BIG GAMES BET

Γιουβέντους - Ρόμα: Μπορεί να το παίξει στα ίσα ο Μουρίνιο για το 1.75

Ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Νικολό Τζανιόλο σε παιχνίδι της Ρόμα
Ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Νικολό Τζανιόλο © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Ρόμα για την 8η αγωνιστική της Serie A και θέλει να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική παράδοση εναντίον της.

Η Γιουβέντους φιλοξενεί στο Τορίνο τη Ρόμα στο κορυφαίο ματς (17/10 21:45 Cosmote Sport 2 HD, Live από το SPORT24) για την όγδοη αγωνιστική της Serie A. Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν φαβορί τη Γιουβέντους σε αποδόσεις κοντά στο 1.90, παρότι οι "μπιανκονέρι" βρίσκονται στο -4 από τη Ρόμα στη βαθμολογία.

Πριν τη διακοπή, η Γιουβέντους άρχισε να χτίζει ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων με τέσσερις διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Champions League. Στις δύο τελευταίες μάλιστα κράτησε και ανέπαφη την εστία της, κερδίζοντας με 1-0 τόσο την Τσέλσι, όσο και την Τορίνο. Τη νίκη στο ντέρμπι του Τορίνο υπέγραψε ο Λοκατέλι με γκολ στο 86’, με τη Γιουβέντους να κρατάει ανέπαφη την εστία της στη Serie A, έπειτα από 20 αγώνες.

Για τη Γιουβέντους είναι πολύ σημαντικό να δώσει συνέχεια σε αυτό το θετικό μομέντουμ για να μπορέσει να κλείσει την ψαλίδα από την κορυφή, όπου φιγουράρει η Νάπολι. Εξίσου σημαντικό ωστόσο είναι το ματς και για τη Ρόμα, η οποία με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της φέτος, τρέφει υψηλές προσδοκίες και θέλει να πρωταγωνιστήσει. Ένα παιχνίδι στο Τορίνο, ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση βρίσκεται η Γιουβέντους, αποτελεί πάντα το απόλυτο τεστ για τις φιλοδοξίες μίας ομάδας και η Ρόμα οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά και εκτός έδρας.

Ζορίζεται εκτός έδρας η Ρόμα

Η Ρόμα γενικά έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και κατά γενική ομολογία δεν θυμίζει και πολύ ομάδα Μουρίνιο, με την έννοια ότι τα παιχνίδια της είναι αρκετά γεμάτα και προσφέρουν θέαμα. Μετά την πικρή ήττα στο ντέρμπι της Ρώμης από τη Λάτσιο, αντέδρασε κερδίζοντας διαδοχικά τη Ζόρια (Conference League) και την Εμπολι, επομένως πήγε με θετικό κλίμα στη διακοπή.

Το αρνητικό για τους "τζαλορόσι" είναι ότι μέσα στο 2021 έχουν γνωρίσει ήδη εννιά ήττες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που έχασαν δέκα ματς εκτός έδρας σε ένα ημερολογιακό έτος ήταν το 2012 και προηγουμένως το 1977!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο πάντως έχει θετική προϊστορία κόντρα στη Γιουβέντους, αφού σε επτά αναμετρήσεις εναντίον της ως τεχνικός της Ιντερ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ρεκόρ 4-1-2. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπερισχύει και στις αναμετρήσεις του με τον Μάσιμο Αλέγκρι, αφού ο απολογισμός του είναι 4-2-2, με τη σημείωση βέβαια ότι οι δύο από τις τέσσερις νίκες του Special One ήρθαν όταν ο Αλέγκρι ήταν τεχνικός στην Κάλιαρι.

Εκπληκτική παράδοση η Γιουβέντους

Σε επίπεδο Serie A, η Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί απόλυτα της Ρόμα στα παιχνίδια τους στο Τορίνο. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2011/12 και μετά το σκορ γράφει υπέρ της Γιουβέντους 9-0-1 με γκολ 21-6! Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις εννιά νίκες των "μπιανκονέρι" ο άσος είχε κλείσει μία φορά στο 1.80 και όλες τις υπόλοιπες από το 1,70 και κάτω. Φέτος, όπως προείπαμε ο άσος παίζει στο 1.90 και μαρτυράει μία αλλαγή ισορροπιών μεταξύ των δύο ομάδων.

Χωρίς Ντιμπάλα η Γιουβέντους – Αμφίβολος ο Εϊμπραχαμ στη Ρόμα

Στη διακοπή τόσο η Γιουβέντους όσο και η Ρόμα είχαν διψήφιο αριθμό διεθνών, επομένως δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο χάντικαπ για μία από τις δύο. Σε ό,τι αφορά στο απουσιολόγιο των δύο ομάδων, ο Αλέγκρι θα στερηθεί τον Ραμπίο, εξακολουθεί να έχει εκτός τον Ντιμπάλα, ενώ ο Μοράτα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα βρεθεί στον πάγκο ως εναλλακτική επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι μπροστά θα παίξουν ξανά Κιέζα και Κουλουσέφσκι, ενώ υπάρχουν και οι λύσεις των Κεν και Μπερναντέσκι. Στον αντίποδα, υπάρχει αμφιβολία για τη συμμετοχή του Εϊμπραχαμ, άρα ο Μουρίνιο το πιθανότερο είναι πως θα πάει με τον Σομουρόντοφ στην κορυφή και μεσοεπιθετική τριάδα τους Τζανιόλο, Πελεγκρίνι και Μκχιταριάν.

Συμπερασματικά, η Γιουβέντους φέτος δεν εμπνέει την ίδια σιγουριά όπως τα περασμένα χρόνια, ούτε έχει εικόνα κυριαρχίας, όπως την είχαμε συνηθίσει, ωστόσο πριν τη διακοπή έδειξε ότι βρίσκει πατήματα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διατηρεί σχεδόν πελατειακή σχέση με τη Ρόμα στο Στέντιουμ. Από την άλλη, οι "τζαλορόσι" έχουν σκοράρει φέτος 6/7 φορές από δύο γκολ και πάνω και με τον Μουρίνιο στον πάγκο δεν έχουν λόγο να φοβηθούν τη φετινή Γιουβέντους. Η Ρόμα λογικά θα το παίξει στα ίσα το ματς μέσα στο Τορίνο και μπορεί να το οδηγήσει στο 1.75 του over 2,5, όπως άλλωστε τα περισσότερα παιχνίδια της φέτος (9/11)

ΠΡΟΤΑΣΗ
21:45 Γιουβέντους - Ρόμα: Over 2,5 (1.75)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ