BIG GAMES BET

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και ανάλυση για το μεγάλο παιχνίδι

Ο Τόμας Γουόκαπ προσπαθεί να σταματήσει τον Σερτάτς Σανλί στον μικρό τελικό της EuroLeague 2021/22
Ο Τόμας Γουόκαπ προσπαθεί να σταματήσει τον Σερτάτς Σανλί στον μικρό τελικό της EuroLeague 2021/22 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη φετινή EuroLeague κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στη φετινή EuroLeague ξεκινάει απόψε από τη Βαρκελώνη (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την Μπαρτσελόνα, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία θεωρείται από τις στοιχηματικές εταιρίες το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και ανάλυση

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από μία αποτυχημένη σεζόν, τόσο στη EuroLeague, όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτή που της έφραξε πέρυσι το δρόμο ήταν η Ρεάλ. Εκ των πραγμάτων, η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη πιο πιεστική για τον Σάρας και την ομάδα του, δεδομένου μάλιστα ότι το κλαμπ, για ακόμη ένα καλοκαίρι, προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες, προκειμένου να αναβαθμίσει την ποιότητά του.

Οι Καταλανοί απέκτησαν παίκτες όπως ο Σατοράνσκι, ο Βέσελι, ο Κάλινιτς, ο Ντα Σίλβα και ο Τόμπι και φυσικά διαθέτουν ένα από τα κορυφαία ρόστερ στην Ευρώπη. Βέβαια, τα πάντα κρίνονται στο παρκέ και η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα της σεζόν έχουν ήδη γεννηθεί αρκετά ερωτηματικά, ειδικά στα γκαρντ.

Ο Σατοράνσκι για παράδειγμα, δεν έχει πλέον την έκρηξη του παρελθόντος, ούτε την ίδια επαφή με το καλάθι. Επίσης, σε σύγκριση με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος συνεχίζει στη Φενέρ, δεν μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος πλέι-μέικερ. Στη συγκεκριμένη θέση λοιπόν, όπου υπάρχουν ακόμη οι Γιοκουμπάιτις και Λαπροβίτολα, δεν είναι σίγουρο ότι η Μπαρτσελόνα ανέβηκε επίπεδο.

Αντίθετα, η φροντ-λάιν δείχνει όντως αναβαθμισμένη, παρά την αποχώρηση του Ντέιβις για το Μιλάνο, καθώς ο Βέσελι είναι αποδεδειγμένα ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στην Ευρώπη.

Επίσης, ο Κάλινιτς θα προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του glue guy, που έλειπε πέρυσι από την Μπάρτσα και λογικά θα τη βοηθήσει να αποκτήσει ένα πιο σκληρό αμυντικό προφίλ.

Προγνωστικά EuroLeague: Χωρίς Μίροτιτς και Κούριτς

Από την άλλη βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Καταλανοί έχουν ξεκινήσει τη φετινή σεζόν με τον Νίκολα Μίροτιτς στα πιτς και μένει αυτό να φανεί πόσο θα τους στοιχίσει σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα. Ήδη η Μπαρτσελόνα μετράει δύο ήττες στα πρώτα τέσσερα επίσημα ματς.

Έχασε στον τελικό του Supercopa από τη Ρεάλ στην παράταση. Έχασε και στην πρεμιέρα της ACB από την Γκραν Κανάρια. Στο τελευταίο της παιχνίδι, η ομάδα του Σάρας κέρδισε στο Παλάου Μπλαουγκράνα την Μπασκόνια για το ισπανικό πρωτάθλημα, ωστόσο τραυματίστηκε ο κορυφαίος σουτέρ των Καταλανών, Κάιλ Κούριτς και θα απουσιάσει από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εξάλλου, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κόρι Χίγκινς χρειάζεται ειδική μεταχείριση, καθώς πέρυσι έκανε χειρουργείο για να αντιμετωπίσει την πελματιαία απονευρωσίτιδα, που τον ταλαιπωρούσε, με συνέπεια να μείνει εκτός δράσης τρεις μήνες. "Το ιατρικό επιτελείο μας έχει συστήσει να τον χρησιμοποιούμε όσο λιγότερο γίνεται. Έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο και έχει συμφωνήσει με αυτό. Δεν έχει πρόβλημα τραυματισμού, όμως ο στόχος μας είναι να βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα στο δεύτερο μισό της σεζόν", ξεκαθάρισε ο Λιθουανός κόουτς για τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου κόντρα στην Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός στον αντίποδα ταξίδεψε πάνοπλος στην Καταλονία και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αφού κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, επικρατώντας του Παναθηναϊκού, στο τελικό του Σούπερ Καπ που διεξήχθη στη Ρόδο.

Οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν τον επιτυχημένο κορμό, που τους έφτασε την περσινή σεζόν μία ανάσα από τον τελικό του Final-4 και έκαναν λίγες, αλλά ποιοτικές διορθωτικές κινήσεις. Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει συνέχεια από πέρυσι, έχει τις ίδιες αρχές και αναμένεται σε αυτή την εκκίνηση της σεζόν να έχει πλεονέκτημα έναντι αντιπάλων, που άλλαξαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το ρόστερ τους.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Με όπλο λοιπόν την ομοιογένεια και τη χημεία του, ο Ολυμπιακός αναμένεται απόψε απόλυτα ανταγωνιστικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Άλλωστε, το Παλάου Μπλαουγκράνα είναι μία έδρα που δεν τρομάζει τους "ερυθρόλευκους". Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε εκεί τόσο το 2018, όσο και το 2020. Επίσης, πέρυσι ηττήθηκε στον πόντο μετά από παράταση. Στοιχηματικά λοιπόν, το διπλό των νταμπλούχων Ελλάδος σε τιμές ακόμη και πάνω από το 3.00 έχει αξία και αξίζει το ρίσκο.

Σε ατομικό επίπεδο, από την πλευρά της Μπαρτσελόνα έχει ενδιαφέρον το Over 8,5 πόντοι του Σερτάτς Σανλί. Ο Τούρκος σέντερ είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των Καταλανών με 15,5 πόντους κατά μέσο όρο στα πρώτα τέσσερα επίσημα ματς. Στον τελικό του Supercopa με τη Ρεάλ είχε 18 πόντους και στην ήττα από την Γκραν Κανάρια 21. Ο Σανλί εκτελεί εξαιρετικά με πρόσωπο στο καλάθι και έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα μοντέρνο stretch πεντάρι. Στο 1.95 να σημειώσει πάνω από 8 πόντους απόψε.

Από εκεί και πέρα, εφικτό μοιάζει το Over 1,5 ασίστ του Μουσταφά Φαλ σε απόδοση 1.87. Στον Ολυμπιακό αρέσει πολύ να ακουμπάει την μπάλα στον ψηλό του και να παίζει από μέσα προς τα έξω. Ο θηριώδης Γάλλος σέντερ είναι ένας παίκτης που μοιράζει καλά την μπάλα στη weak side και όταν η αντίπαλη άμυνα αποφασίσει να στείλει βοήθεια, θα δει τον ελεύθερο παίκτη. Με τον Παναθηναϊκό, ο Φαλ ήταν ο καλύτερος δημιουργός του Ολυμπιακού, δίνοντας πέντε ασίστ! Στο περσινό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη είχε δύο.

Τέλος, στη λογική ενός fun bet μπορεί ασφαλώς να κυνηγήσουμε την πιθανότητα να ξεκινήσει τη σεζόν στη EuroLeague με double-double ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του και πραγματικά κάνει τα πάντα και στις δύο μεριές του παρκέ. Στον τελικό του Σούπερ Καπ, έγραψε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ σε λιγότερο από 29 λεπτά συμμετοχής. Απόψε ίσως παίξει και περισσότερο, άρα ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να επαληθεύσει το 7.80!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

  • 2 (απόδοση 3.00), 21:30
  • Σανλί Over 8,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 21:30
  • Φαλ Over 1,5 ασίστ (απόδοση 1.87), 21:30
  • Βεζένκοβ double-double (απόδοση 7.80), 21:30
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ