BIG GAMES BET

Νις - Ναντ: Προγνωστικά και Ανάλυση για τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας

Ο τεχνικός της Νις, Κριστόφ Γκαλτιέ στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για τη Ligue 1
Ο τεχνικός της Νις, Κριστόφ Γκαλτιέ © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Μετά τον άσο της Λεβάντε σε απόδοση 3.35, η στήλη με τα Big Games επιστρέφει με τον Τσάρλυ να βάζει στο "μικροσκόπιο" τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στη Νις και τη Ναντ.

Το μεγάλο ματς της αποψινής βραδιάς, είναι αδιαμφισβήτητα ο τελικός Κυπέλλου Γαλλίας, στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού, με δύο διψασμένες ομάδες για έναν τίτλο (22:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24).

Η Ναντ των οκτώ πρωταθλημάτων και των συνολικά 13 τίτλων, με δύο κατακτήσεις Κυπέλλων, αλλά τελευταία, πριν 20 ακριβώς χρόνια. Από την άλλη η Νις, η οποία τη δεκαετία του 50', είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, πριν πανηγυρίσει τον τελευταίο της Coupe de France το 1997, δηλαδή 25 χρόνια πίσω!

Προγνωστικά Γαλλία: Νις - Ναντ

Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο τελικός για τους δύο συλλόγους. Ο Γκαλτιέ, μετά το θαύμα που πέτυχε στη Λιλ, κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ανέλαβε το πλούσιο και φιλόδοξο πρότζεκτ της Νις. Συνολικά, δεν μπορεί να πει κανείς, πως το ποδόσφαιρο που παίζει η Νις φέτος εντυπωσιάζει, όμως ο Γκαλτιέ είναι πολύ κοντά στην πρώτη του κιόλας χρονιά στο σύλλογο, να φέρει τίτλο.

Στα προημιτελικά, η Νις έκανε τη δύσκολη δουλειά, να πετάξει εκτός διοργάνωσης την Παρί Σεν Ζερμέν. Την απέκλεισε στα πέναλτι σε μονό παιχνίδι στο Παρίσι, παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο 90λεπτο. Στο πρωτάθλημα, με τρεις οριακές νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, έχει καταφέρει να μείνει ζωντανή στη μάχη της τρίτης θέσης, διεκδικώντας έτσι ένα εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Θα είναι ωστόσο πολύ σημαντικό, να καταφέρει πρώτα να κατακτήσει το Κύπελλο. Έτσι, θα εξασφαλίσει μίνιμουμ την παρουσία της στο Europa League και από εκεί και πέρα, δίχως κανένα άγχος, θα παίξει τα ρέστα της στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για την τρίτη θέση, από την οποία απέχει 5 βαθμούς.

Η Ναντ έκανε μία συμπαθητική χρονιά. Για την ακρίβεια, η ένατη θέση που βρίσκεται είναι η δεύτερη καλύτερή της επίδοση από το 2013, που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία. Ο Κουμπουαρέ, μέσα από ένα αθλητικό 3-5-2, κατάφερε να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα, που καθιερώθηκε εύκολα, λίγο πάνω από το μισό της κατάταξης.

Η Νις δεν πετάει, δεν παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, έχει όμως τα δύο βασικά στοιχεία που της δίνουν δικαίως τον τίτλο του φαβορί. Έχει δημιουργήσει την καλύτερη άμυνα στο Σαμπιονά, με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο και έχει παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα ενός αγώνα σε ένα μεγάλο ραντεβού.

Προγνωστικά στοιχήματος

Πιθανότατα, ο Γκαλτιέ θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης με δίδυμο τους Ντελόρ και Γκουϊρί, που έχουν σκοράρει φέτος 21 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Επίσης, αν ο Ντόλμπεργκ ξεκινήσει από τον πάγκο, θα έχει μία εναλλακτική λύση, που μπορεί να μπει ως αλλαγή και να αλλάξει τελείως τα δεδομένα.

Μία ενέργεια από αυτούς τους παίκτες, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακόμη και αν πάει ο τελικός στα πέναλτι, ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Νις, Μπενίτες, είναι σπεσιαλίστας. Εν κατακλείδι, η Νις υπερτερεί στα σημεία και στόχος της είναι η κατάκτηση. Το ενδεχόμενο η ομάδα του Γκαλτιέ να πάρει το φετινό Κύπελλο Γαλλίας προσφέρεται στο 1.57.

Από εκεί και πέρα, έχει λογική το anytime του Ντελόρ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός της Νις. Ο 30χρονος Αλγερινός άσος, σημείωσε και τα δύο γκολ (54' πέν. 88') της ομάδας του στο 2-1 με τη Λοριάν, ενώ πέτυχε το νικητήριο τέρμα και στο 1-0 (74') επί της Μπορντό την περασμένη εβδομάδα.

Αυτά τα γκολ του Ντελόρ έδωσαν έξι βαθμούς στη Νις και την κράτησαν ζωντανή στο κυνήγι της τριάδας. Συνολικά, έχει βάλει 11 φέτος στη Ligue 1, σκοράροντας σε σημαντικά ματς για την ομάδα του, όπως στο 1-1 με τη Ρεν και στη νίκη με 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Μάρτιο. Πάνω από το 3.00 το να σκοράρει απόψε ο Ντελόρ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νις – Ναντ: Κατάκτηση Νις (απόδοση 1.57), 22:00
  • Νις – Ναντ: Ντελόρ να σκοράρει (απόδοση 3.05), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ