BIG GAMES BET

Με ένα combo στο 2.00 και τρία ειδικά στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Σάσα Βεζένκοβ μονομαχεί με τον Ντέρικ Γουίλιαμς στον τελικό του Σούπερ Καπ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό
Ο Σάσα Βεζένκοβ μονομαχεί με τον Ντέρικ Γουίλιαμς στον τελικό του Σούπερ Καπ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για την Basket League, στο πρώτο ουσιαστικά “αιώνιο” ντέρμπι της σεζόν (19:15 ERT3, Live από το SPORT24). Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και στις αρχές Οκτωβρίου στον τελικό του Σούπερ Καπ, ωστόσο το "τριφύλλι" είναι πολύ διαφορετική ομάδα τώρα.

Το αποψινό παιχνίδι έχει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός κουβαλάει την ήττα από τον Άρη, στο Nick Galis Hall, ουσιαστικά ψάχνει το 2/2 απέναντι στον Ολυμπιακό, στη regular season για να ανατρέψει την ισχύουσα κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή επικρατήσουν απόψε οι "ερυθρόλευκοι", τότε θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα μετράει οκτώ διαδοχικές νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, αν συνυπολογίσουμε και τον κερδισμένο τελικό του Σούπερ Καπ πριν δύο μήνες. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρώτο περσινό ντέρμπι για την Basket League, μέσα στο ΣΕΦ. Στη συνέχεια όμως επικράτησε δύο φορές για τη EuroLeague. Έσπασε την έδρα των "πράσινων" στην κανονική διάρκεια της Basket League. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-0 και πήρε και το κύπελλο, νικώντας στον τελικό το "τριφύλλι".

Στην καλύτερή του φόρμα ο Παναθηναϊκός

Βέβαια, ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με το περσινό σύνολο, αφού το καλοκαίρι προχώρησε σε ανοικοδόμηση του ρόστερ. Η εικόνα στην αρχή της σεζόν ήταν ανησυχητική, όμως η διοίκηση έδειξε την απαιτούμενη υπομονή και η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει πλέον ανεβάσει αισθητά την απόδοσή της.

Φυσικά, στην αγωνιστική βελτίωση των "πράσινων" κομβικό ρόλο έχει παίξει η επιστροφή του Νέιτ Γουόλτερς και η έξτρα προσθήκη του Ντούειν Μπέικον, ο οποίος μαζί με τον Ντέρικ Γουίλιαμς συνθέτει μία διπλή επιθετική απειλή, που κάνει πολύ πιο απρόβλεπτο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός, παρότι έχει τραυματία τον Μάριους Γκριγκόνις, βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα από το ξεκίνημα της σεζόν. Μετά τη βαριά ήττα από τη Φενέρ στην Πόλη, ακολούθησε ένα σερί πέντε νικών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Οι "πράσινοι" έχτισαν ψυχολογία, κερδίζοντας τη Βίρτους Μπολόνια και τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ, ωστόσο την Παρασκευή, με το διπλό στο Κάουνας, έστειλαν το μήνυμα ότι φέτος θα είναι σοβαροί παίκτες στη EuroLeague.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Ζάλγκιρις, σημειώνοντας 81 πόντους σε μία άμυνα, που είχε κρατήσει στους 62 το Μιλάνο, στους 72 την Μπαρτσελόνα και στους 65 τη Βίρτους. Ασφαλώς, πρώτα βιολιά για τους "πράσινους" ήταν οι Γουίλιαμς και Μπέικον, που σημείωσαν μαζί 44 πόντους!

Παραμένει φαβορί ο Ολυμπιακός

Παρά την ολοφάνερη άνοδο του Παναθηναϊκού, οι μπουκ εξακολουθούν να θεωρούν καθαρό φαβορί τον Ολυμπιακό, βγάζοντας το βασικό line στους 8,5 πόντους. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός είναι ένα στρωμένο από πέρυσι σύνολο, σε αντίθεση με τους "πράσινους", που ακόμη βρίσκονται σε φάση εξέλιξης.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και στους "ερυθρόλευκους". Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμη τίποτα από τον Αϊζάια Κάνααν και γενικά αντιμετωπίζει ένα θεματάκι με το δεύτερο ροτέισον. Επίσης, μετά την ήττα στο Τελ Αβίβ, ήρθε την Πέμπτη και η ήττα από την Εφές στην Πόλη. Και στα δύο ματς, ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει τους δικούς του όρους για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέταρτο σαν να ξέμεινε από ενέργεια. Με την Εφές το επί μέρους σκορ της τέταρτης περιόδου ήταν 30-18 και με τη Μακάμπι 27-15. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίστηκε και στο παιχνίδι με τη Βαλένθια, όπου το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν 11-25.

Για τον Ολυμπιακό λοιπόν, είναι κομβικό να διαχειριστεί σωστά τις δυνάμεις του και να κλείσει δυνατά την αναμέτρηση, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του ΣΕΦ και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Μπορεί πέρυσι να μην έπαιζε ιδιαίτερο ρόλο το πλεονέκτημα έδρας, φέτος όμως με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός, η πρώτη θέση στη regular season είναι σαφώς πιο σημαντικό αβαντάζ εν όψει των πλέι οφ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, με βάση το μομέντουμ των δύο ομάδων, το χάντικαπ που αγγίζει τους 10 πόντους κρίνεται λίγο τσιμπημένο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι χαμένος από χέρι, όπως δείχνουν οι αποδόσεις και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 10,5 πόντων για να μας επιστρέψει απόδοση 1.70. Αν ζητήσουμε παράλληλα κι ένα βατό Over 143,5 πόντων φτάνουμε σε τιμές διπλασιασμού.

Στο Σούπερ Καπ το σκορ είχε μείνει πολύ χαμηλά, όμως τότε οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες. Στη δεδομένη φάση, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη επιθετική σιγουριά και ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ, κατά κανόνα, σκοράρει μίνιμουμ 80 πόντους. Πρέπει να σημειωθεί εξάλλου, ότι οι "πράσινοι" είναι από τις ομάδες επιπέδου EuroLeague, που αρέσκονται σε υψηλό pace και πάνε τα παιχνίδια τους συνήθως σε πάνω από 70 κατοχές.

Σε ατομικό επίπεδο, μπορούμε να πάμε με τους πόντους του Ντέρικ Γουίλιαμς, ο οποίος από την αρχή της σεζόν είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Παναθηναϊκού. Αν παρατηρήσουμε, σε όλες τις μεγάλες νίκες των “πράσινων” έκανε τη διαφορά. Με τη Ζάλγκιρις είχε 25 πόντους, με τη Βίρτους 26 και με την Μπασκόνια 16. Σε τιμές διπλασιασμού να ξεπεράσει απόψε τους 13, ενώ σκοράρει 15,7 κατά μέσο όρο στη EuroLeague.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, πρώτη σκέψη είναι πάντα ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο ηγέτης των πρωταθλητών Ελλάδος βγαίνει πάντα μπροστά στα κρίσιμα και χρησιμοποιείται συνήθως πάνω από 30 λεπτά από τον κόουτς Μπαρτζώκα. Ο Βεζένκοβ έχει φέτος τέσσερα double-double στη EuroLeague και πέρυσι έκανε double-double και στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο της Basket League. Επίσης, έκανε double-double στον τελικό του κυπέλλου, στον πρώτο από τους τρεις τελικούς για το πρωτάθλημα, αλλά και στο Σούπερ Καπ του Οκτωβρίου. Σε τιμές τριπλασιασμού να γράψει ξανά κόντρα στον Παναθηναϊκό διψήφια νούμερα σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Στα υπόψιν βεβαίως και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες των "ερυθρόλευκων" φέτος, με 9,6 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague. Ο Λαρεντζάκης εξιτάρεται από τα μεγάλα ματς και φωνάζει "παρών" ακόμη σε βραδιές, που μπορεί να μην τραβήξει το υπόλοιπο σύνολο. Είναι ενδεικτικό ότι είχε 13 πόντους κόντρα στην Εφές με 3/5 τρίποντα και 21 με τη Μακάμπι με 5/9. Στο 2.00 να σημειώσει πάνω από οκτώ απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 19:15

  • 2 +10,5 & Over 143,5 (απόδοση 2.00)
  • Ντέρικ Γουίλιαμς Over 13,5 πόντοι (2,00)
  • Σάσα Βεζένκοβ double-double (απόδοση 3.00)
  • Γιαννούλης Λαρεντζάκης Over 8,5 πόντοι (απόδοση 2.00)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ