ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και ανάλυση για τον δεύτερο τελικό

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και ανάλυση για τον δεύτερο τελικό
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον δεύτερο τελικό της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για τον δεύτερο τελικό της Stoiximan Basket League (21:00 ERT3, Live από το SPORT24). Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν εύκολα το 1-0 το περασμένο Σάββατο στο ΣΕΦ κερδίζοντας με 74-61 και προσφέρονται ξανά σε τιμές φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρίες, με το βασικό χάντικαπ να βρίσκεται στους 3,5 πόντους.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Game 1 όλα τελείωσαν από το πρώτο δεκάλεπτο, που βρήκε την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα στο 23-4. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε τις άλλες τρεις περιόδους, στην πραγματικότητα όμως δεν κατάφερε να μπει ποτέ στη διεκδίκηση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει τα γνωστά του στάνταρ στην επίθεση, έλεγξε απόλυτα το ματς μέσα από την άμυνά του κι έκανε σχεδόν σβηστά το πρώτο βήμα τίτλου.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος τον Γιώργο Παπαγιάννη στη μάχη των ψηλών. Ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε 14 πόντους με 6/6 καρφώματα (!), δέκα ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ. Πρώτος σκόρερ των κυπελλούχων Ελλάδος ήταν ο Κώστας Σλούκας με 16 πόντους (4/6 τρίποντα), ενώ ακόμη ένα μεστό παιχνίδι έκανε ο Σάσα Βεζένκοβ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε δύο παίκτες με double-double, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε άφαντους τον Νέντοβιτς (4/15 σουτ), τον Μέικον (άποντος) και τον Παπαγιάννη. Θετικό πρόσημο μπήκε μόνο στην εμφάνιση του Οκάρο Γουάιτ (13 πόντοι). Το προσπάθησε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (13 πόντοι), έχοντας ωστόσο 4/12 σουτ, ενώ οι περισσότεροι από τους 11 πόντους του Τζέρεμι Έβανς ήρθαν στο λεγόμενο "garbage time".

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει το σερί του στις πέντε νίκες επί του αιώνιου αντιπάλου, έχοντας πάρει για τα καλά τον αέρα των "πράσινων". Το αποψινό ματς είναι πρακτικά η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να αμφισβητήσει τη σχεδόν απόλυτη κυριαρχία των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν. Αν η ομάδα του κόουτς Βόβορα δεν ισοφαρίσει σε 1-1, όλα δείχνουν ότι η σειρά θα τελειώσει με "σκούπα" την ερχόμενη Παρασκευή στο Φάληρο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να σκοράρει πάνω από 73 πόντους. Για να έχει τύχη λοιπόν απόψε, είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους "ερυθρόλευκους" κάτω από τους 80 πόντους, δεδομένου μάλιστα ότι ο Νέντοβιτς είναι ντεφορμέ και ο Μέικον γενικώς άφαντος στα αιώνια ντέρμπι. Από την πλευρά της, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχει πάντα ως σταθερά την άμυνα κι αν δεν μπουν τα σουτ, ξέρει να ελέγχει το ρυθμό με τη σκληράδα της.

Ούτως ή άλλως, με εξαίρεση το ματς του δευτέρου γύρου στη EuroLeague, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 101-73, τα άλλα πέντε αιώνια ντέρμπι φέτος δεν ξεπέρασαν τους 157 πόντους. Το Under 159,5 προσφέρεται οριακά πάνω από το 1.50. Αν πάρουμε παράλληλα κι ένα χάντικαπ 9,5 πόντων υπέρ του Παναθηναϊκού, στη λογική ότι απόψε παίζει το τελευταίο του χαρτί και ότι στο ΟΑΚΑ, παραδοσιακά είναι πιο ανταγωνιστικός, χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, ο Ολυμπιακός έχει φέτος το χαρακτηριστικό γνώρισμα να γεννάει σε κάθε ματς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Δεν θα προξενήσει λοιπόν εντύπωση, αν παίκτες που δεν έκαναν τη διαφορά στο Game 1 στο ΣΕΦ, βγουν τώρα μπροστά. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι ο Τόμας Γουόκαπ, ειδικά μάλιστα αν δεν αγωνιστεί ο αμφίβολος ΜακΚίσικ, ο οποίος συνήθως ξεκολλάει επιθετικά τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ (είχε από 18 πόντους στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του Ολυμπιακού στο Μαρούσι φέτος).

Ο Γουόκαπ μένει αρκετές φορές ελεύθερος στην περιφέρεια μετά τις περιστροφές, μπορεί επίσης να επιτεθεί κάθετα και να τελειώσει φάσεις από μέση απόσταση. Βατό όριο οι 6,5 πόντοι για τον Αμερικανό, ο οποίος συνήθως παίρνει από έξι προσπάθειες και πάνω κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Καλοπληρωμένο το Over στο 2.25.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, το δεύτερο παιχνίδι ασφαλώς θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος στην προσωπική μονομαχία με τον Φαλ, στο ΣΕΦ, ηττήθηκε ολοκληρωτικά. Ο διεθνής σέντερ αναμένεται πολύ πιο σκληρός απόψε και λογικά θα θελήσει να δώσει απαντήσεις. Σημειώνεται, ότι ο Παπαγιάννης έχει φέτος δύο double-double στα έξι ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, με 11 πόντους κατά μέσο όρο και 9,3 ριμπάουντ. Στο 3.75 το double-double το ψηλού των "πράσινων".

Τέλος, στη λογική ότι μάλλον θα πάμε σε σχετικά χαμηλό σκορ και σκληρό ματς, αξίζει το Under 9,5 πόντοι του Ντάριλ Μέικον στο μεγάλο 2.60. Ο Αμερικανός, με εξαίρεση το παιχνίδι της EuroLeague στο ΣΕΦ, όπου έβαλε 23 πόντους, όταν πλέον είχαν τα πάντα κριθεί, είναι κατά κανόνα απογοητευτικός στα αιώνια ντέρμπι. Αν βγάλουμε στην άκρη εκείνο το ματς, όπου οι "πράσινοι" είχαν χάσει με -28, ο 27χρονος άσος έχει μόλις 6 πόντους κατά μέσο όρο στις υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ολυμπιακός: 1 +9,5 & Under 159,5 (απόδοση 2.00), 21:00
  • Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ολυμπιακός: Γουόκαπ Over 6,5 πόντοι (απόδοση 2.25), 21:00
  • Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ολυμπιακός: Παπαγιάννης double-double (απόδοση 3.75), 21:00
  • Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ολυμπιακός: Μέικον Under 9,5 πόντοι (απόδοση 2.60), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ