TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Ισπανία - Γερμανία: Ρέστα από τη Μάνσαφτ, τρεις επιλογές από 1.87 έως 2.95

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Ιαπωνία για το Μουντιάλ 2022
Ο Ιλκάι Γκουντογκάν στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Ιαπωνία για το Μουντιάλ 2022 © 2022 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι της Γερμανίας κόντρα στην Ισπανία, στη δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ.

Η Γερμανία, μετά τη σοκαριστική ήττα από την Ιαπωνία, κινδυνεύει σοβαρά να αποκλειστεί σε δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ, από τη φάση των ομίλων. Η Μάνσαφτ λοιπόν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και το παιχνίδι με την Ισπανία (21:00 ANT1, Live από το SPORT24) έχει χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Χάνζι Φλικ.

Για ακόμη μία αναμέτρηση σε μεγάλη διοργάνωση, η Γερμανία πλήρωσε την αμυντική της αφέλεια και την αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες, που δημιούργησε. Αντί να "σκοτώσει" το ματς με ένα δεύτερο γκολ, κράτησε ζωντανή την Ιαπωνία και το πλήρωσε τελικά με μία πολύ σκληρή ανατροπή.

Ακολούθησαν δηλώσεις έντονης αυτοκριτικής από όλους. Ο Τόμας Μίλερ για παράδειγμα έκανε λόγο για μία "αστεία" ήττα με τον τρόπο που ήρθε αυτή.

"Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά η Ιαπωνία ήταν πιο αποτελεσματική. Κάναμε ατομικά λάθη που δεν επιτρέπονται σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, ήταν μία πολύ φθηνή ήττα. Τώρα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε τον χαρακτήρα να προσεγγίσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να παίξουμε με θάρρος, αποφασιστικότητα και επιθετικότητα. Είναι πλέον θέμα χαρακτήρα”, είπε από την πλευρά του ο Χάνζι Φλικ.

Τα λάθη και η αναποτελεσματικότητα

Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν δέχθηκε κριτική για τις επιλογές του στην πρεμιέρα. Κυρίως για την απόφασή του να ξεκινήσει με δεξιό μπακ τον Νίκλας Ζίλε και να κάνει αλλαγή τον Γκουντογκάν στο 67' με τον Λίον Γκορέτσκα.

Σε κάθε περίπτωση, το ματς με την Ιαπωνία είχε πολύ περίεργη εικόνα. Στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανία ήταν κυριαρχική, όμως πέρα από το γκολ με πέναλτι, οι τελικές της δεν έγιναν με καλές προϋποθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάνσαφτ έχασε ένα σωρό ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, όμως παράλληλα έδωσε και πάμπολλα δικαιώματα στους Ιάπωνες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο πρώτο 45λεπτο οι τελικές ήταν 14-1 και στο δεύτερο 12-9.

Η Γερμανία έφτιαξε συνολικά 11 καθαρές ευκαιρίες κόντρα στην Ιαπωνία. Καμία άλλη ομάδα δεν είχε περισσότερες στην πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ. Ακόμη και η Ισπανία, που συνέτριψε με 7-0 την Κόστα Ρίκα, είχε 10 καθαρές ευκαιρίες. Ενώ λοιπόν η φούρια ρόχα αξιοποίησε το 70% των ευκαιριών της, η Μάνσαφτ σκόραρε μόλις μία φορά με 11 φάσεις για γκολ!

Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, μόνο σε ένα ματς η Γερμανία κατέγραψε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ σε ένα 90λεπτο. Στο 1-0 επί της Πολωνίας στο Μουντιάλ του 2006, όταν είχε 12.

Συνολικά, στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία, η Μάνσαφτ έκανε 26 τελικές. Από το Μουντιάλ του 2014 και μετά, μόνο σε τέσσερις αγώνες ομίλων έχει καταφέρει μία ομάδα να γράψει πάνω από 25 τελικές. Πέρα από την Αργεντινή το 2018, όπου είχε 27 τελικές στο 1-1 με την Ισλανδία, οι άλλες τρεις φορές ανήκουν στη Γερμανία. Η Μάνσαφτ στο Μουντιάλ της Ρωσίας είχε 28 τελικές στην ήττα με 2-0 από τη Νότια Κορέα και 26 στην ήττα με 1-0 από το Μεξικό!

Φτιάχνουν και δέχονται ευκαιρίες οι Γερμανοί

Εκτός όμως από το εμφανές πρόβλημα αποτελεσματικότητας, οι Γερμανοί έχουν σοβαρό θέμα και στο αμυντικό. Ενώ η Ισπανία δεν επέτρεψε ούτε μία τελική στην Κόστα Ρίκα, η Γερμανία δέχθηκε επτά ευκαιρίες για γκολ από την Ιαπωνία. Στην πρώτη αγωνιστική μόνο τέσσερις ομάδες έκαναν περισσότερες ευκαιρίες από τους Ιάπωνες. Η Γαλλία (8) στο 4-1 επί της Αυστραλίας, η Αγγλία (8) στο 6-2 επί του Ιράν και φυσικά η Γερμανία και η Ισπανία.

Είναι ενδεικτικό πως στα τελευταία δύο Μουντιάλ, οκτώ ομάδες δέχθηκαν 12+ τελικές σε τουλάχιστον τρία ματς ομίλων. Μία από αυτές είναι η Γερμανία, η οποία φέτος έχει μόνο μία ηγετική προσωπικότητα στην αμυντική της γραμμή, τον Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Με βάση λοιπόν τον τρόπο που αγωνίζονται οι δύο ομάδες μπορούμε να ζητήσουμε το Over 24,5 στο σύνολο των τελικών σε απόδοση 1.90. Άλλωστε, για τη Γερμανία το παιχνίδι είναι do or die, αφού ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Κόστα Ρίκα – Ιαπωνία, που διεξάγεται νωρίτερα, είναι πολύ πιθανό να μην της κάνει ούτε η ισοπαλία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και οι δύο θέλουν την μπάλα

Η Μάνσαφτ λοιπόν είναι υποχρεωμένη να παίξει για τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο, που είναι ίσως ο μοναδικός στο τουρνουά, που μπορεί να την κερδίσει στο ποσοστό κατοχής μπάλας. Η Γερμανία θέλει να έχει τον έλεγχο και να φτιάχνει συνεργασίες μέσω των γρήγορων μεσοεπιθετικών της. Από το 2014 και μετά, σε κανένα παιχνίδι σε τελική φάση Μουντιάλ, δεν είχε μικρότερη κατοχή από τον αντίπαλο. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία, η οποία στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι με τη Γερμανία, τον Νοέμβριο του 2020 για το Nations League (τότε ήταν ακόμη τεχνικός ο Γιοάχιμ Λεβ στον γερμανικό πάγκο), είχε κερδίσει με το εκκωφαντικό 6-0, έχοντας 70% κατοχή μπάλας.

Η Ισπανία απέναντι στην Κόστα Ρίκα είχε 82% κατοχή μπάλας, 94% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις και συνολικά 1045 ολοκληρωμένος πάσες! Είναι αλήθεια πως ο τρόπος παιχνιδιού της, με Γκάβι και Πέδρι, θύμισε τη φούρια ρόχα των Τσάβι και Ινιέστα, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 2010.

Ο Λουίς Ενρίκε ενδέχεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, δεν πρόκειται ωστόσο να πειράξει την τριάδα στη μεσαία γραμμή (Γκάβι, Πέδρι, Μπουσκέτς). Στους στόπερ διεκδικεί τη θέση του Ρόδρι ο Πάου Τόρες και στους μπακ, ίσως προτιμηθεί αυτή τη φορά ο Καρβαχάλ αντί του Αθπιλικουέτα.

Στην επίθεση, ο Νίκο Γουίλιαμς "πιέζει" τον Φεράν Τόρες. Επίσης, αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Μοράτα για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον ο Ασένσιο θα περάσει στο αριστερό φτερό και ο Ντάνι Όλμο, που έβγαλε όλο το παιχνίδι της πρεμιέρας, θα μείνει αυτή τη φορά στον πάγκο. Φυσικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να πάρει φανέλα βασικού ο Σαράμπια.

Ετοιμάζει διορθωτικές κινήσεις ο Φλικ

Σε ό,τι αφορά στις σκέψεις του Φλικ, ο Γερμανός τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα είναι τελικά διαθέσιμος ο Σανέ, που έχασε την πρεμιέρα. Το πιθανότερο είναι, πως ο άσος της Μπάγερν θα ξεκινήσει από τον πάγκο και θα περάσει κάποια στιγμή αλλαγή, αν το απαιτούν οι συνθήκες του αγώνα.

Από εκεί και πέρα, έχει γίνει πολλή κουβέντα για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Φλικ φαίνεται πως απορρίπτει προς το παρόν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει εκεί τον Κίμιχ και μάλλον θα αντικαταστήσει τον Ζίλε με τον Κέρερ της Γουέστ Χαμ. Ο Ζίλε βέβαια ίσως παραμείνει στην ενδεκάδα ως στόπερ, παίρνοντας τη θέση του πιο άπειρου Σλότερμπεκ, που είναι συμπαίκτης του στην Ντόρτμουντ.

Στη μεσοεπιθετική τετράδα μπορεί να γίνει μία μίνι έκπληξη με τον Χόφμαν, της Γκλάντμπαχ, να παίρνει φανέλα βασικού. Σε αυτή την περίπτωση, είτε θα μείνει εκτός ο Γκνάμπρι, είτε ο Χάβερτς για να περάσει στην κορυφή της τετράδας ο άσος της Μπάγερν. Στο τραπέζι έχει πέσει και το σενάριο των τριών χαφ, δηλαδή να παίξουν ταυτόχρονα Κίμιχ, Γκορέτσκα και Γκουντογκάν, με τον μέσο της Σίτι να κινείται περισσότερο ως δεκάρι.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται ένα πολύ μεγάλο ματς. Η ανάγκη της Γερμανίας να κυνηγήσει αποκλειστικά τη νίκη και η ποιότητα της Ισπανίας προεξοφλούν ότι θα δούμε σημαντικό αριθμό ευκαιριών και στις δύο εστίες. Ας μην ξεχνάμε ότι στα τελευταία 24 επίσημα ματς της Μάνσαφτ σε τελική φάση Μουντιάλ, τελική φάση Euro και Nations League, έχει κρατήσει το μηδέν μόνο μία φορά! Επίσης, η Γερμανία έχει να κερδίσει σε επίσημο παιχνίδι την Ισπανία από το Euro του 1988, άρα εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί μία πολύ μεγάλη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα για να λυγίσει τη φούρια ρόχα. Με την προσμονή λοιπόν ότι εδώ ίσως έχουμε το κορυφαίο παιχνίδι της διοργάνωσης, μπορούμε να πάμε ένα κλικ πάνω από το φαβορί Over 2,5 (1.75) στο 4-6 γκολ σε απόδοση 2.95.

Τέλος, στα ειδικά των παικτών, μοιάζει βατό το 1.87 του Τζαμάλ Μουσιάλα για να έχει μίνιμουμ δύο τελικές. Ο πιτσιρικάς σταρ της Μπάγερν είχε τρεις στην πρεμιέρα, οι δύο με εξαιρετικά ατομικά σόλο. Γενικά, είναι ο πιο φορμαρισμένος Γερμανός ποδοσφαιριστής και έδειξε κόντρα στην Ιαπωνία ότι ψάχνει το γκολ και μπορεί ανά πάσα στιγμή με μία ατομική ενέργεια και την έκρηξή του να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η Ισπανία αμύνεται εξαιρετικά, όταν κρατάει με ασφάλεια την μπάλα στη δική της κατοχή. Οι αντιδράσεις της όμως δεν είναι το ίδιο καλές όταν βρίσκεται υπό πίεση και σε φάση αντίδρασης. Και η Γερμανία, προφανώς, δεν είναι Κόστα Ρίκα, που δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ισπανία – Γερμανία, 21:00

  • 4-6 γκολ (απόδοση 2.95)
  • Over 24,5 τελικές (απόδοση 1.90)
  • Μουσιάλα Over 1,5 τελικές (απόδοση 1.87)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ BIG GAMES BET TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ