ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Με κόντρα παράδοση στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, ώρα να βγει μπροστά ο Παπαγιάννης στο 1.88

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μαρκάρει τον Τζέισον Γκρέιντζερ
Ο Γιώργος Παπαγιάννης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει στη Βιτόρια και απόψε ολοκληρώνει την ισπανική διαβολοβδομάδα του στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ. Παιχνίδι πρόκληση για τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Τσάμπα ήττα στη Βιτόρια για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι "πράσινοι" έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και παρότι αρχικά πληγώθηκαν από τα τρίποντα της Μπασκόνια, είχαν τη δυνατότητα να φύγουν νικητές από τη χώρα των Βάσκων. Το τελικό 81-79 αφήνει τελικά μία πικρή γεύση διότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σε καμία περίπτωση δεν ήταν χειρότερος της αντιπάλου και μπορούσε να κερδίσει χωρίς να χρειάζεται στο τέλος buzzer beater από τον Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο πως πλήρωσε την αδυναμία του στα ριμπάουντ. Το "τριφύλλι" κατέβασε μόλις 26 ριμπάουντ, δηλαδή 12 λιγότερα από την Μπασκόνια. Το χειρότερο όμως ήταν ότι επέτρεψε στους Βάσκους να ανανεώσουν 15 φορές την επίθεσή τους! Από αυτά τα 15 επιθετικά ριμπάουντ, τα τρία ήρθαν το τελευταίο δίλεπτο και μετατράπηκαν σε εύστοχες βολές για την Μπασκόνια, η οποία στο φινάλε του αγώνα δεν είχε άλλον τρόπο να σκοράρει.

Ωρα να βγει μπροστά ο Παπαγιάννης

Κόντρα στη Ρεάλ, η οποία έχει στις τάξεις της τον θεόρατο Ταβάρες και κατεβάζει ως ομάδα πάνω από 38 ριμπάουντ ανά αγώνα, είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν καλά τα box out και ασφαλώς να βγει μπροστά ο Παπαγιάννης, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει πολύ μουδιασμένα τη σεζόν. Ο διεθνής σέντερ είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ταβάρες και από την απόδοσή του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το "τριφύλλι" στη Μαδρίτη, καθώς Φλόιντ, Εβανς και Γουάιτ δεν έχουν το μέγεθος να τα βάλουν με το… θεριό από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Με δεδομένο ότι ο Ταβάρες μένει στο παρκέ από τον Πάμπλο Λάσο πάνω από 25 λεπτά ανά ματς, θα υποχρεωθεί και ο Δημήτρης Πρίφτης να αυξήσει το χρόνο του Παπαγιάννη, ο οποίος είχε 11 ριμπάουντ κόντρα στη Μονακό σε 24:49 και οχτώ ριμπάουντ με την Μπασκόνια σε λιγότερο από 14 λεπτά συμμετοχής. Το να βρει τουλάχιστον επτά "σκουπίδια" απέναντι στη Ρεάλ προσφέρεται στο 1.88

Με κόντρα παράδοση - Κλειδί να μην ξεφύγει το σκορ

Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (15/10 22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση δεδομένης της αρνητικής παράδοσης, που έχει το "τριφύλλι" επί ισπανικού εδάφους. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η Ρεάλ μετράει 12 σερί νίκες απέναντι στους "πράσινους" ανεξαρτήτως έδρας. Τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί των Μαδριλένων ήταν τον Απρίλιο του 2018, στο ΟΑΚΑ, στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν.

Η Ρεάλ πάντως δεν είναι άτρωτη. Αυτό φάνηκε τόσο στην ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όσο και στο τελευταίο της παιχνίδι με τη Μονακό. Κόντρα στους Μονεγάσκους έφτασε να προηγείται στο δεύτερο δεκάλεπτο με διαφορά 25 πόντων και τρία λεπτά πριν τη λήξη βρέθηκε κάτω με 81-83 (!), για να κερδίσει τελικά 94-86 χάρη σε ένα καθοριστικό τρίποντο του Ρούντι 62 δεύτερα πριν το φινάλε, με το σκορ στο 86-84.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να έχει τύχη θα πρέπει να κρατήσει το σκορ χαμηλά, διότι αν το όριο της νίκης ξεφύγει πολύ πάνω από τους 80 πόντους δεν θα είναι εύκολο να ακολουθήσει. Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης σημείωσε μόλις 69,4 πόντους κατά μέσο όρο. Υπό αυτό το πρίσμα το under 163,5 στο 1.70 είναι μία λογική επιλογή.

ΠΡΟΤΑΣΗ
22:00 Ρεάλ – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Παπαγιάννης 7+ ριμπάουντ (1.88)
22:00 Ρεάλ – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Under 163,5 (1.70)

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ