STOIXIMAN BET

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός: Το 2.00 του Ουίλμπεκιν και οι συνθήκες για τo ειδικό στοίχημα στον Παπαγιάννη

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός: Το 2.00 του Ουίλμπεκιν και οι συνθήκες για τo ειδικό στοίχημα στον Παπαγιάννη

Δύο από τα μεγαλύτερα brand names του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα συναντηθούν για τον 5ο γύρο της Ευρωλίγκας στο Τελ Αβίβ. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι έχουν κοινή πορεία και αντίστοιχους προβληματισμούς στο ξεκίνημα της σεζόν. Σήμερα, ο ένας βλέπει τον άλλον ως φάρμακο για τις πληγές του.

Η Μακάμπι δεν έχει ακριβώς θέλξει με την απόδοση της στο ξεκίνημα της χρονιάς. Έκλεψε το ματς της πρεμιέρας από τη Μπάγερν στο Ισραήλ, ηττήθηκε καθαρά από τον Ερυθρό Αστέρα (στο Τελ Αβίβ) και την Αρμάνι για να κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα με νίκη στη Λυών, στην καλύτερη της εμφάνιση μέχρι τώρα στη σεζόν. Το ταξίδι στο Gan Ner και το υποχρεωτικό rotation (έμειναν εκτός οι Wilbekin, Williams, Lessort) για την ισραηλινή λίγκα δεν πήγε πολύ καλά μιας και η Γκιλμπόα κατάφερε να επανέλθει μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα και να πάρει τη νίκη, σκορπίζοντας προβληματισμό στις τάξεις της «ομάδας του λαού».

Όπως και ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι διαθέτει ένα τεράστιο και πολύ απαιτητικό fanbase το οποίο πιέζει συνεχώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κατάσταση που δεν λειτουργεί πάντα ευεργετικά. Οι πρωταθλητές του Ισραήλ όντως δεν αποδίδουν ιδιαίτερα καλό μπάσκετ αυτήν την περίοδο όμως έχουν δικαιολογίες. Ο Covid-19 χτύπησε την πόρτα τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενώ μερικά παιδιά (όπως ο Έβανς ή ο Τέηλορ) προσπαθούν να αφομοιωθούν στο περιβάλλον της Ευρωλίγκας ακόμα όντας πρωτοεμφανιζόμενοι στη διοργάνωση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξέρει να διαχειρίζεται στην πίεση. Στην πραγματικότητα η παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο αυτής της ομάδας. Παρ’όλα αυτά, μεγάλη μερίδα του τύπου στο Ισραήλ θεωρεί ότι τα επόμενα δύο παιχνίδια (με ΠΑΟ και Χαποέλ Ιερουσαλήμ) θα είναι καθοριστικά. Στη Μακάμπι άλλωστε έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν δυσκολεύονται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν (ο Γκάι Γκούντες είχε απομακρυνθεί το 2015, ο Κάτας τη σεζόν 2007-08 ενώ ακόμα και ο Μπλατ ήταν με το ένα πόδι εκτός μετά το 4-4 ρεκόρ στην αρχή της ιστορικής για το κλαμπ σεζόν 2013-14).

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σύνολο έχει εγγενείς διαφορές με τις προηγούμενες versions που είχε παρουσιάσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Η επίθεση της για την ώρα μοιάζει αρτηριοσκληρωτική και χαρακτηρίζεται από στατικότητα. Ένας από τους λόγους του προβλήματος είναι ότι υστερεί σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι μιας και φέτος στο ρόστερ δεν υπάρχουν –πέραν των δύο PGs- playmaking wings όπως ο Elijah Bryant (και σε δεύτερη φάση οι Zoosman-Dorsey) ή ο ψηλός τύπου Κάσπι που θα δει και θα εκτελέσει πάσες με τη μπάλα στο παρκέ. Ο Keenan Evans δείχνει ότι θα βελτιωθεί σιγά-σιγά ώστε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς δίπλα στον Ουίλμπεκιν ενώ ο Kameron Taylor ο οποίος έχει δείξει στη Γερμανία ότι έχει τις προδιαγραφές να αμυνθεί και να δημιουργήσει σε υψηλό επίπεδο, είναι ακόμα λίγο πίσω. Κάπως έτσι, όλο το βάρος της εναλλακτικής (πέραν του Ουίλμπεκιν) δημιουργίας έχει πέσει στον Νάναλι.

Τζέιμς Νάναλι: 2+ ασσίστ σε απόδοση 1.37 στη Stoiximan

Σκότι Ουίλμπεκιν: 2+ εύστοχα τρίποντα σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

Εκτός αυτού, η Μακάμπι δεν έχει ακόμα καταφέρει να πλησιάσει τα γνωστά αμυντικά standards του κόουτς στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Μάλιστα στο συγκεκριμένο κομμάτι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν ο τραυματισμός του Ζίζιτς δεν έφερνε στο Τελ Αβίβ τον Μathias Lessort. Οι Ισραηλινοί είναι η τελευταία ομάδα σε συχνότητα μπλοκ (BLK%) στη διοργάνωση και δυσκολεύονται να δώσουν stops στο «ζωγραφιστό». Το καλοκαίρι επένδυσαν το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων χρημάτων στο δίδυμο Ουίλιαμς-Ρέινολντς. Πρόκειται για δύο προικισμένους ψηλούς στο κομμάτι της προσωπικής φάσης, οι οποίοι όμως υστερούν στην άμυνα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Τα ψηλά σχήματα του κόουτς (χρησιμοποιεί μεγάλο κορμί στη θέση «3»)προσφέρουν μια σημαντική δυναμική στο αμυντικό ριμπάουντ όμως οι Ισραηλινοί χάνουν σε αθλητικότητα, ταχύτητα και επιδόσεις στο επιθετικό ριμπάουντ (17οι στη διοργάνωση αν και υπάρχει εδώ μια σκοπιμότητα καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει δώσει προτεραιότητα στο αμυντικό transition).

Άντζελο Καλοϊάρο: 3+ ριμπάουντ σε απόδοση 1.62 στη Stoiximan

O Παναθηναϊκός θα βρει απέναντι του μια ομάδα που διανύει αντίστοιχη πορεία και βιώνει ανάλογα με αυτόν προβλήματα. Η Μακάμπι έχει αρκετές αδυναμίες επάνω στις οποίες μπορούν να πατήσουν οι πράσινοι. Η μεθοδική εκτέλεση -από τους παίχτες όλων των γραμμών- στο ζωγραφιστό, η υπομονή για την ανεύρεση καλού περιφερειακού σουτ (οι Ισραηλινοί επιτρέπουν στον αντίπαλο ποσοστό 39.1% φέτος πίσω από τη γραμμή, νομίζω θυμόσαστε τι είχε κάνει πέρυσι σε αυτό το γήπεδο ο Νεμάνια Νέντοβιτς) και το low mistake παιχνίδι (χαμηλός αριθμός λαθών) θα αποτελέσουν σημαντικές παραμέτρους στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Nεμάνια Νέντοβιτς : 1+ εύστοχα τρίποντα σε απόδοση 1.24 στη Stoiximan

Πρωτίστως δε, ο Παναθηναϊκός οφείλει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του στο αμυντικό κομμάτι. Πρόκειται για ένα σύνολο με αρκετούς, πολύ ικανούς αμυντικούς παίχτες (Πέρι, Ρος, Ουάιτ). Είναι ακόμα πολύ πίσω σε όρους συνεργασιών και δεν αναφέρομαι μόνο στους υψηλούς χρόνους που σημειώνει η ομάδα στα αμυντικά rotations αλλά και σε πρωτογενή κομμάτια όπως οι 2 on 2 συνεργασίες ή αυτές που απαιτούν στιγμιαία ανάμειξη τρίτου παίχτη, για την αναχαίτιση της επιθετικότητας του αντιπάλου.

Γιώργος Παπαγιάννης: 1+ μπλοκ σε απόδοση 1.35 στη Stoiximan

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι χρειάζονται εργατοώρες για να οικοδομηθούν οι απαιτούμενοι αγωνιστικοί δεσμοί όμως σταδιακά ένα τέτοιο σύνολο, που χτίστηκε το καλοκαίρι για να παρουσιάσει ένα δυνατό αμυντικό αποτέλεσμα θυσιάζοντας ουκ ολίγες επιθετικές δεξιότητες στην κατεύθυνση του αυτή, οφείλει να δείξει βελτίωση. Αργή αλλά σταθερή βελτίωση. Ας ελπίσουμε ότι στο Τελ Αβίβ, αυτή η ομάδα θα βγάλει προς τα έξω ένα μέρος της σκληρής δουλειάς που κάνει πίσω από τα φώτα των προβολέων…

Η Ευρωλίγκα παίζει με Live Streaming* στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

TAGS STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ