Τσεχίας στην Πράγα, έχοντας ως ανέλπιστο πρωταγωνιστή τον Ντιόγκο Νταλότ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ. Από ένα τέρμα πρόσθεσαν ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Ντιόγκο Ζότα. Καθοριστική στιγμή το χαμένο πέναλτι του Σικ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με το οποίο η Τσεχία θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1. Τυπική διαδικασία το παιχνίδι μετά το 3-0 στο 52'.

Στον αντίποδα, η Ισπανία είχε 74% κατοχή μπάλας κόντρα στην Ελβετία, ωστόσο τελείωσε την αναμέτρηση με μόλις οκτώ τελικές. Εκτός από τη... διαχρονική ισπανική φλυαρία στην επίθεση, πρόβλημα εντοπίστηκε και στην άμυνα, αφού το σύνολο του Λουίς Ενρίκε δέχθηκε δύο γκολ από εκτελέσεις κόρνερ. Πήγε στράφι έτσι το τέρμα του Ζόρντι Άλμπα, που ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 55'.

Ως γνωστόν ο Λουίς Ενρίκε έχει αφήσει εκτός αποστολής τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Σέρχιο Ράμος και τον Ανσου Φάτι (Μπαρτσελόνα). Επίσης, απουσιάζουν λόγω τραυματισμού παίκτες όπως οι Ντάνι Όλμο (Λειψία), Οϊαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Ροντρίγκο (Λιντς), Τιάγκο (Λίβερπουλ) και Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι).

Κόντρα στην Ελβετία, η Ισπανία αγωνίστηκε χωρίς κλασικό εννιάρι, αφού ο Λουίς Ενρίκε προτίμησε για την επιθετική τριάδα, τους Σαράμπια, Ασένσιο και Φεράν Τόρες. Απόψε πάντως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει στην κορυφή ο Μοράτα και να μείνει εκτός ο Ασένσιο, παρότι έδωσε ασίστ το Σάββατο.

Από εκεί και πέρα, ενδέχεται ο Καρβαχάλ να πάρει τη θέση του Αθπιλικουέτα στο δεξιό άκρο της άμυνας, ενώ ο Κόκε διεκδικεί φανέλα βασικού στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου ο Ενρίκε έπαιξε με τους Πέδρι, Μπούσκετς και Γκάβι απέναντι στην Ελβετία.

Στην Πορτογαλία είναι εκτός οι Πέπε (Πόρτο), Ράφα Γκερέιρο (Ντόρτμουντ) και Ράφα Σίλβα (αποσύρθηκε από την εθνική), ωστόσο εξέτισε ο βασικός μπακ Κανσέλο, ο οποίος λογικά θα αντικαταστήσει τον Νταλότ στην ενδεκάδα. Επίσης, αναμένεται να είναι διαθέσιμος, έστω ως επιλογή πάγκου ο Ζοάο Φέλιξ.

Πέρα από τον Κανσέλο, ο Φερνάντο Σάντος δεν προβλέπεται να κάνει άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, το οποίο επέλεξε και κόντρα στην Τσεχία. Αυτό σημαίνει ότι στην κορυφή θα παίξει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και από πίσω του θα έχει την τριάδα Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες και Λεάο.

Φυσικά, η Πορτογαλία στον πάγκο της έχει απεριόριστες ποιοτικές επιλογές. Εκτός από τον Ζοάο Φέλιξ, υπάρχουν ακόμη ο Ντιόγκο Ζότα, ο Ρικάρντο Όρτα, ο Γκονσάλο Ράμος και ο Ζοάο Μάριο.

Η Πορτογαλία έχει εξαιρετική παράδοση στο Nations League με 11 νίκες σε 17 συνολικά αγώνες στη διοργάνωση και μία κατάκτηση του 2019. Τα παιχνίδια πάντως με την Ισπανία είναι πάντα ιδιαίτερα και δύσκολα. Μπορεί αυτή τη στιγμή η ομάδα του Φερνάντο Σάντος να μοιάζει πιο κλασάτη από τη "φούρια ρόχα", ωστόσο τα ιβηρικά ντέρμπι έχουν σταθερά άλλους νόμους και κανόνες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2012, σε πέντε συναντήσεις τους, μετρούν ισάριθμες ισοπαλίες (στο Euro του 2012 η Ισπανία είχε κερδίσει τον ημιτελικό στα πέναλτι), με τελευταία αυτή του περασμένου Ιουνίου για τον πρώτο γύρο του Nations League, με 1-1 στη Σεβίλλη. Και πιο πίσω αν πάμε, ξανά η ισοπαλία είναι αυτή που υπερισχύει. Από το 1984 και μετά, σε 14 παιχνίδια, έχουν φέρει δέκα ισοπαλίες. Το Χ λοιπόν έχει τον πρώτο λόγο σε απόδοση 3.20.

Για όποιον θέλει να το ρισκάρει λίγο παραπάνω, μπορεί να ζητήσει παράλληλα και το Goal/Goal για να ανέβει στο 4.40. Σε αυτό το στοίχημα, ουσιαστικά αποκλείουμε ως σκορ το 0-0 και κυνηγάμε μία ισοπαλία με γκολ, στη λογική ότι και οι δύο ομάδες μεσοεπιθετικά διαθέτουν εντυπωσιακή ποιότητα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πορτογαλία – Ισπανία: Χ (απόδοση 3.20), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ