BIG GAMES BET

Λεβερκούζεν - Μπάγερν: Υπόσχονται σκορ και θέαμα στο 1.80

Ο άσος της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Ντέρμπι κορυφής στην Bundesliga μεταξύ Λεβερκούζεν και Μπάγερν. Παιχνίδι που υπόσχεται γκολ και θέαμα στο 1.80.

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Λεβερκούζεν και την Μπάγερν δεσπόζει στο αποψινό πρόγραμμα της Bundesliga (16:30 Novasports 2 HD, Live από το SPORT24). Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες οι Βαυαροί είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης στο 1.60, ωστόσο οι "ασπιρίνες" παίζουν φέτος ελκυστικό ποδόσφαιρο και αναμένεται να αντισταθούν σθεναρά.

Η Λεβερκούζεν άλλαξε προπονητή το καλοκαίρι, προσλαμβάνοντας τον Χεράρδο Σεοάνε από την πρωταθλήτρια Ελβετίας Γιουνγκ Μπόις. Ο Ελβετός τεχνικός προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις της Bundesliga και μέχρι στιγμής παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση της Μπάγερ.

Οι "ασπιρίνες" στα πρώτα δέκα επίσημα ματς της σεζόν για όλες τις διοργανώσεις έχουν ρεκόρ 8-1-1 και σκοράρουν κατά ριπάς. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν τη διακοπή η Λεβερκούζεν επικράτησε με 4-0 τόσο της Σέλτικ στο Europa League, όσο και της Αρμίνια Μπίλεφελντ στο πρωτάθλημα. Μοναδική της ήττα είναι το 3-4 από την Ντόρτμουντ σε ένα ματς που έσπασε καρδιές.

Κάνει τη διαφορά η τριάδα Σικ-Βιρτς-Ντιαμπί

Δυνατό σημείο της Λεβερκούζεν είναι η ταχύτητά της και η ευκολία με την οποία μπορεί να κάνει μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Γενικά, είναι μία ομάδα που της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και η πίεση ψηλά, είναι δηλαδή δείγμα κλασικής γερμανικής σχολής. Φυσικά στο ρόστερ ξεχωρίζει η τριάδα Σικ-Βιρτς-Ντιαμπί, που έχει σκοράρει φέτος 14 γκολ στην Bundesliga. Ο Τσέχος φορ έρχεται από ένα καταπληκτικό Euro και κάνει φέτος την κορυφαία σεζόν της καριέρας του με έξι γκολ στη λίγκα σε επτά αγωνιστικές. Ο 18χρονος Βιρτς αποτελεί το νέο μεγάλο ταλέντο του γερμανικού ποδοσφαίρου και ήδη έχει προκαλέσει κρότο με τις εμφανίσεις του, μετρώντας φέτος τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ σε έξι συμμετοχές στην πρωτάθλημα. Ξεχωριστός επίσης ο 22χρονος ταχύτατος εξτρέμ Ντιαμπί, δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάν στην εθνική Γαλλίας.

Τυχαία η ήττα της Μπάγερν από την Αϊντραχτ

Η Μπάγερν από την πλευρά της για ακόμη μία σεζόν αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με την έλευση μάλιστα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν φιλοδοξεί να επιστρέψει φέτος και στην κορυφή της Ευρώπης.

Το ρεκόρ των Βαυαρών την τρέχουσα σεζόν είναι 9-1-1 σε 11 επίσημα ματς. Πριν τη διακοπή οι πρωταθλητές Γερμανίας υπέστησαν απρόσμενη εντός έδρας ήττα (1-2) από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, σε ένα παιχνίδι πάντως που τα xGoals έγραψαν 2,18-0,39 υπέρ τους.

Αν η Λεβερκούζεν κάνει την έκπληξη τότε η Μπάγερν θα υποστεί δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2019. Τότε είχε χάσει κολλητά από Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ. Η Μπάγερν πάντως μετράει τέσσερις σερί νίκες κόντρα στις "ασπιρίνες" και μόλις δύο ήττες στα 12 τελευταία παιχνίδια τους.

Χωρίς προβλήματα επέστρεψαν οι διεθνείς της Μπάγερν

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η Μπάγερν έστειλε 18 παίκτες στις εθνικές ομάδες! Σκόραραν με την εθνική Γερμανίας οι Μίλερ, Γκνάμπρι και Μουσιάλα. Πρωταθλητές στο Nations League με τη Γαλλία στέφθηκαν οι Ερναντές, Παβάρ, Ουπαμεκανό. Γύρισε έγκαιρα από την εθνική Καναδά ο Ντέιβις και χωρίς θέματα ο Λεβαντόφσκι από την Πολωνία. Γενικά, ο Νάγκελζμαν είδε όλους τους διεθνείς του να επιστρέφουν χωρίς προβλήματα, επομένως μοναδική απουσία απόψε είναι μόνο ο τιμωρημένος Παβάρ.

Συμπερασματικά, η επιθετική διάθεση της Λεβερκούζεν, η οποία έχει κάνει φέτος ρεκόρ συλλόγου με 20 γκολ σε επτά αγωνιστικές, το γεγονός ότι η Μπάγερν σκοράρει τρία τέρματα ανά αγώνα αλλά και η μεταξύ τους παράδοση που δίνει πάντα παιχνίδια με σκορ και θέαμα (over 2,5 τα εννιά από τα τελευταία δέκα), μας οδηγεί στο over 3,5 σε απόδοση 1.80.

ΠΡΟΤΑΣΗ
16:30 Λεβερκούζεν - Μπάγερν: Over 3,5 (1.80)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ