TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Η φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα Βιγιαρεάλ και τα δύο γαλλικά διπλά που αξίζουν

Ο άσος της Βιγιαρεάλ, Ο Ζεράρδ Μορένο
Ο Ζεράρδ Μορένο © 2021 PETER MORRISON/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει το πρόγραμμα της Κυριακής και καταλήγει σε δύο επιλογές από τη Γαλλία και μία από την Ισπανία.

Στη Ligue 1 γίνεται μάχη για τις πρώτες τρεις θέσεις, αλλά και συνολικά για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η καλύτερη ομάδα μετά την Παρί, με βάση το ρόστερ και τον προπονητή, είναι η Νις και η πιο φορμαρισμένη πριν τη διακοπή ήταν η Ρεν. Αυτή είναι η βάση για τις σημερινές μας επιλογές.

Στο χέρι της Νις

Στις 14:00 ώρα Ελλάδος η Νις παίζει στην Τρουά (Novasports 2 HD, Live από το SPORT24). Ο Γκαλτιέ θα έχει στην διάθεση του το επιθετικό δίδυμο υψηλού επιπέδου Ντόλμπεργκ - Ντελόρ και θα ψάξει τη νίκη σε μία από τις πιο αδύναμες έδρες και στην πιο αδύναμη επίθεση της κατηγορίας.

Η Τρουά έχει ρεκόρ 0-2-2 στο γήπεδο της, έχει πετύχει μόλις 4 τέρματα σε επτά αγωνιστικές και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται στο επίπεδο της Νις. Στα τελευταία της δύο παιχνίδια πριν την διακοπή οι παίκτες του Γκαλτιέ ήταν σαρωτικοί. Στο διπλό με 0-3 στην έδρα της Σεντ Ετιέν, τα xGoals ήταν 0,66-3,18. Στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μπρεστ τα xGoals ήταν 4,37-0,32. Το διπλό στην Τρουά βρίσκεται στο 1.90 στο μέσο όρο των εταιριών..

Με καλές απουσίες η Μετς

Ήταν φυσιολογικό να βελτιωθεί η Ρεν, όμως η εικόνα της στα τρία τελευταία παιχνίδια πριν από την διακοπή ήταν εντυπωσιακή και την επαναφέρει στη συζήτηση ακόμη και για την πρώτη τριάδα. Μετά από ένα προβληματικό ξεκίνημα και ρεκόρ 1-2-3, η Ρεν έκανε την αρχή στη νίκη με 6-0 επί της Κλερμόν. Στη συνέχεια πάτησε εκτός έδρας την Μπορντό, έπρεπε να την κερδίσει με καθαρό σκορ, όμως στο τέλος ισοφαρίστηκε και ήρθε 1-1 παιχνίδι με xGoals 0,60-1,78.

Οι ποδοσφαιριστές του Ζενεζιό φαίνονταν πως έχουν βρει ρυθμό και είναι φορμαρισμένοι, κανένας όμως δεν μπορούσε να περιμένει μία καθαρή νίκη απέναντι στην Παρί των Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ. Η Ρεν επικράτησε 2-0 και έδειξε πως έχει δυνατότητες.

Στην επιστροφή στη δράση παίζει σε μία έδρα (16:00 Live από το SPORT24) που είναι αήττητη στα τελευταία εννιά παιχνίδια και μετρά δύο συνεχόμενα διπλά. Η Μετς έχει καλές απουσίες στην άμυνα, καθώς είναι τιμωρημένοι ο βασικός και στα εννιά παιχνίδια αμυντικός χαφ Μαϊγκά, ο επιθετικός μπακ Σεντούζ, που μετρά τρία γκολ σε 9 παιχνίδια, καθώς επίσης και ο βασικός στόπερ και αρχηγός Μπρον.

Έχει εξάλλου κάποιους τραυματίες και αμφίβολους, αλλά αυτές οι τρεις απουσίες είναι κομβικές για την αμυντική λειτουργία της Μετς και περιμένω να βοηθήσουν τη Ρεν να φτιάξει ένα καλό σερί αποτελεσμάτων και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στις υψηλές θέσεις. Το διπλό στο 1.75 στο μέσο όρο των εταιριών.

Για μεγάλα πράγματα η Βιγιαρεάλ

Στην Ισπανία με βάση την εικόνα του πρωταθλήματος, η Βιγιαρεάλ μπορεί να έχει πολύ υψηλές βλέψεις. Ο Έμερι έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που πέρυσι κατέκτησε το Europa League, έφθασε στα πέναλτι στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Τσέλσι και πρόσφατα έδωσε μεγάλη μάχη στο Όλντ Τράφορντ και έχασε άδικα.

Συνολικά έχει δείξει τις υψηλές δυνατότητες της και στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πήρε 2-2 στην έδρα της Ατλέτικο, μάλιστα κράταγε στα χέρια της το διπλό και δέχτηκε με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις την ισοφάριση και πήρε εύκολα το 0-0 στο Μπερναμπέου. Η 11η θέση είναι πλασματική και από τα αποτελέσματα της αδικείται. Έχει δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες, θα μπορούσε να είχε κερδίσει κάποια παιχνίδια από αυτά που ήρθαν ισόπαλα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι χρωστάει και ένα βατό παιχνίδι εντός έδρας με την Αλαβές. Η φετινή La Liga δίνει το δικαίωμα στο όνειρο για καλές ομάδες όπως είναι η Σεβίλλη και η Βιγαρεάλ. Είναι στο χέρι τους να κυνηγήσουν οι παίκτες του Έμερι μία σπουδαία χρονιά. Βατός αντίπαλος απόψε η Οσασούνα (19:30 Novasports 1 HD, Live από το SPORT24), πιο ψηλά στη βαθμολογία απ' ότι αξίζει. Ο άσος στο 1.65 στο μέσο όρο των εταιριών.

ΠΡΟΤΑΣΗ
14:00 Τρουά - Νις: 2 ( 1.90)
16:00 Μετς - Ρεν: 2 (1.75)
19:00 Βιγιαρεάλ - Οσασούνα: 1 (1.65)

TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ