ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Μπαρτσελόνα - Ντιναμό Κιέβου: Αλλη ψυχολογία, άλλη ομάδα με τον Φάτι για τον διπλασιασμό

Ο άσος της Μπαρτσελόνα, Ανφου Φάτι κόντρα στη Βαλένθια
Ο Ανσου Φάτι © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και ψάχνει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Αν μη τι άλλο πρωτόγνωρο για την Μπαρτσελόνα να ξεκινάει τον όμιλο του Champions League με δύο ήττες και να απειλείται με αποκλεισμό από τη φάση των "16". Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μπαρτσελόνα είχε να ξεκινήσει τη σεζόν με δύο κολλητές ευρωπαϊκές ήττες από το 1972, όταν είχε χάσει στον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA και τα δύο παιχνίδια κόντρα στην Πόρτο.

Απόψε πάντως, οι "μπλαουγκράνα" έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα διόρθωσης απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου (19:45 Cosmote Sport 2 HD, Live από το SPORT24), που θεωρητικά και πρακτικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Αυτό αποτυπώνεται και στις αποδόσεις του σετ, με τις στοιχηματικές εταιρίες να προσφέρουν καθαρό φαβορί τον άσο στο 1.25.

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 20/10: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για την Μπαρτσελόνα δεν ήταν τόσο οδυνηρό ότι έχασε τα πρώτα δύο ματς στον όμιλο με 3-0 από την Μπάγερν και την Μπενφίκα, όσο το γεγονός ότι η εικόνα της ήταν αποκαρδιωτική. Είναι ενδεικτικό ότι τελείωσε και τα δύο 90λεπτα χωρίς τελική στο στόχο!

Το να βλέπεις βέβαια την Μπαρτσελόνα να ηττάται back to back και μάλιστα σε όμιλο είναι πραγματικά κάτι σπάνιο. Είναι εντυπωσιακό ότι οι τέσσερις ήττες που έχει υποστεί στα τελευταία πέντε παιχνίδια της (0-1-4) στο Champions League (Γιουβέντους, Παρί, Μπάγερν, Μπενφίκα), είναι όσες είχε γνωρίσει μαζί στα προηγούμενα 39 (25-10-4)!

Φυσικά, οι διαδοχικές αποτυχίες έφεραν γκρίνια και κατέστησαν επισφαλή τη θέση του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος ωστόσο σε πείσμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας παραμένει κανονικά στον πάγκο των Καταλανών.

Αλλάζει το κλίμα η επιστροφή του Φάτι

Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα μετά τη διακοπή κέρδισε στο Καμπ Νου με 3-1 τη Βαλένθια για τη La Liga και για πρώτη φορά φέτος έδειξε σημάδια βελτίωσης. Στη δημιουργία θετικού κλίματος μετά από καιρό έχει βοηθήσει σημαντικά η επιστροφή του Ανσου Φάτι, ο οποίος με το καλημέρα αποδεικνύεται επιδραστικός στο παιχνίδι της Μπάρτσα.

Ο θαυματουργός νεαρός βοήθησε καταλυτικά την Μπαρτσελόνα να ανατρέψει το 0-1 (5’) της Βαλένθια, αφού αρχικά ισοφάρισε στο 23’ και εν συνεχεία κέρδισε πέναλτι για το 2-1 (41’).

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 20/10: Στοιχηματική πρόταση

Για την Μπαρτσελόνα η νίκη επί των Ουκρανών είναι μονόδρομος απόψε προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στους "16". Παράλληλα θέλει για πρώτη φορά να κάνει φέτος δύο διαδοχικές νίκες για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και χωρίς άλλη μουρμούρα στο clasico της Κυριακής με τη Ρεάλ.

Η Ντιναμό του Μιρτσέα Λουτσέσκου, αν και πρωτοπόρος του ουκρανικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 9-2-0 δεν είναι κάποιο μέγεθος που τρομάζει. Στις πρώτες δύο αγωνιστικές του Champions League δεν έβαλε καν γκολ, έχοντας μόλις 38% κατοχή και μόνο 8 τελικές. Η παράδοσή της επί ισπανικού εδάφους είναι αρνητική (1-5-9) και απέναντι στους Καταλανούς έχει απολογισμό 3-1-8 με γκολ 16-24.

Η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να έχει ορισμένες σημαντικές απουσίες (Πέδρι, Αραούχο, Ερικ Γκαρθία), ωστόσο με την επάνοδο του Αγούερο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή με τη Βαλένθια και κυρίως με τον Φάτι πλέον σε ρόλο μπροστάρη μπορεί να φτάσει στο ζητούμενο, δηλαδή σε μία νίκη ανάκαμψης.

Ο άσος όπως είπαμε πληρώνει χαμηλά (1.25), ωστόσο σε συνδυασμό με γκολ του Φάτι διπλασιάζει.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου: 1 και να σκοράρει ο Φάτι (απόδοση 2.00), 19:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ