BIG GAMES BET

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε αγωνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε αγωνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Αιώνιο ντέρμπι πράξη έκτη! Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε τον Παναθηναϊκό για την 32η αγωνιστική της EuroLeague, στο έκτο αιώνιο ντέρμπι την τρέχουσα σεζόν (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Μέχρι στιγμής το σκορ είναι στο 5-0 υπέρ των ερυθρόλευκων, που συνολικά μετρούν 12 διαδοχικές νίκες κόντρα στους πράσινους.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στις 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Basket League, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 76-74 στο ΟΑΚΑ. Εκείνο ήταν το πρώτο αιώνιο ντέρμπι με τον Χρήστο Σερέλη σε ρόλο head coach στον Παναθηναϊκό.

Το αποψινό ματς έχει ουσιαστικά μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague, για να έχει θεωρητικά το πιο βατό σταύρωμα στα playoffs. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση για να ανιχνεύσει λύσεις και απαντήσεις εν όψει των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου εκτός απροόπτου θα τα πει ξανά με τους ερυθρόλευκους στους τελικούς.

Είναι αλήθεια, πως ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει την παρουσία του στην Ευρώπη, μετρώντας τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς. Με εξαίρεση την ήττα από την Μπαρτσελόνα, κέρδισε σε αυτό το διάστημα τον Ερυθρό Αστέρα, τη Βιλερμπάν και την Μπάγερν. Βέβαια, την ίδια στιγμή, γνώρισε για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια τρεις διαδοχικές ήττες στην Α1.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε πολύ γρήγορα την άσχημη εμφάνιση στο Βελιγράδι, κόντρα στην Παρτίζαν. Αρχικά συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 100-70 και την Τετάρτη κέρδισε σβηστά τη Βιλερμπάν με 81-55. Συμπλήρωσε έτσι 23 νίκες στα τελευταία 25 επίσημα παιχνίδια του.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ντέρμπι, φαινομενικά μοιάζει μεγάλο το βασικό χάντικαπ των 11,5 πόντων. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι οι επτά από τις τελευταίες 12 νίκες του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήρθαν με διψήφια διαφορά. Ειδικά, στη EuroLeague, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα μετράει τρεις σερί νίκες με διαφορά από 19 πόντους και πάνω. Στο αντίστοιχο περσινό ματς της regular season για τη EuroLeague, πάνω-κάτω τέτοια εποχή, οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει στο ΣΕΦ με 101-73.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι, ότι ο Ολυμπιακός θα διευρύνει απόψε το σερί του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, οι πράσινοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, με τους Γουόλτερς και Πονίτκα να είναι εκτός. Συν τοις άλλοις, τα δύο πιο βαριά επιθετικά όπλα της ομάδας, ο Μπέικον και ο Γουίλιαμς είναι πλέον φανερά εκτός κλίματος.

Προγνωστικά EuroLeague

Με ένα βατό χάντικαπ στους 4,5 πόντους και το 11+ πόντοι του φορμαρισμένου ΜακΚίσικ χτίζουμε απόδοση στο 2.15. Σημειώνεται, ότι ο Κάνααν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, επομένως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δύσκολα θα τον χρησιμοποιήσει απόψε. Αυτό σημαίνει ότι στην περιφέρεια θα στηριχθεί κυρίως στους ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης.

Ούτως ή άλλως, ο 32χρονος γκαρντ διανύει αυτή την περίοδο το καλύτερό του φεγγάρι μέσα στη σεζόν. Ήταν πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων στα τελευταία δύο ματς για τη EuroLeague, έχοντας 11 πόντους με τη Βιλερμπάν και 21 με την Παρτίζαν. Επίσης, στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς σκοράρει 16,2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ παραδοσιακά παίζει καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για παράδειγμα, στο πρόσφατο ντέρμπι για το πρωτάθλημα, ήταν καταλυτικός σημειώνοντας 12 πόντους.

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, είναι πολύ σημαντικό ο Παπαγιάννης να κερδίσει μάχες απέναντι στον Φαλ. Από τότε που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γάλλο "πύργο" έχει αποκτήσει μία σημαντική υπεροπλία στη frontline έναντι του Παναθηναϊκού και ειδικά στα ντέρμπι με τους πράσινους η παρουσία του αποδεικνύεται κομβική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Φαλ ήταν άρρωστος τις προηγούμενες ημέρες και για αυτό δεν αγωνίστηκε προχθές με τη Βιλερμπάν. Απόψε το πιο πιθανό είναι πως θα παίξει, ωστόσο υπάρχουν ερωτηματικά για τα αποθέματα ενέργειάς του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παπαγιάννης έχει ανεβάσει στροφές στα τελευταία ματς και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα στη στατιστική του γραμμή. Με την Μπάγερν έκανε double-double (24 πόντοι, 11 ριμπάουντ), με την ΑΕΚ είχε 11 πόντους, με την Μπαρτσελόνα 19, με τον ΠΑΟΚ 12 και με τον Ερυθρό Αστέρα 17. Με δεδομένο ότι οι πράσινοι δεν παίρνουν όσο σκορ θα ήθελαν από τον Μπέικον και τον Γουίλιαμς, ο διεθνής σέντερ είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι. Φέτος έχει σκοράρει δύο φορές διψήφιο αριθμό πόντων κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, όπου σημείωσε 11 και στο κύπελλο, όπου σταμάτησε στους 13. Στο 1.87 το Over 10,5 του Παπαγιάννη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 21:30

  • 1 -4,5 & ΜακΚίσικ 11+ πόντοι (απόδοση 2.15)
  • Παπαγιάννης Over 10,5 (απόδοση 1.87)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ