BIG GAMES BET

Ιταλία - Αργεντινή: Προγνωστικά και ανάλυση για το Finalissima 2022

Ο άσος της Αργεντινής Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στο Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στο Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ © 2022 GUSTAVO GARELLO/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Σούπερ Κύπελλο, Finalissima, ανάμεσα στην Ιταλία και την Αργεντινή.

Μετά από 29 ολόκληρα χρόνια το Σούπερ Κύπελλο ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής επιστρέφει με την ονομασία Finalissima. Ιταλία και Αργεντινή θα κοντραριστούν απόψε στο Γουέμπλεϊ σε ένα λαμπερό παιχνίδι, όπου και οι δύο θέλουν να το κερδίσουν για λόγους γοήτρου (21:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Η αναμέτρηση είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί ο νικητής.

Ιταλία - Αργεντινή: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ιταλία επιστρέφει μετά από οκτώ μήνες στο γήπεδο που κατέκτησε το Euro, κερδίζοντας την Αγγλία στα πέναλτι. Στο μεσοδιάστημα βέβαια, προέκυψαν διαδοχικές αποτυχίες για τη Σκουάντρα Ατζούρα, η οποία αρχικά τερμάτισε τρίτη στο Nations League μέσα στο Μιλάνο, χάνοντας στον ημιτελικό από την Ισπανία και εν συνεχεία βίωσε το απόλυτο σοκ του δεύτερου διαδοχικού αποκλεισμού από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αυτοκτόνησε στα τελευταία δύο ματς του ομίλου με Ελβετία εντός έδρας (1-1), όπου έχασε πέναλτι ο Ζορζίνιο στο 90' για το 2-1 και με Βόρεια Ιρλανδία εκτός έδρας (0-0).

Έχοντας προηγουμένως πετάξει ακόμη δύο βαθμούς στο εντός έδρας 1-1 με τη Βουλγαρία, η Ιταλία τερμάτισε τελικά δεύτερη πίσω από την Ελβετία και υποχρεώθηκε σε αγώνες μπαράζ. Όλοι περίμεναν ότι θα προκριθεί στον τελικό με την Πορτογαλία, όμως στον ημιτελικό του Παλέρμο, έχασε 0-1 από τη Βόρεια Μακεδονία με γκολ στο 92' και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα απουσιάσει σε δύο σερί Μουντιάλ!

Παρά την παταγώδη αποτυχία, ο Μαντσίνι παρέμεινε στη θέση του και θα προσπαθήσει να αναδιοργανώσει τους "ατζούρι" εν όψει της επόμενων προκλήσεων, όπως το Nations League 2022/23 (ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια μέσα στον Ιούνιο) και το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Στον αντίποδα, το κλίμα στην Αργεντινή είναι πολύ πιο ευχάριστο. Η Αλμπισελέστε κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα μέσα στη Βραζιλία κερδίζοντας στον τελικό τη Σελεσάο. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος των Αργεντινών μετά από 29 χρόνια!

Παράλληλα, η Αργεντινή εξασφάλισε δια περιπάτου την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ και με τον Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο της διανύει τις καλύτερες ημέρες της εδώ και δύο δεκαετίες, καθώς τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 31 αγώνων, το οποίο κρατάει από τον Ιούλιο του 2019!

Η Αλμπισελέστε θα κατέβει στο Finalissima με πολύ δυνατή αποστολή, αφενός διότι θέλει να διευρύνει το σερί της, αφετέρου γιατί επιδιώκει να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Μουντιάλ του Κατάρ. Άλλωστε, ένα ματς με την Ιταλία, αποτελεί πάντα μία πολύ σημαντική πρόκληση και σίγουρα δυνατό κριτήριο για τις δυνατότητες μίας ομάδας.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Σκαλόνι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Στον άσο θα είναι ο Εμιλιάνο Μαρτίνες της Αστον Βίλα. Δεξιός μπακ ο Ναχουέλ Μολίνα της Ουντινέζε και αριστερός ο Μάρκος Ακούνια της Σεβίλλης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να είναι οι Κριστιάν Ρομέρο (Τότεναμ) και Νικολάς Οταμέντι (Μπενφίκα). Στην τριάδα των χαφ προβάδισμα έχουν οι Λο Σέλσο (Βιγιαρεάλ), Ντε Πολ (Ατλέτικο) και ο Γκουίδο Ροντρίγκες (Μπέτις). Ο τελευταίος πρακτικά αντικαθιστά τον Παρέδες (Παρί Σεν Ζερμέν), που λείπει. Μπροστά, ο Σκαλόνι αναμένεται να πάει με την τριάδα Μέσι, Ντι Μαρία και Λαουτάρο Μαρτίνες. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές επιλογές, όπως ο Πάουλο Ντιμπάλα, ο Νικολάς Γκονζάλες της Φιορεντίνα και ο Ανχελ Κορέα της Ατλέτικο.

Σε ό,τι αφορά στην Ιταλία, ο Μαντσίνι στερείται των υπηρεσιών του Ιμόμπιλε (Λάτσιο) των καλών μεσοεπιθετικών Μπεράρντι (Σασουόλο), Κιέζα (Γιουβέντους), Τζανιόλο (Ρόμα), του εφεδρικού φορ Κεν (Γιουβέντους) και των αμυντικών της Αταλάντα, Τολόι και Τζαπακόστα.

Στα της ενδεκάδας τα πράγματα εδώ είναι πιο περίπλοκα, καθώς παίζεται μία θέση στους χαφ μεταξύ Πεσίνα και Βεράτι, ενώ υπάρχει ερωτηματικό και στην επίθεση ανάμεσα στον άσο της Τορίνο, Αντρέα Μπελότι και στον άσο της Σασουσόλο, Τζιανλούκα Σκαμάκα.

Την εστία θα υπερασπιστεί ο Ντοναρούμα. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αναμένεται να είναι οι Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι και Έμερσον. Σίγουροι στην τριάδα των χαφ θεωρούνται οι Ζορζίνιο και Μπαρέλα, ενώ στα άκρα της επίθεσης, διεκδικούν δύο θέσεις οι Ινσίνιε, Μπερναντέσκι και ο Ρασπαντόρι της Σασουόλο.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, η Αργεντινή είναι φαβορί στο 2.40, ενώ η Ιταλία παίζει στο 3.40. Λογική ανάγνωση, δεδομένου ότι η Αλμπισελέστε δείχνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Για όποιον πάντως δεν θέλει να ασχοληθεί με σημείο και αρέσκεται περισσότερο σε ειδικά στοιχήματα, έχει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Μαρτίνες.

Ο Αργεντινός άσος της Ιντερ γνωρίζει άριστα τους Ιταλούς αμυντικούς από τη θητεία του στη Serie A και σίγουρα θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο απόψε για να βρει δίχτυα. Ο Λαουτάρο έκλεισε εντυπωσιακά το ιταλικό πρωτάθλημα, σκοράροντας επτά γκολ στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Επίσης, ήταν πρώτος σκόρερ της Αλμπισελέστε στα προκριματικά του Μουντιάλ, έχοντας επτά γκολ, όσα και ο Μέσι. Σκόραρε μάλιστα στα δύο τελευταία ματς που αγωνίστηκε με τη Χιλή εκτός έδρας και την Κολομβία εντός. Στο 3.25 το anytime του φορμαρισμένου 24χρονου στράικερ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιταλία – Αργεντινή: Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει (απόδοση 3.25), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ