ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Γερμανία Προγνωστικά: Ώρα να ανοίξει λογαριασμό ο Αλέ στο 2.50

Ο Σεμπαστιάν Αλέ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ
Ο Σεμπαστιάν Αλέ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ © 2023 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ και Ουνιόν Βερολίνου - Μάιντς.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής στην Bundesliga είναι ασφαλώς αυτό ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Φράιμπουργκ (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 34 πόντους και όποια νικήσει απόψε θα πιάσει στους 37 την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Η Ντόρτμουντ έχει κάνει το απόλυτο μέσα στο 2023, κερδίζοντας διαδοχικά την Αουγκσμπουργκ, τη Μάιντς και τη Λεβερκούζεν. Και οι τρεις νίκες της ήρθαν με πολύ κόπο και ιδρώτα. Στο 4-3 με την Αουγκσμπουργκ βρήκε το νικητήριο γκολ στο 78'. Στο 2-1 μέσα στο Μάιντς κέρδισε με τέρμα στο 93'. Ενώ η μεγάλη νίκη μέσα στην BayArena ήρθε με xGoals 1,89-0,82 και τον γκολκίπερ Γκρέγκορι Κόμπελ να πραγματοποιεί τέσσερις σημαντικές επεμβάσεις.

Εν ολίγοις, η εικόνα της Ντόρτμουντ απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί πειστική, παρά το γεγονός ότι μετράει 3/3 νίκες μετά τη χειμερινή διακοπή. Από την άλλη, είναι εμφανές πως ο Έντιν Τέρζιτς έχει πλέον πάρα πολλές ποιοτικές επιλογές μεσοεπιθετικά καθώς έχουν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες και φυσικά ο Σεμπαστιάν Αλέ, που νίκησε τον καρκίνο. Έτσι, ο τεχνικός της Ντόρτμουντ έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τη ροή του αγώνα με μία κίνησή του από τον πάγκο. Για παράδειγμα κόντρα στην Αουγκσμπουργκ και τη Μάιντς το νικητήριο γκολ το έβαλε ο Τζιοβάνι Ρέινα, που μπήκε αλλαγή.

Στον αντίποδα, η Φράιμπουργκ επέστρεψε από τη διακοπή με τη σοκαριστική ήττα με 6-0 στο Βόλφσμπουργκ. Πολύ γρήγορα όμως βρήκε τα πατήματά της. Ακολούθησε το εντός έδρας 1-1 με την υπολογίσιμη Αϊντραχτ, σε ματς που μπορούσε να το πάρει και την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε με 3-1 την Αουγκσμπουργκ, έστω κι αν χρειάστηκε μία καθοριστική απόκρουση του γκολκίπερ Φλέκεν στο 80', για να γλιτώσει το 2-2.

Η Φράιμπουργκ πραγματοποιεί φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της και το σημερινό παιχνίδι είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της, διότι παραδοσιακά το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ εξελίσσεται σε τόπος μαρτυρίου για την ίδια. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει να κερδίσει στη Βεστφαλία από το 2001 και έκτοτε μετράει 13 ήττες και μία ισοπαλία.

Παρότι η παράδοση είναι συντριπτική υπέρ της Ντόρτμουντ, τα 1.70 στον άσο δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τη δυσκολία της αναμέτρησης. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι μιλάμε για δύο ομάδες, που έχουν την ίδια συγκομιδή και ουσιαστικά τον ίδιο στόχο, δηλαδή να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα για να συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League την ερχόμενη σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Προτιμότερο λοιπόν να αφήσουμε στην άκρη το καθαρό σημείο και να ασχοληθούμε με τις ειδικές αγορές. Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το anytime του Σεμπαστιάν Αλέ. Ο Ιβοριανός φορ ανεβάζει στροφές από παιχνίδι σε παιχνίδι και λογίζεται πλέον βασικός στα πλάνα του Έντιν Τέρζιτς.

Ο Αλέ μπήκε αλλαγή στα πρώτα δύο ματς με Αουγκσμπουργκ και Μάιντς. Μάλιστα, κόντρα στη Μάιντς αποδείχθηκε καθοριστικός, αφού έσωσε την ασίστ στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Στο 2-0 με τη Λεβερκούζεν ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και ήταν ξανά κομβικός, αφού είχε συμμετοχή στο πρώτο τέρμα, κάνοντας μία υπέροχη προσποίηση για να στρωθεί η μπάλα στον Αντεγιέμι, που επιτέλους άνοιξε λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα.

Απόψε, μάλλον ήρθε η ώρα να ανοίξει λογαριασμό και ο Αλέ. Ταλαιπωρήθηκε πολύ ο άλλοτε άσος της Γουέστ Χαμ, του Άγιαξ και της Αϊντραχτ μέσα στο 2022, αλλά τώρα έχει επιστρέψει γερός, δυνατός και θέλει πολύ ένα γκολ για να πάρει εμπρός. Στο πρώτο του παιχνίδι σήμερα ως βασικός μέσα στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ είναι δεδομένο πως οι οπαδοί της Ντόρτμουντ θα του δώσουν φτερά και θα τον σπρώξουν προς τα δίχτυα της Φράιμπουργκ. Στο 2.50 το anytime του 28χρονου άσου.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, έχει λογική ο άσος της φορμαρισμένης Ουνιόν κόντρα στη Μάιντς (16:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Οι Βερολινέζοι κάνουν πορεία πρωταθλητισμού φέτος και έχουν ξεκινήσει εκπληκτικά το 2023 με 4/4 νίκες.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως από αυτές τις τέσσερις νίκες οι τρεις έχουν έρθει με ανατροπή. Τελευταία η πρόκριση στο κύπελλο με 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ την περασμένη Τρίτη.

Στον αντίποδα, η Μάιντς έπαιξε την Τετάρτη για το κύπελλο, αλλά δεν μπόρεσε να προβάλει καμία αντίσταση στην Μπάγερν. Έχασε εντός έδρας με 4-0, πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα της πρώτα ημίχρονα, καθώς το σκορ ήταν ήδη 3-0 στο 44'.

Η Μάιντς φέτος έχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας απ' ότι εντός, ωστόσο στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στο Βερολίνιο έχασε με 3-1 και 4-0 από την Ουνιόν. Εξάλλου, η ομάδα του Ουρς Φίσερ είναι αήττητη στο Αλτεν Φερστεράι 14 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος (10-4-0), έχει δηλαδή κλείσει σχεδόν έναν χρόνο χωρίς ήττα στην Bundesliga μπροστά στο κοινό της (τελευταία ήττα από την Ντόρτμουντ στις 13 Φεβρουαρίου το 2022)!

Την τρέχουσα σεζόν έχει κερδίσει εντός έδρας ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Γκλάντμπαχ, η Μπράγκα και η Χοφενχάιμ, επομένως δικαίως έχει τον πρώτο λόγο και απέναντι στη Μάιντς σε απόδοση 1.95.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ: Αλέ Anytime (απόδοση 2.50), 16:30
  • Ουνιόν Βερολίνου – Μάιντς: 1 (απόδοση 1.95), 16:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ