TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Με Χάλαντ και παράδοση για το 2.00 η Ντόρτμουντ

Ο Ερλίνγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ στο Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ
Ο Ερλίνγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ στο Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ © 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Με Χάλαντ στην ενδεκάδα της η Ντόρτμουντ, με θετική παράδοση κόντρα στη Μάιντς και κίνητρο να μειώσει στο -4 από την κορυφή.

Η Μάιντς υποδέχεται απόψε την Ντόρτμουντ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής (19:30 Novasport 3HD, Live από το SPORT24). Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν να διεξαχθεί πριν δέκα ημέρες, ωστόσο αναβλήθηκε διότι στους γηπεδούχους ανιχνεύθηκαν συνολικά 20 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 14 αφορούσαν παίκτες.

Η Μάιντς πήρε νέα αναβολή την περασμένη Παρασκευή, για το εκτός έδρας παιχνίδι της με την Άουγκσμπουργκ, συνεπώς έχει να αγωνιστεί από τις 26 Φεβρουαρίου και την ήττα της με 3-1 στο Βερολίνο από την Ουνιόν.

Μάιντς - Ντόρτμουντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο σύλλογος έχει αποφασίσει να μη δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 14 παικτών που νόσησαν. Από αυτούς, μέχρι την Τρίτη, οι 12 είχαν επιστρέψει αρνητικό τεστ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άπαντες διαθέσιμοι για το αποψινό ματς.

Ο Μπο Σβένσον ξεκαθάρισε, πως το ματς με την Ντόρτμουντ θα γίνει, άρα αναμένονται επιστροφές, ωστόσο υπογράμμισε πως προτεραιότητα της Μάιντς είναι υγεία των ποδοσφαιριστών της. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν μόνο όσοι έχουν απολύτως καθαρές εξετάσεις και είναι έτοιμοι στο 100%.

Άλλωστε, ήδη η Μάιντς έκανε μία εξαίρεση αναφορικά με το ιατρικό απόρρητο των 14 παικτών που κόλλησαν κορονοϊού, επιβεβαιώνοντας πως ο νεοφερμένος μεσοεπιθετικός Μπούργκζοργκ, εμφάνισε μυοκαρδίτιδα μετά τον Covid, συνεπώς τίθεται εκτός πλάνων για το επόμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, δεδομένα δεν υπολογίζονται για απόψε ο βασικός στόπερ Χακ και ο δυναμικός αμυντικός χαφ Κορ, διότι εκτίουν τιμωρία, όπως και ο ταχύτατος στόπερ Στ. Γιούστε, που προέρχεται από τραυματισμό.

Παρότι λοιπόν, έχει και η Ντόρτμουντ αρκετές απουσίες (Γκερέιρο, Ρόις, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Μενιέ, Μουκόκο), η στιγμή φαντάζει ιδανική, προκειμένου να κερδίσει στο Μάιντς και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αν οι "κιτρινόμαυροι" επικρατήσουν απόψε, θα μειώσουν στο -4 από την κορυφή, εκμεταλλευόμενοι την γκέλα της Μπάγερν στο Ζινσχάιμ με τη Χοφενχάιμ, το Σάββατο.

Γερμανία Προγνωστικά: Άλλη δυναμική με τον Χάλαντ

Σημειώνεται, πως ο Χάλαντ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από 50 μέρες. Ο Νορβηγός σούπερ σταρ, έπαιξε μισή ώρα σαν αλλαγή, κόντρα στην Αρμίνια, την Κυριακή και απόψε αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά στην ενδεκάδα του Μάρκο Ρόζε. Προφανώς, με τον Χάλαντ στην κορυφή, η Ντόρτμουντ είναι τελείως διαφορετική ομάδα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Βεστφαλοί διατηρούν εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Μάιντς, με ρεκόρ 9-1-1 στα τελευταία 11 μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως έδρας και εννιά νίκες σε 15 επισκέψεις τους στο γήπεδο των "καρναβαλιστών".

Εξάλλου, είναι γνωστό πως οι δύο σύλλογοι έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους. Υπενθυμίζεται, ότι δύο εκ των κορυφαίων τεχνικών στην πρόσφατη ιστορία της Ντόρτμουντ, ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Τόμας Τούχελ, μεταπήδησαν στους "κιτρινόμαυρους" από τη Μάιντς. Τέλος, ας μην ξεχνάμε, ότι και ο νυν τεχνικός της Ντόρτμουντ, ο Μάρκο Ρόζε, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη Μάιντς, καθώς αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της για μία οκταετία, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, το 2010.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, συν το γεγονός ότι η Μάιντς είναι άνετη βαθμολογικά, συνηγορούν υπέρ του διπλού, το οποίο από το 1.85 έχει τσιμπήσει ελαφρώς προς τα πάνω και εντοπίζεται πλέον σε τίμιες αποδόσεις, στο 1.95-2.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάιντς – Ντόρτμουντ: 2 (απόδοση 2.00), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ