BIG GAMES BET

Μπέτις - Βαλένθια: Προγνωστικά και ανάλυση - Ζήτημα ταλέντου και εμπειρίας ο τελικός

Οι παίκτες της Μπέτις πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη κόντρα για το Europa League
Οι παίκτες της Μπέτις πανηγυρίζουν © 2022 MIKE KIREEV/ASSOCIATED PRESS

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ρεάλ Μπέτις και Βαλένθια κοντράρονται στο Εστάδιο Λα Καρτούχα της Σεβίλλης για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Ποντάρισμα στο 2.07 και στο 4.80.

Ήγγικεν η ώρα για το μεγάλο ραντεβού στο Εστάδιο Λα Καρτούχα της Σεβίλλης. Σπουδαία αναμέτρηση, σπουδαία βραδιά για το ισπανικό ποδόσφαιρο, η Ρεάλ Μπέτις εναντίον Βαλένθια (23:00 COSMOTE SPORT 3 , LIVE από το SPORT24 ), με τους Βερδιμπλάνκος να παίζουν ουσιαστικά στο σπίτι τους, για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Η Μπέτις για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε Αλικάντε, Ταλαβέρα, Βαγιαδολίδ, Σεβίλλη, Σοθιεδάδ και Βαγιεκάνο, φτάνοντας δικαιότατα ως το φινάλε. Η Βαλένθια απέκλεισε Ουτρίγιας, Αρεντέιρο, Καρταχένα, Ατλέτικο Μπαλεάρες, Κάδιθ και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι δυό τους συνολικά έχουν τεθεί αντιμέτωπες 137 φορές με τη Βαλένθια να μετράει ρεκόρ 69-28-40 υπέρ της. Σε επίπεδο Κυπέλλου οι νίκες είναι 11-4-3 για τη Βαλένθια. Φέτος για το πρωτάθλημα στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν επικράτησε η Μπέτις με 4-1, δεν έχουν συναντηθεί ακόμα για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο τελικός είναι μονός, σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Από 20 χιλιάδες εισιτήρια πήρε περίπου η κάθε φιναλίστ. Τελευταία συμμετοχή για την Μπέτις σε τελικό το 2005, όταν και το κατέκτησε. Τελευταία συμμετοχή της Βαλένθια σε τελικό σ’ αυτόν του 2019, που υπέταξε την Μπαρτσελόνα.

Μπέτις - Βαλένθια: Προγνωστικά και ανάλυση

Το ποδόσφαιρο είναι ιστορίες, παραμύθια και γεμάτο συγκινητικές στιγμές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη όλων. Ένα τέτοιο παραμύθι που μπορεί να εξελιχθεί απόψε μπροστά στα μάτια μας. Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ο 40χρονος Χοακίν, ο ηγέτης της Μπέτις, που έχει κάνει πέρασμα και από τη Βαλένθια για μια πενταετία και είναι αγαπητός στον κόσμο της. Η καρδιά του ανήκει όμως στους Βερδιμπλάνκος, στα 40 του έφτασε η ώρα της απόσυρσης και όπως κάθε παιδί έτσι και αυτός έχει ονειρευτεί να τελειώσει η καριέρα του μ’ έναν τέτοιο τρόπο. Να σηκώσει ένα τρόπαιο στο σπίτι του σ’ έναν τελικό με την αγαπημένη του ομάδα.

Ο ίδιος όμως εμφανίστηκε ως συνήθως συγκρατημένος, στη συνέντευξη Τύπου ήταν χαμηλών τόνων και τόνισε πως στο παιχνίδι θα πρέπει να είναι όλοι επαγγελματίες και να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Ο Χοακίν είναι ένας ταυρομάχος, ωστόσο με τις ομιλίες τους και τις συνεντεύξεις Τύπου είναι ένας ρεαλιστής, ψυχρός και απόλυτα συγκεντρωμένος χαρακτήρας. "Πρέπει να έχουμε κρύο μυαλό και ζεστή καρδιά" ήταν τα λόγια του.

Η Μπέτις έδειξε κατά πολύ επικεντρωμένη στο αποψινό ματς στο παιχνίδι με την Έλτσε τη Μεγάλη Τρίτη, έπαιξε με μεικτή ενδεκάδα ο Πελεγκρίνι, έδωσε σε κάποιους ανάσες, όπως έκανε και στα προηγούμενα ματς και εν τέλει έχασε 1-0 με γκολ του Τέτε Μορέντε στο 82’, ενώ ολοκλήρωσε και το ματς με παίκτη λιγότερο. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 57 βαθμούς και στο -4 από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης. Τιμωρημένος ο μέσος Ακουόκο, δεν επηρεάζει, πάγια εκτός ο μπακ Μοντόγια, και ο χαφ Καμαράσα.

Πιθανή ενδεκάδα της Μπέτις

Με 4-2-3-1 θα πάει στο ματς. Μπράβο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Μπεγερίν, αριστερά Άλεξ Μορένο. Πετσέλα, Μπάρτρα το δίδυμο των στόπερ. Καρβάλιο και Γουίδο μπροστά τους. Ο Φεκίρ θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο, δεξιά ο Κανάλες, αριστερά ο Χουάνμι. Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Μπόρχα Ιγκλέσιας.

Παίζεται όλη η σεζόν στη Βαλένθια

Σ’ ένα ματς παίζεται όλη η σεζόν για τη Βαλένθια του Μπορδαλάς. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να αγωνίζεται του χρόνου στην Ευρώπη. Βρίσκεται στη δέκατη θέση στη La Liga με 42 βαθμούς και στο -13 από την εξάδα. Σε περίπτωση που χάσει τον τελικό, τότε στην Ευρώπη θα οδηγεί και η έβδομη θέση, εάν η Μπέτις τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Η απόσταση πάντως των Νυχτερίδων από την έβδομη Βιγιαρεάλ βρίσκεται στους δέκα βαθμούς. Απόσταση αρκετά μεγάλη τώρα που φτάνουμε στα τέλη της σεζόν και δύσκολα μπορεί να μειωθεί.

Η σεζόν ξεκίνησε δύσκολα, με αρκετές περιπέτειες, δυσκολίες και μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά ο Μπορδαλάς δείχνει να την έχει στρώσει. Εδώ και ένα μήνα δείχνει επικεντρωμένη στον τελικό, κάνει συνεχώς ροτέισον, δεν θέλει να βάλει τα πόδια στη φωτιά και παίζει πιο αργά. Ενδεικτικό το γεγονός πως μετράει 1-2-2 ρεκόρ στην τελευταία πεντάδα αγώνων. Προέρχεται από δύο σερί ήττες. Στο τελευταίο χρονικά ματς έχασε από τη Βιγιαρεάλ στο Θεράμικα 2-0 με φουλ ροτέισον και χωρίς να κυνηγήσει ιδιαίτερα το ματς, ενώ το Κίτρινο Υποβρύχιο κυνήγησε το ματς περισσότερο, αφού δίνει μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έξω λόγω τιμωρίας ο φορ Μάξι Γκόμες.

Πιθανή ενδεκάδα της Βαλένθια

Με 5-3-2 πιθανολογείται πως θα πάει σήμερα. Μαμαρντασβίλι κάτω από τα δοκάρια. Αλντερέντε, Γκάμπριελ και Ντιακαμπί στο κέντρο της άμυνας. Τιερί και Γκαγιά στα άκρα. Σολέρ και Γκιλαμόν στον άξονα, ο Μπράιαν Χιλ σε πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθούν Γκέντες και Ντούρο.

Προγνωστικά στοιχήματος

Η Μπέτις είναι η πιο ποιοτική ομάδα του ζευγαριού, έδωσε πιο δυνατά crash test ώστε να φτάσει ως εδώ, είναι σαν παίζει σπίτι της και διαθέτει σαφώς πιο έμπειρο τεχνικό. Ο Μπορδαλάς ναι μεν έχει αποδείξει πως είναι ένας ταλαντούχος τεχνικός από την άλλη πλευρά, ωστόσο υστερεί από τέτοιες παραστάσεις. Η Βαλένθια αναμένεται να πάει πιο προσεκτικά και με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα. Η Μπέτις όμως διαθέτει ταχύτατους παίκτες.

Στα όρια του αποδεκτού ο άσος στο 2.07. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το 4.80 για το combo 1 & Goal/Goal. Η Βαλένθια έκανε συντήρηση δυνάμεων τόσο καιρό, θα έχει τις στιγμές της στο ματς είτε με τους Γκέντες - Ντούρο, είτε με τον Σολέρ. Μια… στεκιά στο ενδεχόμενο να σκοράρει ο Χοακίν ώστε να ολοκληρωθεί μ’ έναν feel-good τρόπο η πορεία του στην Μπέτις θα άξιζε, αλλά το 4.30 που γυροφέρνει δεν αξίζει ιδιαίτερα, αφού δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα του Πελεγκρίνι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπέτις - Βαλένθια: 1 (απόδοση 2.07), 23:00
  • Μπέτις - Βαλένθια: 1 & Goal/Goal (απόδοση 4.80), 23:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ