DAILY BET

Ο τίτλος που έχει ήδη αργήσει για την Αταλάντα

Οι παίκτες της Αταλάντα πανηγυρίζουν την πρόκριση επί της Νάπολι
Οι παίκτες της Αταλάντα πανηγυρίζουν την πρόκριση επί της Νάπολι Ⓒ 2021 STEFANO NICOLI/ASSOCIATED PRESS

Τρεις στοιχηματικές επιλογές στο αποψινό πρόγραμμα. Οι τελικοί Κυπέλλου σε Ιταλία και Γαλλία και η μάχη της Ευρώπης για τη Γουέστ Χαμ απέναντι στη Γουέστ Μπρομ. Ο Τσάρλυ αναλύει τα παιχνίδια.

Στην Πρέμιερ Λιγκ με νίκη σήμερα η Γουέστ Χαμ, στην έδρα της αδιάφορης Γουέστ Μπρομ, εξασφαλίζει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κλειδώνει την 7η θέση και την έξοδο στο Κόνφερενς και την τελευταία αγωνιστική θα δώσει μάχη με την Τότεναμ. Το κίνητρο μεγάλο και μονόπλευρο και η αλήθεια πως με βάση την εξέλιξη που είχε η ομάδα του Μόγιες την φετινή χρονιά, αξίζει να επιβραβευτεί με ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το διπλό στο 1,61 στο μέσο όρο των εταιριών. Σήμερα, έχουμε τελικούς κυπέλλου στην Ιταλία και στην Γαλλία.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ

Στην Ιταλία, η Αταλάντα τα τελευταία τρία χρόνια, παίζει το πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο στην χώρα. Έχω την αίσθηση όμως πως λόγω της έλλειψης πίεσης που υπάρχει στον σύλλογο, για μεγάλες επιτυχίες, μέχρι σήμερα έχει πετύχει λιγότερα από ότι θα μπορούσε. Μοιάζει να αρκείται, με την μονιμοποίηση της, σε θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε μία καλή πορεία που οδηγεί τα δύο τελευταία χρόνια, στις νοκ άουτ φάσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φυσικά το γεγονός αυτό, έχει να κάνει με το διαχρονικό μέγεθος του συλλόγου, που δημιουργεί τεράστια ικανοποίηση το γεγονός πως αυτή η δουλειά που γίνεται έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και δεν υπάρχει πίεση, για μεγαλύτερους στόχους. Εδώ έρχεται και η δύναμη που δημιουργεί το βάρος της φανέλας. Μία έκφραση που πολλές φορές, μοιάζει παλιακή, όμως στην προκείμενη περίπτωση, παίζει τον ρόλο της. Η Αταλάντα, αυτήν την τριετία που με βάση το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει θα έπρεπε να κυριαρχεί στην Σέριε Α, δεν έχει πάρει τίτλους, πολύ απλά επειδή δεν μπορεί να θεωρήσει αποτυχία, να μην τους κατακτήσει και δεν βάζει την πίεση που χρειάζεται.

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα κρατήσει η χρυσή εποχή της Αταλάντα, πιστεύω όμως, πως ο πρώτος τίτλος αυτής της προσπάθειας έχει ήδη αργήσει. Σήμερα, απέναντι σε μία Γιουβέντους που αγωνιστικά παραπαίει διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο του συλλόγου, τον πρώτο μετά την κατάκτηση του κυπέλλου το 1962-63. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει στον τελικό, να δημιουργηθούν οι συνθήκες, για να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες που διαθέτει η ομάδα του Πίρλο. Για να κατακτήσει τον τίτλο η Γιουβέντους, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει πολύ πιο γρήγορο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να παρουσιάσει μία εικόνα τελείως διαφορετική από αυτήν που δείχνει την φετινή σεζόν.

Η Αταλάντα πάντως αγωνίζεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και απέναντι της βρίσκει έναν αντίπαλο, που έχοντας στον άξονα τους Μακ Κένι, Μπεντακούρ, Ραμπίο δεν στρίβει. Έχει πετύχει πολλά ο Γκασπερίνι αυτά τα χρόνια στο Μπέργκαμο, αξίζει αυτή η προσπάθεια να αρχίσει να φέρνει και τίτλους. Πλεονέκτημα για την Αταλάντα, πως ο τελικός γίνεται στο ¨Μαπέι Στάντιουμ¨. Το γήπεδο της Σασουόλο το χρησιμοποιούσε σαν έδρα στις εγχώριες διοργανώσεις, το διάστημα που ανακατασκευαζόταν το δικό της γήπεδο. Στο 1,80 βρίσκεται να κατακτήσει το κύπελλο η Αταλάντα, στο μέσο όρο των εταιρειών.

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΪΜΑΡ

Στον τελικό για το Γαλλικό κύπελλο, ακόμα δεν είναι δεδομένο αν θα αγωνιστεί η όχι ο Νεϊμάρ. Βλέπεται περίεργα δεν συμβαίνουν μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Νεϊμάρ, τιμωρήθηκε στον ημιτελικό με την Μονπελιέ, ωστόσο η Παρί έχει ζητήσει αναστολή της ποινής του από την γαλλική εθνική και Ολυμπιακή επιτροπή και η εκδίκαση θα γίνει σήμερα. Ακούγεται και είναι παράξενο, αλλά κάτι αντίστοιχο πέτυχε πρόσφατα η Λιόν με τον Ντε Σίλιο, στο παιχνίδι με την Λοριάν που είχε ξεμείνει από αμυντικούς καθώς δεν ήταν διαθέσιμοι οι Μαρσέλο, Ντεναγιέρ και τον είχε ανάγκη.

Η δικαίωση της Λιόν, δημιούργησε ένα δεδικασμένο που σήμερα, θέλει να το εκμεταλλευτεί και η Παρί, να πάρει λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο τελικός αναστολή ποινής ο Νεϊμάρ, να αγωνιστεί στον τελικό και να εκτίσει την τιμωρία του στο παιχνίδι με την Μπρεστ. Ακόμα πάντως δεν έχει βγει η απόφαση, που αναμένεται μέσα στην ημέρα.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα περιμένω από την Παρί, να τα δώσει όλα για να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο, που πλέον εξαρτάται από τα δικά της πόδια. Μπορεί να μειώθηκε στον βαθμό η διαφορά από την Λιλ, αλλά όλοι καταλαβαίνουν, πως είναι δύσκολο η αδιάφορη Ανζέ, να προσπαθήσει να κάνει ζημιά την τελευταία αγωνιστική στην ομάδα του Γκαλτιέ. Οπότε ο μοναδικός δρόμος για να υπάρξει κάποια επιτυχία την φετινή σεζόν, είναι ο σημερινός τελικός και για μένα είναι δεδομένο, πως σε όσο καλή κατάσταση και να βρίσκεται η Μονακό, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μία συγκεντρωμένη Παρί, είτε με τον Νεϊμάρ, είτε χωρίς τον Νεϊμάρ στο αρχικό της σχήμα.

Η ομάδα του Κόβατς, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό, στην ταχύτητα του διδύμου Μπεν Γιεντέρ, Φόλαντ, αν την αντιμετωπίσουν οι παίκτες της Παρί, θα βρουν τρόπο, να κατακτήσουν το κύπελλο. Το ποντάρισμα και εδώ θα γίνει στον στόχο και ασφαλώς υπέρ της ομάδας, που μπορεί να φθάσει σε πιο υψηλά επίπεδα και αυτή παραμένει η Παρί. Στο 1,50 η κατάκτηση του κυπέλλου από την Παρί, στο μέσο όρο των εταιρειών.

22.00 Αταλάντα-Γιουβέντους κατάκτηση Αταλάντα

22.15 Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ 2

22.15 Μονακό-Παρί κατάκτηση Παρί

TAGS DAILY BET ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΟΝΑΚΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ