XGOALS BET

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν: Προγνωστικά και Ανάλυση - Μπορεί να κοντράρει η Λιλ

Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Η Λιλ αδικείται από τη βαθμολογική της θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα και ψάχνει απόψε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει το μυαλό της και στο παιχνίδι με τη Ρεάλ για το Champions League. Παράδοση γεμάτη με under.

Το πρόγραμμα της Ligue 1 απόψε ολοκληρώνεται με το πολύ μεγάλο παιχνίδι της Λιλ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24), όπου οι Παριζιάνοι είναι φαβορί στο 1.85, την ώρα που άσος των πρωταθλητών παίζει σε τιμές άνω του 4.10.

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Παρί σαφώς και οδηγεί την κούρσα στο γαλλικό πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι φέτος θα ανακτήσει τα σκήπτρα της. Προέρχεται πάντως από την αποτυχία στο κύπελλο, καθώς αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Νις, μένοντας στο 0-0 στην κανονική διάρκεια, μέσα στο Parc des Princes. Δόθηκε λοιπόν ακόμη ένα δικαίωμα για να συντηρείται η δυσπιστία προς τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος μάλλον αναμένεται να αποχωρήσει από το Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γενικά, η Παρί από το ξεκίνημα της σεζόν δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που συνοδεύουν το υπέρλαμπρο ρόστερ της. Η ώρα βέβαια της πραγματικής κρίσης είναι τώρα. Σε δέκα μέρες ακολουθεί ο πρώτος αγώνας με τη Ρεάλ για το Champions League και φυσικά εκεί θα γίνει το πραγματικό μέτρημα για τους πρωτευουσιάνους.

Με τις επενδύσεις που έχει κάνει η Παρί, ακόμη και να ήθελε να το κρύψει, κανείς δεν θα την πίστευε, αν ισχυριζόταν ότι το Champions League δεν είναι ο βασικός της στόχος. Άπαντες γνωρίζουν ότι πρόκειται για το μεγάλο απωθημένο, τόσο των Αράβων που τη διοικούν, όσο και των οπαδών της. Ο Ποκετίνο λοιπόν γνωρίζει καλά πως θα κριθεί από την πορεία της Παρί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και όχι από την κατάκτηση της λίγκας, όπου οι Παριζιάνοι ακόμη και με δευτέρα στο κιβώτιο ταχυτήτων τους, έχουν χτίσει διαφορά δέκα βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ.

Προγνωστικά Γαλλία: Πλασματική η θέση της Λιλ

Η στιγμή λοιπόν αφήνει περιθώριο για σκέψεις κόντρας, διότι η Λιλ δεν είναι προφανώς μία τυχαία ομάδα. Είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας, που βρίσκεται και αυτή στις 16 καλύτερες της Ευρώπης την τρέχουσα σεζόν. Ήταν μάλιστα αήττητη 14 σερί επίσημα παιχνίδια, πριν χάσει απρόσμενα στην Μπρεστ, στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή.

Προφανώς, η βαθμολογία της χτυπάει άσχημα. Είναι προς το παρόν 11η και απέχει 10 ολόκληρους βαθμούς από την πρώτη τριάδα, που δίνει εισιτήριο στο επόμενο Champions League. Βέβαια, η θέση της κρίνεται πλασματική με βάση τα πεπραγμένα της στο γήπεδο. Το σύνολο του Γκουβερνέκ έχει συλλέξει 32 πόντους, όταν τα xPoints του, τα οποία προκύπτουν από τα xGoals, είναι 40,42! Δηλαδή, η Λιλ έχει μαζέψει τουλάχιστον οχτώ βαθμούς κάτω από αυτό που άξιζε βάσει xGoals.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η Παρί έχει τα κορυφαία xPoints στην κατηγορία με 46,62 και στη δεύτερη θέση είναι η Λιλ, μπροστά από ομάδες όπως η Νις (39,56), η Μαρσέιγ (37,80), η Μονακό (38,61), το Στρασβούργο (36,17), η Λυών (34,60) και η Ρεν (37,04), που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από τους λιλουά στην κατάταξη.

Η Λιλ λοιπόν και οφείλει και μπορεί να διορθώσει τη βαθμολογική της κατάσταση και σίγουρα το ματς με τον γαλαξία αστέρων της Παρί, αποτελεί πάντα την πιο μεγάλη πρόκληση της χρονιάς στις εντός συνόρων υποχρεώσεις.

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν: Στοιχηματική Πρόταση

Στα παραπάνω οφείλουμε να συνυπολογίσουμε ότι η Παρί έχει ξανά σοβαρές απουσίες (Σέρχιο Ράμος, Ικάρντι, Γκέιγ, Βαϊνάλντουμ, Νεϊμάρ) και ότι τρεις διεθνείς παίκτες της (Ντι Μαρία, Νάβας, Μαρκίνιος) έρχονται από κοπιαστικά ταξίδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το αυτό βέβαια ισχύει και για τον πρώτο σκόρερ της Λιλ, Ντέιβιντ, που είχε υποχρεώσεις με τον Καναδά. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε και την απουσία του έμπειρου φορ Γιλμάζ από την αποστολή των πρωταθλητών, καθώς ο Γκουβερνέκ έκοψε τον Τούρκο, για την οργισμένη αντίδρασή του στο ματς με την Μπρεστ, όταν έγινε αλλαγή με τον Μπεν Αρφά, ο οποίος μάλλον θα είναι βασικός απόψε.

Εν ολίγοις λοιπόν, έχουμε ένα ντέρμπι αποδείξεων για τη Λιλ, στο οποίο θα κατέβει με κουρασμένο τον πρώτο της σκόρερ και ένα τυπικό γαλλικό ματς για την Παρί, το οποίο δεν πρόκειται να επηρεάσει σοβαρά την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το πιθανότερο συνεπώς είναι, ότι οι αστέρες της θα είναι προσεκτικοί, αφού πλησιάζει η αναμέτρηση φωτιά με τη Ρεάλ. Με δεδομένο ότι στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις τους στην έδρα της Λιλ, για το πρωτάθλημα, έφεραν πέντε under 2,5, μπορούμε να στραφούμε στο συνδυαστικό 1Χ και Under 3,5 στο καλοπληρωμένο 2.60.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν: 1Χ & Under 3,5 (απόδοση 2.60), 21:45
TAGS XGOALS BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ