XGOALS BET

Γερμανία Προγνωστικά: Πλασματική η διαφορά της Ντόρτμουντ από τη Λειψία

Ο Κριστοφέρν Ενκούνκου πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε
Ο Κριστοφέρν Ενκούνκου πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε @ 2022 ANDREAS SCHAAD / AP IMAGES

Ντόρτμουντ και Λειψία μετρούν απόψε δυνάμεις στη Βεστφαλία, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είναι ντέρμπι για τη δεύτερη θέση με βάση τα xPoints των δύο ομάδων.

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της ημέρας στη Γερμανία, διεξάγεται στο Signal Iduna Park, εκεί όπου η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Λειψία (19:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έρχονται από αήττητα σερί, αλλά και γκέλες πριν τη διακοπή.

Η Ντόρτμουντ είναι αήττητη έξι διαδοχικά παιχνίδια (3-3-0), ωστόσο άφησε δύο βαθμούς (1-1) στην Κολωνία, στην πιο πρόσφατη υποχρέωσή της. Η Λειψία από την άλλη, τρέχει ρεκόρ 6-3-0 μετά την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο, στις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο πήγε στο παράθυρο των εθνικών με γκέλα, αφού κόλλησε στο 0-0 με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης εντός έδρας.

Ντόρτμουντ - Λειψία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η εικόνα βέβαια των δύο ομάδων στα τελευταία παιχνίδια τους ήταν εντελώς διαφορετική. Η Ντόρτμουντ δεν άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο κόντρα στους "τράγους", σε ματς με xGoals 1,64-1,12. Αντίθετα, η Λειψία είχε δύο δοκάρια, ένα χαμένο τετ α τετ και ακόμη ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες με τα xGoals (1,32-0,18) να επιβεβαιώνουν ότι μπορούσε να βρει τουλάχιστον ένα τέρμα.

Γενικά, υπάρχει σαφής διαφορά στην αγωνιστική παρουσία τους και παρότι έχουν τους ίδιους βαθμούς (23) στον β' γύρο, οι εμφανίσεις της Λειψίας είναι πολύ πιο πειστικές.

Ο πίνακας των xGoals δηλώνει ότι η διαφορά των 12 βαθμών που τις χωρίζει τώρα στην κατάταξη είναι πλασματική. Η Ντόρτμουντ έχει xPoints 48,01 και η Λειψία 48,35. Οι "ταύροι" δηλαδή θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον ισόβαθμοι με τους “κιτρινόμαυρους”. Αντ' αυτού έχουν συλλέξει τρεις βαθμούς λιγότερους (45) απ' όσους άξιζαν βάσει xGoals σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ που έχει μαζέψει οχτώ βαθμούς περισσότερους (57).

Με δεδομένο ότι η Λειψία έχει τον Απρίλιο πολύ ζόρικο πρόγραμμα, με ματς για το Europa League κόντρα στην Αταλάντα, με τον ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου και κρίσιμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα για την τετράδα, καλείται απόψε να ξεκινήσει δυναμικά τον πιο κρίσιμο μήνα της σεζόν.

Γερμανία Προγνωστικά

Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο, με τριάδα μπροστά τους Ολμο, Ενκουνκού και Αντρέ Σίλβα μπορεί να προβληματίσει την αναξιόπιστη άμυνα της Ντόρτμουντ. Το διπλό βέβαια χρειάζεται και κάλυψη δύο λόγους. Πρώτον διότι οι "κιτρινόμαυροι" θα έχουν μετά από πολύ καιρό 80.000 οπαδούς στο πλευρό τους, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Δεύτερο, γιατί ο Έρλινγκ Χάλαντ, που χτύπησε στον αστράγαλο με την εθνική Νορβηγίας, φαίνεται τελικά πως θα σφίξει τα δόντια και θα ξεκινήσει κανονικά στην 11αδα του Μάρκο Ρόζε.

Στο 1.95 το διπλό με DNB. Οποιος θέλει να πληρωθεί και την ισοπαλία, μπορεί να πάει είτε στο Χ2 σε απόδοση 1.55, είτε στο Χ2 & Over 1,5 στο 1.90, στη λογική ότι παίζουν δύο εξαιρετικά ποιοτικές ομάδες, άρα δύσκολα το ματς θα περιοριστεί στο ένα γκολ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Λειψία: Χ2 & Οver 1,5 (απόδοση 1.90), 19:30
TAGS XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ