DAILY BET

Για τον πρώτο τίτλο στην εποχή Τούχελ

Chelsea's head coach Thomas Tuchel gives instructions from the side line during the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at London Stadium, London, England, Saturday, April 24, 2021. (Andy Rain/Pool via AP)
Chelsea's head coach Thomas Tuchel gives instructions from the side line during the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at London Stadium, London, England, Saturday, April 24, 2021. (Andy Rain/Pool via AP) @ 2021 ANDY RAIN/ASSOCIATED PRESS

Δύο αναμετρήσεις ξεχωρίζει από τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το στοιχηματικό πρόγραμμα του Σαββάτου (15/05) ο Τσάρλυ.

Τελικός FA Cup. Τσέλσι και Λέστερ με τον τρόπο που αγωνίζονται δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουμε έναν ελκυστικό αγώνα. Δύο ομάδες που παίζουν ελκυστικό γρήγορο ποδόσφαιρο, ξέρουν να αξιοποιούν τον ελεύθερο χώρο και να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο.

Το πλεονέκτημα της Τσέλσι έχει να κάνει με την αμυντική σταθερότητα που απέκτησε από την ημέρα που την ανέλαβε ο Τούχελ.

Η μετατροπή της τακτικής σε μία διάταξη ανάμεσα στο 3-4-3 και στο 3-4-2-1 μεταμόρφωσε κυριολεκτικά την ομάδα. Τη βελτίωσε σημαντικά στην τελευταία γραμμή άμυνας, κατάφερε να αξιοποιήσει καλύτερα τις δύο δυνατές μεταγραφές του καλοκαιριού, Βέρνερ και Χάβερτς, που με τον Λάμπαρντ κινδύνεψαν να καούν.

Η ΑΜΥΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Λέστερ στα παιχνίδια υψηλού ανταγωνισμού μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά με γρήγορες επιθέσεις, αν της αφήσεις χώρους. Η Τσέλσι παίζοντας με τρεις στο κέντρο της άμυνας και τον Καντέ να ενισχύει την πίεση στον άξονα, χώρους για αντεπιθέσεις δεν πρόκειται να προσφέρει. Αν πάρεις από την ομάδα του Ρότζερς το όπλο των γρήγορων επιθέσεων, στη συνέχεια μπορείς να εκμεταλλευτείς τις αμυντικές της αδυναμίες. Η Τσέλσι είναι ομάδα που έφτασε στον τελικό του Champions League. Το επίπεδο της το έδειξε κερδίζοντας δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες τη Σίτι και το μεγαλύτερο της πλεονέκτημα απέναντι στη Λέστερ είναι πως μπορεί να αμυνθεί σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο.

Η Λέστερ μόλις σε ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα έχασε με 2-4 σε εντός έδρας παιχνίδια από την Νιούκαστλ. Η νίκη της Τσέλσι στο 90λεπτο στο 1.89 στο μέσο όρο των εταιρειών.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Στην Bundesliga η Γκλάντμπαχ παίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία του Μάρκο Ρόζε με τη διοίκηση της Ντόρτμουντ η Γκλάντμπαχ πήγε σε απότομη πτώση. Η ειδική βαθμολογία του δεύτερου γύρου τη φέρνει στην 11η θέση.

Προέρχεται από μία ταπεινωτική ήττα με 6-0 στο Μόναχο από την Μπάγερν, αλλά και από δύο πολύ αξιόλογα εντός έδρας παιχνίδια. Μετρά τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, κέρδισε αρχικά με 2-1 τη Φράιμπουργκ και στην συνέχεια έδειξε να βρίσκει τον χαμένο της ρυθμό, κερδίζοντας 4-0 την Άιντραχτ που δίνει μάχη για το Champions League και 5-0 την Αρμίνια που παίζει για την παραμονή. Ο Μάρκο Ρόζε θέλει να αφήσει την Γκλάντμπαχ έστω με τον μίνιμουμ στόχο για τις δυνατότητες της ομάδας, που είναι η 7η θέση και η έξοδος στο Conference League.

ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Υποδέχεται την 10η Στουτγάρδη που είναι γεμάτη με σοβαρές απουσίες και μόνο με διπλό έχει μαθηματικές ελπίδες για την 7η θέση, αν φυσικά ευνοήσουν και τα αποτελέσματα της Ουνιόν και της Φράιμπουργκ. 1-1-6 το πρόσφατο εκτός έδρας ρεκόρ της Στουτγάρδης, σοβαρές οι φρέσκες απουσίες του βασικού τερματοφύλακα με 31 συμμετοχές Κάμπελ, του χαφ Κάστρο (24/4) και του εξτρέμ Κουλιμπαλί (31/2), αλλά και αυτές που συνεχίζουν να τρέχουν των βασικών Μαγκαλά, Σίλας και του φορ Γκονζάλες. Με πλήρη σύνθεση κατεβάζει ο Ρόζε τη Γκλάντμπαχ, ο άσος στο 1.58 στο μέσο όρο των εταιριών.


16:30 Γκλάντμπαχ - Στουτγάρδη: 1

19:30 Τσέλσι - Λέστερ: 1

Photo Credits: ©2021 Andy Rain/Associated Press

TAGS DAILY BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ