BET CORNER

Η ώρα της κρίσης

Chelsea's Thiago Silva, right, and Chelsea's N'Golo Kante take a knee before the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge, London, England, Sunday, Jan. 3, 2021.
Chelsea's Thiago Silva, right, and Chelsea's N'Golo Kante take a knee before the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge, London, England, Sunday, Jan. 3, 2021. 2021 AP PHOTO/IAN WALTON/POOL

Ο Τούχελ βελτίωσε αισθητά την οργάνωση της Τσέλσι, η αμυντική λειτουργία είναι πολύ καλύτερη από την εποχή Λάμπαρντ, αλλά τα πραγματικά τεστ έρχονται τώρα για τους Μπλε.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η Τσέλσι του Τούχελ υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ το απόγευμα της Κυριακής (18.30, COSMOTE SPORT 1 HD) και μπαίνουμε στο διάστημα που θα κρίνει το ξεκίνημα του Γερμανού στο Λονδίνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εποχή Τούχελ ξεκίνησε με καλά αποτελέσματα. Ο Γερμανός έφερε 0-0 στο ντεμπούτο του με τη Γουλβς, ακολούθησαν τέσσερις σερί νίκες κι έφερε 1-1 εκτός έδρας με τη Σαουθάμπτον την τελευταία αγωνιστική.

Μεσοβδόμαδα μπήκε με δεξί και στα νοκ-άουτ του Champions League, αφού νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Ατλέτικο στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΡΝΤ

Σ'αυτό το μικρό διάστημα ο Τούχελ έχει αλλάξει εμφανώς ένα πράγμα στη Τσέλσι: την αμυντική της οργάνωση. Δεν την έχει κάνει αμυντική, δεν είναι Χιμένεθ ο άνθρωπος, αλλά έχει βελτιώσει αισθητά το πόσο καλά οργανωμένη είναι η Τσέλσι στο γήπεδο.

Αυτό ήταν ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Λάμπαρντ. Ο Άγγλος ήθελε επίθεση, αλλά δεν ήξερε πως να διδάξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που συνδυάσει την επίθεση με καλή αμυντική λειτουργία.

Η Τσέλσι κατά διαστήματα ήταν ωραία στο μάτι επιθετικά, αλλά χωρίς συνοχή και τρόπους να μην εκτεθεί στην κόντρα.

ΕΜΦΑΝΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Τούχελ δεν είναι τέτοια περίπτωση, πιστεύει σε οργανωμένο ποδόσφαιρο, σε positional play. Θα του πάρει αρκετό ακόμα, αλλά η πρώτη βελτίωση φάνηκε.

Στα πρώτα έξι ματς του Τούχελ στην Premier League, η Τσέλσι δέχθηκε κατά μέσο όρο μόλις 0.55 xG Κατά. Σπουδαία αμυντική επίδοση, τεράστια βελτίωση σε σχέση με το 0.96 που ήταν η επίδοση με τον Λάμπαρντ στον πάγκο.

ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Η Τσέλσι απειλείται πάρα πολύ λιγότερο από την ώρα που ήρθε ο Τούχελ, αλλά παίζουν ρόλο και οι αντίπαλοι. Σ'αυτά τα έξι ματς οι Μπλε έπαιξαν με Γουλβς, Μπέρνλι, Τότεναμ, Σέφιλντ, Νιουκάστλ και Σαουθάμπτον.

Ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και, το κυριότερο, ομάδες που δεν φημίζονται για την επιθετική τους απειλή. Μόνο η Τότεναμ είναι πάνω από την 10η θέση και είναι ομάδα του Μουρίνιο, οπότε ξέρουμε καλά πως και πόσο απειλεί.

Ακόμα και στο Champions League, η Τσέλσι αντιμετώπισε την Ατλέτικο, άλλη μία ομάδα που δεν πρόκειται να σε απειλήσει αν δεν κάνεις εσύ κάποιο λάθος.

ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΕΣΤ Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ

Οπότε ναι, αμυντική βελτίωση ορατή στο μάτι και τους αριθμούς, αλλά τώρα έρχονται τα πιο δύσκολα τεστ. Η Γιουνάιτεντ είναι πολύ πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, με μεγαλύτερη ταχύτητα και τον Φερνάντεθ να κάνει τη διαφορά με τις πάσες και τις εκτελέσεις του.

Το ξεκίνημα του Τούχελ έβγαλε τη Σίτι από τις θέσεις κοντά στη μέση της βαθμολογία και την έφερε 5η, μια ανάσα από την 4άδα που είναι κι ο μεγάλος στόχος.

Για να μπει εκεί θέλει αποτελέσματα με τη Γιουνάιτεντ εντός και με τη Λίβερπουλ εκτός την Πέμπτη το βράδυ. Το ματς στο Άνφιλντ μοιάζει πιο εύκολο απ'αυτό στο Λονδίνο και εμείς, παραδοσιακοί, επιλέγουμε ένα σκληρό Χ που στη Stoiximan πληρώνει 3.30.

Οι πιο συντηρητικοί μπορούν να πάνε με το under που δίνει 1.80.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

2021 AP Photo/Ian Walton/Pool


TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ