ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Γερμανία Προγνωστικά: Το combo της Λειψίας και το ειδικό του Λεβαντόβσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κλείνει το μάτι σ' όσους αμφισβητούν ακόμη την αξία του
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κλείνει το μάτι σ' όσους αμφισβητούν ακόμη την αξία του AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Λειψία, που θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και η Μπάγερν, που θέλει να επαναφέρει το +6 από την Ντόρτμουντ, προσφέρουν δύο επιλογές απόψε από την Bundesliga.

Με δύο παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η 20η αγωνιστική της Bundesliga. Το πρόγραμμα ανοίγει η αναμέτρηση της Λειψίας με τη Βόλφσμπουργκ (16:30 Novasports Start, Live από το SPORT24)

Η Λειψία μεσοβδόμαδα κέρδισε ξεκούραστα τη Χάνσα Ροστόκ (Β' κατηγορία) με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας. Από τότε που ανέλαβε ο Ντομένικο Τεντέσκο έχει ρεκόρ 4-1-1 σε έξι ματς.

Προγνωστικά Γερμανία: Δεν σηκώνει κεφάλι η Βόλφσμπουργκ

Στον αντίποδα, η Βόλφσμπουργκ περνάει περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης. Οι "λύκοι" ήλπιζαν πως μετά τη χειμερινή διακοπή θα επιστρέψουν πιο δυνατοί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο πρώτο ματς του 2022, έχασαν 1-0 από τη νεοφώτιστη Μπόχουμ και στο δεύτερο κόλλησαν στο 0-0 με τη Χέρτα.

Γενικά, η Βόλφσμπουργκ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Εχει μαζί με την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ, τη χειρότερη επίθεση με 17 γκολ και έχει μείνει πέντε φορές άσφαιρη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Ο βασικός της επιθετικός, Βουτ Βέχορστ πραγματοποιεί φέτος τη χειρότερή του σεζόν με τη φανέλα των "λύκων", ενώ την ίδια ώρα παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού ο πολύτιμος επιθετικός Λούκας Νμέτσα (6 γκολ).

Η Λειψία προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από την πρώτη τετράδα και απέναντι σε μία ομάδα, όπως η Βόλφσμπουργκ, που αγνοεί τη νίκη δέκα σερί επίσημα ματς (0-2-8), οφείλει να κερδίσει. Ο άσος λογικά είναι χαμηλά, στο 1.55, ωστόσο μπορεί να ανέβει σε τιμές άνω του 1.80 σε combo με το under 4,5, στη λογική ότι οι ντεφορμέ "λύκοι" είναι τσακωμένοι με το γκολ, άρα δύσκολα θα ξεφύγει το σκορ.

Προγνωστικά Γερμανία: Την κερδίζει και μόνος του Λεβαντόβσκι

Στο Βερολίνο, η Χέρτα ταπεινωμένη από τη συμπολίτισσα Ουνιόν, στο κύπελλο, είναι υποχρεωμένη να φιλοξενήσει τώρα την Μπάγερν. Οι Βαυαροί δεν είχαν υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα στο DFB Pokal, άρα θα παίξουν φρέσκοι στην πρωτεύουσα και αναμένεται μάλιστα να παρουσιαστούν αρκετά σοβαροί, αφού η Ντόρτμουντ πλησίασε στο -3 μετά τη νίκη της επί της Χοφενχάιμ, το Σάββατο.

Η Χέρτα, παρότι άλλαξε τεχνικό, δεν μπορεί να αλλάξει και DNA μέσα σε 1,5 μήνα. Ο Ταϊφούν Κορκούτ κάνει προσπάθειες να της δώσει ένα πιο θαρραλέο αγωνιστικό στιλ, η αλήθεια είναι όμως πως μέχρι στιγμής δεν τα καταφέρνει.

Η Χέρτα είναι η ομάδα που αμύνεται στα πιο χαμηλά μέτρα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Κατά μέσο όρο, η αμυντική της γραμμή βρίσκεται μόλις στα 32,1 μέτρα από την εστία της. Με αυτή τη στάση, δεν θα είναι εύκολο να απειλήσει την Μπάγερν, η οποία συνηθίζει να έχει ποσοστά κατοχής άνω του 60%. Άλλωστε, οι Βερολινέζοι δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους στη μετάβαση.

Η Μπάγερν έχει τη φήμη της ευάλωτης άμυνας, διότι συνήθως η τελευταία της γραμμή παίζει στο χώρο του κέντρου, ωστόσο φέτος οι Βαυαροί έχουν τις περισσότερες καθαρές εστίες (7) στην Bundesliga. Ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν έχει διαπιστώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και το δουλεύει συστηματικά, διότι γνωρίζει πως αν η Μπάγερν βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι θα ανέβει ακόμη ένα επίπεδο.

Στοιχηματικά, προφανώς το διπλό είναι πολύ μικρό, στο 1.25. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε περισσότερα γκολ ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι από τη Χέρτα σε τιμές στο 2.10.

Ο Πολωνός στράικερ έχει ούτως ή άλλως περισσότερα γκολ απ' όλη τη Χέρτα μαζί φέτος στο πρωτάθλημα, αφού έχει βάλει 23, έναντι 21 των Βερολινέζων. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι πρωτευουσιάνοι αναμένεται να έχουν παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση αν μείνουν άσφαιροι, σε αντίθεση με τον Λέβα, ο οποίος έβαλε χατ τρικ την προηγούμενη αγωνιστική στην Κολωνία και στην καριέρα του έχει σημειώσει 15 γκολ απέναντι στη Χέρτα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λειψία – Βόλφσμπουργκ: 1 & Under 4,5 (απόδοση 1.83), 16:30
  • Χέρτα – Μπάγερν: Λεβαντόβσκι περισσότερα γκολ από τη Χέρτα (απόδοση 2.10), 18:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ