ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Κλειδί η άμυνα για τον Ολυμπιακό για το 5.00 στη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη Euroleague επικρατώντας άνετα της Μπασκόνια και τώρα ετοιμάζεται για το πρώτο κρας τεστ της σεζόν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη Euroleague άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα, χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει πολύ υψηλά το σκορ, κέρδισε εμφατικά την Μπασκόνια με 75-50.

Προφανώς, όταν δεν επιτρέπεις στον αντίπαλό σου να ξεπεράσει τους 50 πόντους, εξακολουθείς να έχεις τις πιθανότητες υπέρ σου για τη νίκη, ακόμη κι αν δεν βρεθείς στην καλύτερή σου βραδιά επιθετικά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στις παρυφές των 30 πόντων, αφήνοντας μία γλυκιά αίσθηση σε όλους, παρότι ολοκλήρωσε το ματς με κάτω από 30% στο τρίποντο και με 62,5% στις βολές.

Οχτώ παίκτες με τουλάχιστον ένα κλέψιμο

Το εντυπωσιακό νούμερο στη στατιστική των "ερυθρόλευκων", πέρα από τις 20 ασίστ (μόνο η Μπαρτσελόνα με 28 είχε περισσότερες στην πρεμιέρα), ήταν τα 11 κλεψίματα που έκαναν. Αυτό το νούμερο αποδεικνύει προσήλωση στην άμυνα, ενέργεια, διάθεση και ασφαλώς μεταφράζεται σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Οχτώ από τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέναντι στην Μπασκόνια συνεισέφεραν τουλάχιστον ένα κλέψιμο, με τον σεσημασμένο "κλέφτη" Γιαννούλη Λαρεντζάκη να ηγείται της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας κλέβοντας συνολικά τρεις μπάλες. Ο διεθνής γκαρντ είχε τρία κλεψίματα και στη νικηφόρα πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League απέναντι στην ΑΕΚ, από τα συνολικά οχτώ που έκαναν σε αυτόν τον αγώνα οι "ερυθρόλευκοι".

Γενικά, ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του παίκτες (Λαρεντζάκης, Γουόκαπ, Παπανικολάκου, ΜακΚίσικ) που μπορούν να θυσιάσουν το κορμί τους, να βάλουν τα χέρια τους πάνω στην μπάλα, να γίνουν "ενοχλητικοί" στα αντίπαλα γκαρντ και να κάνουν τα περίφημα deflections. Με την Μπασκόνια λοιπόν να πατάει το παρκέ του ΣΕΦ, έχοντας μόνο έναν καθαρό πόιντ-γκαρντ, τον Γκρέιντζερ, ο Ολυμπιακός κατάφερε εύκολα να την "πνίξει".

Ασφαλώς, η αποστολή των "ερυθρόλευκων" κόντρα στη Ρεάλ (Παρασκευή 08/10 21:00, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού οι Μαδριλένοι διαθέτουν τρεις πρωτοκλασάτους χειριστές, τους Σέρχιο Γιουλ, Γουίλιαμς-Γκος και Τομά Ερτέλ, με τον τελευταίο πάντως να είναι διαχρονικά επιρρεπής στα λάθη (στην καριέρα του κάνει 4,14 λάθη ανά 40 λεπτά).

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός φανέρωσε το στίγμα του την πρώτη αγωνιστική και θα προσπαθήσει ξανά μέσα από την άμυνά του να ελέγξει το ρυθμό, να κλέψει μπάλες και να βρει εύκολα καλάθια. Το ενδεχόμενο στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague ο Ολυμπιακός να κάνει τα περισσότερα κλεψίματα, προσφέρεται στο 5.00 και αξίζει το ρίσκο.

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ