BIG GAMES BET

Μόνο αν βρει γκολ θα έχει τύχη η Ελλάδα, ειδικό στοίχημα σε τιμές άνω του διπλασιασμού

Η εθνική Ελλάδος κόντρα στη Γεωργία
Η εθνική Ελλάδος EUROKINISSI SPORTS

Η εθνική Ελλάδος δίνει απόψε στη Σουηδία το πιο κρίσιμο παιχνίδι της στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ειδικό στοίχημα με αξία σε τιμές άνω του διπλασιασμού.

Η Ελλάδα ιδανικά χρειάζεται νίκη απόψε στη Στοκχόλμη (12/10, 21:45, COSMOTE Sport 1, OPEN και Live από το SPORT24) για να μπει γερά στο κόλπο της πρώτης δυάδας, ωστόσο ακόμη και με ισοπαλία δεν χάνεται, δεδομένου ότι έχει μπροστά της τα εντός έδρας ματς με Ισπανία και Κόσοβο, ενώ αντίστοιχα η Σουηδία στις δύο τελευταίες στροφές παίζει εκτός με Γεωργία και Ισπανία. Αυτήν τη στιγμή η Εθνική μας βρίσκεται στο -3 από τη Σουηδία και στο -4 από την Ισπανία, επομένως μίνιμουμ στόχος της στα τρία ματς που απομένουν θα πρέπει να είναι οι επτά βαθμοί για να μπορέσει να μπει σφήνα ανάμεσά τους.

Το αήττητο σερί και η θετική παράδοση

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι αήττητο σε επίσημο ματς ακριβώς δύο ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά έχασε στις 12 Οκτωβρίου του 2019 από την Ιταλία με 2-0 για τα προκριματικά του Euro 2020. Εκτοτε, σε 14 επίσημα παιχνίδια μετράει οχτώ νίκες και έξι ισοπαλίες με 18-7 γκολ.

Επίσης, η Εθνική μας διατηρεί θετική παράδοση κόντρα στη Σουηδία, αφού σε επτά συναντήσεις έχει απολογισμό 3-3-1 (5/7 G/G). Η μοναδική ήττα της Ελλάδας από τους Σουηδούς είναι εκείνη στην τελική φάση του Euro 2008, επί Οτο Ρεχάγκελ, με 2-0 με τα γκολ των Ιμπραΐμοβιτς και Χάνσον.

Ένα γκολ το βρίσκει η Ελλάδα

Στα αξιοσημείωτα επίσης για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο καταφέρνει και σκοράρει σταθερά εκτός έδρας. Παρότι το δημιουργικό κομμάτι δεν είναι το δυνατό της στοιχείο, η Εθνική μας έχει τον τρόπο να βρίσκει τουλάχιστον ένα γκολ και σκοράρει οχτώ σερί ματς εκτός έδρας (φιλικά και επίσημα). Τελευταία φορά, που έμεινε άσφαιρη η Ελλάδα εκτός έδρας, ήταν στο ματς με τη Σλοβενία (0-0) για το Nations League τον περσινό Σεπτέμβριο.

Και η Σουηδία ασφαλώς σκοράρει με εξαιρετική συνέπεια. Στα τελευταία 15 παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης δεν βρήκε δίχτυα μόνο στο 0-0 με την Ισπανία στην τελική φάση του Euro 2020, σε μία αναμέτρηση βέβαια που έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κερδίσει τη Ρόχα. Η ποιότητά της είναι αδιαμφισβήτητη και αντικατοπτρίζεται και στο FIFA ranking, όπου βρίσκεται στην 18η θέση, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι 46η.

Ποιοτική μεσοεπιθετικά η Σουηδία

Συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στο Κόσοβο, ο Γιάνε Αντερσον θα κάνει δύο αλλαγές στην 11αδα του. Θα περάσει στη θέση του τιμωρημένου Κουλουσέφσκι τον Κουάισον, που είχε σκοράρει στην ήττα της Σουηδίας με 2-1 από την Ελλάδα στον πρώτο γύρο και φυσικά θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον αρχηγό/στόπερ Λίντελεφ αντί του Νίλσον.

Η Σουηδία παίζει με κλασικό 4-4-2, έχοντας δύο πολύ κοντρολαρισμένους χαφ, τον Εκνταλ και τον Ολσον, που έχουν την ευχέρεια να προωθούν κάθετα την μπάλα. Δύο εξτρέμ, τον Φόρσμπεργκ και τον Κλάεσον, που έχουν έφεση στο σκοράρισμα και ασφαλώς το νέο μεγάλο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Αλεξάντερ Ισακ, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει κρότο με τις εμφανίσεις του. Προσοχή θα χρειαστεί και ο αριστερός μπακ, Αουγκούστινσον, καθώς είναι ένας ακραίος αμυντικός με πολύ επιθετική λογική. Γενικά, είναι μία ομάδα που μπορεί να ανεβάσει το τέμπο και παίζοντας στην κατάμεστη «Αρένα των Φίλων» (43.000 θεατές, αναμένονται και 1.500 Έλληνες) είναι δεδομένο πως θα ασκήσει πίεση στην εθνική μας.

Η Ελλάδα για να επιβιώσει στη Σόλνα, θα πρέπει αφενός να ελέγξει το ρυθμό για να μη δεχθεί κατά κύματα επιθέσεις, αφετέρου να σκοράρει, διότι με την ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά οι Σουηδοί, δεν θα είναι εύκολο να τους κρατήσει στο μηδέν. Το G/G προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ, ακόμη και άνω του 2.10, συνεπώς μπορεί να αποτελέσει μία επιλογή με αξία.

ΠΡΟΤΑΣΗ
21:45 Σουηδία – Ελλάδα: G/G (2.10)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ