DAILY BET

Με Γιλμάζ και στόχο μία εμφατική νίκη η Τουρκία

Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει γκολ σε ματς με τη φανέλα της Τουρκίας κόντρα στην Ολλανδία
Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει σε ματς με τη φανέλα της Τουρκίας κόντρα στην Ολλανδία ©2021 MURAD SEZER/POOL PHOTO VIA ASSOCIATED PRESS

Τα φιλικά των Εθνικών ομάδων συνεχίζονται. Οι Τούρκοι και οι Ουκρανοί προετοιμάζονται για το Euro αντιμετωπίζουν κατώτερους αντιπάλους και έχουν για πολλούς λόγους την ανάγκη να επιστρέψουν στις νίκες. Σε δύο επιλογές ποντάρει για απόψε ο Τσάρλυ.

Στο Πάντερμπορν απέναντι στην εξαιρετικά αδύναμη Μολδαβία οι Τούρκοι θα δώσουν την δική τους πρόβα τζενεράλε για τα τελικά του Euro. Βρίσκονται στον πρώτο όμιλο με Ιταλία, Ουαλία και Ελβετία και την επόμενη Παρασκευή στο Ολίμπικο θα ανοίξουν την διοργάνωση με αντίπαλο την ομάδα του Μαντσίνι. Προέρχονται από δύο φιλικά που δεν εντυπωσίασαν. Κέρδισαν 2-1 το Αζερμπαϊτζάν την περασμένη Τετάρτη και έμειναν στη λευκή ισοπαλία με την Γουινέα την περασμένη Κυριακή.

Με τον ηγέτη Γιλμάζ στην κορυφή της επίθεσης

Σε παιχνίδια όμως που ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σενιόλ Γκιουνέζ έκανε πειράματα. Επειδή είναι το τελευταίο τεστ των Τούρκων ενόψει Euro αναμένεται σήμερα μία ενδεκάδα που θα είναι κοντά σε αυτήν που υπολογίζει για βασική στο τουρνουά. Ο καυτός Γιλμάζ που οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη Λιλ αναμένεται να ξεκινήσει στο σημερινό παιχνίδι όπως και αρκετοί από τους βασικούς που δεν αγωνίστηκαν στα τελευταία δύο φιλικά.

Δοκιμές οι αδύναμοι Μολδαβοί

Οι Μολδαβοί είναι πολύ αδύναμοι. Στα δύο τελευταία τους επίσημα παιχνίδια ταπεινώθηκαν. Έχασαν με 8-0 από την Δανία και 4-1 εντός από το Ισραήλ. Μέσα σε όλο αυτό το χάλι της Μολδαβίας προσθέστε πως στο αποψινό φιλικό ο τεχνικός τους Μπόρντιν αναμένεται να κάνει δοκιμές. Άφησε εκτός του κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Μολδαβίας, Επουρεάνου, και τον βασικός μέσο Καρπ. Οι Τούρκοι απέναντι σε έναν πολύ αδύναμο αντίπαλο θα ψάξουν για μία εμφατική εμφάνιση που θα σώσει ψυχολογία για το Euro. Νίκη τους με ασιατικό χάντικαπ -2 δίνεται πάνω από το 1.95 στις περισσότερες εταιρίες. Δηλαδή σε νίκη των Τούρκων με δύο τέρματα διαφορά έχουμε επιστροφή χρημάτων.

Ζήτησε νίκες στα δύο φιλικά που μένουν ο Σεφτσένκο

Δύο φιλικά με Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο έχουν να δώσουν οι Ουκρανοί για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το Euro. Σε μία διοργάνωση που έχουν φιλοδοξία να φθάσουν μακριά, καθώς βρίσκονται στον βατό τρίτο όμιλο με Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία και Ολλανδία. Τα νέα για τον Σεφτσένκο είναι άσχημα καθώς τέθηκαν νοκ άουτ οι Κονοπλιάνκα και Κοβαλένκο. Οι Ουκρανοί προέρχονται από την ισοπαλία 1-1 με γκολ στις καθυστερήσεις του Τσιγκάνκοφ στο φιλικό με το Μπαχρέιν. Αποτέλεσμα που δημιουργεί σήμερα την ανάγκη να κάνουν μία καλή εμφάνιση και να επιστρέψουν στις νίκες. Ο Σεφτσένκο μάλιστα πίεσε με τις δηλώσεις του τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας πως τα αποτελέσματα στα φιλικά έχουν επίπτωση στην συνολική βαθμολογία της UEFA και πρέπει άμεσα να σοβαρευτούν.

Οι Ουκρανοί με το τέρμα του Τσιγκάνκοφ στις καθυστερήσεις με το Μπαχρέιν συμπλήρωσαν 15 παιχνίδια σε ουκρανικό έδαφος που έχει πετύχει έστω ένα τέρμα. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ και δείχνει την πρόοδο που έχουν κάνει επί ημερών Σεφτσένκο. Υποδέχονται την Βόρεια Ιρλανδία που στα 11 τελευταία παιχνίδια φιλικά και επίσημα μέχρι το νικηφόρο φιλικό της περασμένης Κυριακής με 3-0 στην Αυστρία απέναντι σε μία πειραματική ομάδα που χρησιμοποίησε η Μάλτα, δεν είχε καταφέρει ούτε να κερδίσει ούτε να σκοράρει πάνω από 1 τέρμα.

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για το Euro, οι Βορειοϊρλανδοί κάνουν πειράματα. Ο άσος στο 1.70 ασφαλώς και έχει ενδιαφέρον.

20:00 Τουρκία - Μολδαβια: 1 με ασιατικό -2

21:00 Ουκρανία - Β. Ιρλανδία: 1

TAGS DAILY BET ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ