ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ολυμπιακός - Εφές: Τα ειδικά στοιχήματα του μεγάλου ημιτελικού

Ο Βεζένκοβ πανηγυρίζει κόντρα στη Μονακό | 4 Μαίου 2022
Ο Βεζένκοβ πανηγυρίζει κόντρα στη Μονακό | 4 Μαίου 2022 EUROKINISSI

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα των παικτών του Ολυμπιακού στον μεγάλο ημιτελικό με την Εφές στο Final-4 του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί απόψε την πρόκρισή του για ένατη φορά σε τελικό της EuroLeague. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να εκθρονίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές Αναντολού, η οποία θεωρείται το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου φέτος (19/05, 19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από την συγκλονιστική πρόκριση επί της Μονακό, σε μία από τις καλύτερες προημιτελικές σειρές στην ιστορία της διοργάνωσης. Στα πέντε ματς με τους Μονεγάσκους, οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν αξιοθαύμαστη πνευματική αντοχή και κατάφεραν να ανταποκριθούν απέναντι σε μία πιο αθλητική ομάδα από αυτούς.

Ολυμπιακός - Εφές: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στα playoffs ήταν αδιαμφισβήτητα ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος πρόσφερε και στα δύο κομμάτια του παρκέ. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε σκιά του Τζέιμς και με την ενέργεια που κατέθεσε στο παρκέ, ήταν λες και ο Ολυμπιακός έπαιζε με έξι παίκτες στην άμυνα.

Ο Γουόκαπ ωστόσο, έκανε τη μεγάλη διαφορά με την κατακόρυφη βελτίωσή του στο επιθετικό σκέλος. Ο 30χρονος άσος των κυπελλούχων Ελλάδος ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με μόλις 5,4 πόντους κατά μέσο όρο και στη σειρά με τη Μονακό υπερδιπλασίασε την παραγωγικότητά του φτάνοντας τους 11,2! Ειδικά στο καθοριστικό πέμπτο ματς, ήταν εντυπωσιακός με 17 πόντους (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα).

Η θετική παρουσία του Γουόκαπ κρίνεται απαραίτητη και στον αποψινό ημιτελικό με την Εφές. Ο άσος του Ολυμπιακού αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, καθώς θα κληθεί να περιορίσει τον κορυφαίο σκόρερ της EuroLeague, Βασίλιε Μίτσιτς. Με τη Μονακό έπαιζε σχεδόν 27 λεπτά κατά μέσο όρο. Αν δεν φορτωθεί με φάουλ, λογικά θα πλησιάσει τα τρία δεκάλεπτα και κόντρα στην Εφές, η οποία πιθανότατα θα ρισκάρει κάποια ανοιχτά σουτ του Αμερικανού στη αδύναμη πλευρά.

Εφόσον ο Γουόκαπ δείξει ξανά την ίδια αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, όπως στη σειρά με τη Μονακό, μπορεί να σκοράρει 7+ πόντους για να επιβεβαιώσει το 2.15. Το συγκεκριμένο όριο το έπιασε στα τέσσερα από τα πέντε ματς των playoffs.

Προγνωστικά EuroLeague: Η ηγετική παρουσία του Σλούκα

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί μία ακόμη ηγετική εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος έχει φάει με το κουτάλι τα Final-4. Το φετινό είναι το όγδοο για τον Σλούκα, ο οποίος έχει την ευκαιρία να παίξει για έβδομη φορά σε τελικό της EuroLeague (έχει τρεις με τον Ολυμπιακό και τρεις με τη Φενέρ)!

Ο Σλούκας κρατάει την μπαγκέτα στην "ερυθρόλευκη" επίθεση και θα πρέπει να προσφέρει τόσο σε παραγωγή, όσο και σε δημιουργία, περιορίζοντας όσο είναι δυνατόν τα λάθη, καθώς είναι σημαντικό να μην πάρει παραπάνω κατοχές η Εφές, κάτι που συνέβη και στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας.

Αυτό πάντως που χρειάζεται περισσότερο απ' όλα ο Ολυμπιακός από τον Σλούκα είναι την επιθετικότητά του. Να παίρνει τα σουτ που πρέπει και να ορμάει στο καλάθι όπως έκανε στη σειρά με τη Μονακό, όπου εκτέλεσε 21 βολές! Στο 1.87 να έχει πάνω από δύο εύστοχες βολές ο Σλούκας κόντρα στην Εφές, κάτι που επαλήθευσε στα τέσσερα από τα πέντε ματς των playoffs με τη Μονακό.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι από τους game changers του Ολυμπιακού. Έρχεται από τον πάγκο και δίνει ενέργεια, φλόγα και ορμή. Η εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο του πέμπτου ματς με τη Μονακό, όταν ο Ολυμπιακός έμοιαζε να είχε πιει θάλασσα, ήταν κομβική. Με τα... ηρωικά του καλάθια κράτησε όρθιους τους "ερυθρόλευκους" και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση στο β' μέρος.

Ο ΜακΚίσικ μπορεί να δώσει επιθετικές λύσεις με την εκρηκτικότητά του, μπορεί να περάσει το προσωπικό του μαρκάρισμα και πλέον σουτάρει με αξιοπρεπή νούμερα από το τρίποντο. Ο 32χρονος Αμερικανός έκλεισε τη σειρά με τη Μονακό, έχοντας οκτώ πόντους κατά μέσο όρο και 33,3% από το τρίποντο, παρότι έμεινε στο μηδέν στο game 3 και στο game 4. Βατό όριο οι έξι πόντοι στο 1.75.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείψει μία ειδική αναφορά στον Σάσα Βεζένκοβ, που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague και τερμάτισε τρίτος στην κούρσα για τον MVP της σεζόν. Πιο ώριμος και παραγωγικός από ποτέ. Προσφέρει πολύπλευρα και αποτελεί την ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού. Πάντα με κρύο αίμα, πάντα μέσα στη "μάχη" για κάθε χαμένη μπάλα.

Στα δύο ματς με την Εφές στην κανονική διάρκεια, είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ στην Πόλη, 16 πόντους και 8 ριμπάουντ στο ΣΕΦ. Στη σειρά με τη Μονακό, είχε 13,4 πόντους κατά μέσο όρο και 6,6 ριμπάουντ, παίζοντας σχεδόν 33 λεπτά. Στο 1.65 να κατεβάσει πάνω από 5 ριμπάουντ, κάτι που έκανε στα τρία τελευταία παιχνίδια με τους Μονεγάσκους. Στο 2.15 αν πιάσει παράλληλα και το κάτω όριο των 12 πόντων.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Εφές: Γουόκαπ 7+ πόντοι (απόδοση 2.15), 19:00
  • Ολυμπιακός – Εφές: Σλούκας Over 2,5 εύστοχες ελεύθερες βολές (απόδοση 1.87), 19:00
  • Ολυμπιακός – Εφές: ΜακΚίσικ 6+ πόντοι (απόδοση 1.75), 19:00
  • Ολυμπιακός – Εφές: Βεζένκοβ 12+ πόντοι & Over 5,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.15), 19:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ