BET CORNER

Η μαγεία του Κυπέλλου

Τσέλσι και Σίτι στη μάχη του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας
Τσέλσι και Σίτι στη μάχη του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας AP

Η μαγεία του Κυπέλλου Αγγλίας δεν υπάρχει πια. Η κατάκτησή του δεν είναι στόχος, αλλά παρηγοριά στις ομάδες που δεν πάνε καλά. Εκτός αν μιλάμε για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα.

Η μαγεία του Κυπέλλου. Δεν χρειάζεται το "Αγγλίας" δίπλα, σκέτο "Κύπελλο". Οι Άγγλοι άλλωστε σ'αυτά είναι καθηγητές. Την Ομοσπονδία τους τη λένε σκέτο FA, δεν βάζουν το English δίπλα.

Σου λέει "η δική μας ήταν η πρώτη ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τη χώρα να τη βάλετε εσείς που ήρθατε μετά, εμείς θα τη λέμε σκέτο FA". Κάπως έτσι και με το Κύπελλο.

Η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, η μητέρα όλων. Η μαγεία του Κυπέλλου μπορεί και να είναι το παλαιότερο ποδοσφαιρικό κλισέ, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι Άγγλοι το αμφισβητούν ανοιχτά πλέον.

ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ;

Ποια μαγεία, ποιος νοιάζεται πια; Οι εκπλήξεις είναι ολοένα και πιο σπάνιες, το Κύπελλο δεν είναι στόχος. Είναι παρηγοριά, σε ομάδες που δεν τα έχουν πάει καλά στις υπόλοιπες διοργανώσεις, που δεν βρίσκονται εκεί που θα ήθελαν.

Τέσσερα από τα τελευταία επτά Κύπελλα τα έχει πάρει η Άρσεναλ. Όποιος ουδέτερος πιστεύει πως αυτές οι κατακτήσεις είναι ένδειξη πως οι Λονδρέζοι τα πάνε καλά, ας σηκώσει το χέρι του.

Το 2016 το πήρε η Γιουνάιτεντ, με τον Φαν Χαάλ στον πάγκο. Ποιος θυμάται ως πετυχημένο το πέρασμα του Ολλανδού από το Ολντ Τράφορντ; Το 2018 το πήρε η Τσέλσι του Κόντε και η κατάκτηση δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφαση των Μπλε να διώξουν τον Ιταλό.

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙ

Η φετινή διοργάνωση έχει τη σφραγίδα της Σίτι. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα κυνηγάει το δεύτερο εγχώριο treble μετά από αυτό του 2019 και φέτος θέλει και το Champions League για να κάνει ένα ιστορικό quadruple.

Το πρωτάθλημα είναι στο τσεπάκι, ο τελικός του Λιγκ Καπ με την Τότεναμ έρχεται την άλλη Κυριακή, όμως ακολουθούν οι μάχες με την Παρί για το Champions League.

Πρόγραμμα-κόλαση, αλλά αν μια ομάδα έχει το ρόστερ να τα βγάλει πέρα, αυτή είναι η Σίτι.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

Ο ημιτελικός με την Τσέλσι (19.30, COSMOTE SPORT 1 HD) είναι μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που μοιάζουν σε κάτι: παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και καταφέρνουν ταυτόχρονα να μην δέχονται φάσεις, να απειλούνται ελάχιστα.

Η Σίτι το κάνει από την αρχή της χρονιάς, η Τσέλσι το προσπαθεί από τότε που ήρθε ο Τούχελ. Προφανώς και η ομάδα του Γκουαρδιόλα είναι πολύ καλύτερη σε αυτό.

Πάμε με το under που στη Stoiximan δίνει 1.80 και τη νίκη της Σίτι που πληρώνει 1.87.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Στον ημιτελικό της Κυριακής (20.30, COSMOTE SPORT 1 HD) συγκρούονται τα δύο αουτσάιντερ, Λέστερ και Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Ρότζερς είναι 3η, παλεύει να μην πάθει το ίδιο με πέρυσι, να χάσει την τετράδα στο τέλος της σεζόν.

Οι δύο ομάδες συμμετείχαν σε ιστορικό παιχνίδι στην περσινή σεζόν, όταν στον πρώτο γύρο η Λέστερ συνέτριψε 9-0 τη Σαουθάμπτον στο γήπεδό της.

Ο Χάζενζουτλ όχι μόνο κράτησε τη θέση του, αλλά στηρίχθηκε μέχρι το τέλος και έβγαλε 11η την ομάδα του.

Η Σαουθάμπτον είναι αουτσάιντερ κι εμείς πηγαίνουμε με την εκδίκηση, τη διπλή ευκαιρία που δίνει 1.95.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ