ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ο Ολυμπιακός ξορκίζει τον κακό του δαίμονα στο 1.70

Ο Μουσταφά Φαλ κόντρα στον Μπράντον Ντέιβις
Ο Μουσταφά Φαλ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει απόψε να… ξορκίσει τον κακό του δαίμονα, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Ζαλγκίρις.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε στις λεπτομέρειες την πρώτη του ήττα την Τετάρτη, χάνοντας στην παράταση 79-78 από την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη με τον Σλούκα να έχει 14 πόντους και τους Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ από 12. Η αμυντική του προσήλωση ωστόσο και κυρίως η σκληράδα που έβγαλε, επιβεβαίωσαν πως φέτος θα είναι απόλυτα ανταγωνιστικός στη EuroLeague και έχει όλα τα φόντα για να μπει στην οχτάδα.

Αντίθετα, η Ζαλγκίρις είναι ολοφάνερο πως ακόμη βρίσκεται στο ψάξιμο. Εχει ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 0-3, έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή και γενικά δεν θυμίζει και πολλά από τη συμπαγή ομάδα των περασμένων ετών.

Το ντεμπούτο του Γιούρι Ζντοβτς δεν στέφθηκε με επιτυχία, αφού οι Λιθουανοί ηττήθηκαν εύκολα με 73-61 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα. Υπάρχει προβληματισμός για την απόδοση του Εμάνουελ Μουντιέι, ο οποίος αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά και προς το παρόν δεν έχει προσφέρει τίποτα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα έπαιξε μόλις 16 λεπτά, με τον Ζντοβτς να μη του δίνει ούτε ένα δευτερόλεπτο στην τέταρτη περίοδο!

Αν συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά και την απουσία του πολύτιμου Τζόφρι Λοβέρν, εξηγείται εύκολα γιατί η Ζαλγκίρις έχει τη χειρότερη επίθεση στη λίγκα με 67 πόντους κατά μέσο όρο και γιατί σουτάρει από το δίποντο με μόλις 46,8% (16η στη EuroLeague).

Ελλείψει του Λοβέρν, κόντρα στον Ερυθρό, βγήκε μπροστά ο Τζος Νέμπο (2.06 μ.), έχοντας 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ωστόσο απέναντι στη φροντ-λάιν του Ολυμπιακού και κυρίως έχοντας να τα βάλει με τον "τεράστιο" Φαλ το έργο του αναμένεται πολύ πιο δύσκολο. Εξάλλου, η περιφέρεια του Ολυμπιακού δεν μπορεί να… τρομάξει όταν γνωρίζει ότι οι δύο πιο σταθεροί παίκτες των Λιθουανών είναι οι Λεκαβίτσιους (9,7 πόντους κατά μέσο όρο) και Στρέλνιεκς (13,7 πόντους κατά μέσο όρο).

Το μόνο θετικό για τη Ζαλγκίρις αυτήν τη στιγμή κόντρα στον Ολυμπιακό είναι η προϊστορία, καθώς σε 27 συνολικά συναντήσεις τους, έχει το πάνω χέρι με 14 νίκες έναντι 13 των "ερυθρόλευκων". Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Ζαλγκίρις έχει χτίσει θετική παράδοση και στο ΣΕΦ, αφού στις εννιά προηγούμενες επισκέψεις της στο Φάληρο σημείωσε πέντε νίκες!

Φέτος όμως, ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα (15/10 21:10 Novasports 4 HD, Live από το SPORT24). Με δεδομένο ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δέχεται στη EuroLeague μόλις 65,7 πόντους ανά αγώνα (2η καλύτερη επίδοση στη λίγκα), το πιθανότερο είναι πως θα κρατήσει χαμηλά και τη Ζαλγκίρις, λογικά κάτω από τους 70 πόντους. Το under 69,5 των Λιθουανών προσφέρεται στο 1.70 και μπορεί να μας βγάλει από τη… δύσκολη θέση να μπλέξουμε με τα χαντικαπ του αγώνα, που αναμενόμενα έχουν βγει πολύ ψηλά στους 10-11 πόντους.

ΠΡΟΤΑΣΗ
21:00 Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Under 69,5 Ζαλγκίρις (1.70)

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ